Nema alergija!

Svi antihistaminici su podijeljeni u generacije. Neki lijekovi se uzimaju nekoliko puta dnevno i imaju izražen učinak, ali imaju nuspojave. Ostali lijekovi moraju se konzumirati samo jednom dnevno. Većina tih sredstava ne uzrokuje negativne reakcije. Popularni i dobro poznati antialergijski lijek je Suprastin. Injekcije i tablete možete dobiti u ljekarni bez recepta. Trošak lijeka je prilično atraktivan u usporedbi s njegovim kolegama. Današnji članak će vam reći kako napraviti injekciju Suprastina, u kojim slučajevima je to potrebno i kontraindicirano, a također ćete naučiti kako zamijeniti lijek.

Već znate da postoji "Suprastin" - metak i pilule. Prva vrsta lijekova dostupna je u 5 ampula po pakiranju. Svaka kapsula sadrži otopinu koja sadrži aktivni sastojak kloropiramin hidroklorid u količini od 20 mg. Također tu je i posebna voda. Trošak ovog lijeka nije više od 200 rubalja. Kutija ima svijetlo bijelo-ljubičastu boju, koja hvata oko. Čuvajte injekcije na sobnoj temperaturi. Važno je da ne prelazi 25 stupnjeva. Pazite da djeca nemaju pristup lijekovima. Nakon isteka roka trajanja, učinkovitost lijeka nestaje, stoga je nemojte koristiti.

Unatoč činjenici da je lijek "Suprastin" (snimci i pilule) dostupan potrošaču, ne smijete ga koristiti sami. Lijek je antihistaminik, propisan je za sve vrste alergijskih reakcija. Ako ih imate, onda trebate posjetiti liječnika. Liječnik će vam propisati najprikladniji lijek i odabrati prikladan oblik primjene: injekciju Suprastina ili tableta.

Injekcije antihistamina obično se propisuju za izražene alergijske manifestacije, kada nema vremena za odgodu. Sljedeće situacije mogu biti indikacije:

 • sezonske alergije i polinoze;
 • urtikarija i dermatitis;
 • alergeni konjunktivitis i rinitis;
 • anafilaktički šok;
 • angioedem;
 • alergije na kožu;
 • virusne i bakterijske bolesti (kao dodatno sredstvo);
 • alergični na lijekove i hranu, kućne kemikalije.

Važne informacije: kontraindikacije

Prije nego što stavite injekciju "Suprastin" iz alergija, potrebno je pažljivo ispitati kontraindikacije. Ako se barem jedna stavka poklapa s vašim stanjem, onda se uporaba lijeka mora napustiti. Sada postoji mnogo različitih zamjena, neke će vam biti predstavljene kasnije u članku.

Kontraindikacije za uporabu lijeka "Suprastin" (snimci) bit će takva stanja:

 • glaukom, hipertenzija;
 • hiperplazija prostate, poremećaji funkcije mokraće;
 • upotrebu MAO inhibitora 14 dana prije početka terapije;
 • čir na želucu i neke bolesti crijeva;
 • napad astme tijekom terapije;
 • individualna osjetljivost na komponente.

Prije ubrizgavanja pripremite sve potrebne alate. Trebat će vam jednokratna šprica, boca lijeka, suha krpa i otopina alkohola. Na ampuli postoji posebna oznaka na koju je potrebno otvoriti. Ne trebate datoteku za uspostavljanje ureza. Samo odlomite stakleni vrh. Kako biste izbjegli rezanje, kopčajte ga ubrusom.

Područje kože gdje će se ubrizgati lijek treba temeljito protrljati alkoholnim spojem. To je neophodno da klice ne uđu s iglom. Također operite ruke. Mjehurići zraka iz štrcaljke s otopinom moraju se otpustiti.

Doza lijeka za odraslog pacijenta kreće se od 20 do 40 miligrama po primjeni. Za teške alergije preporučuje se intravensko davanje lijeka. Trajanje terapije i učestalost uporabe određuje liječnik. O lijeku "Suprastin" (injekcije), u uputama se kaže da se na kraju liječenja pacijent prebacuje na oralni lijek. Imajte na umu da pilule imaju mnogo manje kontraindikacija od opisanog oblika lijeka.

Kliničke studije pokazuju da lijek "Suprastin" može prodrijeti u majčino mlijeko. Ako je potrebno uzimati lijek za vrijeme laktacije, treba ga privremeno obustaviti. Alternativno rješenje bi bilo odabrati drugi antihistamin koji je odobren za dojilje.

U priručniku se navodi da se tijekom trudnoće lijek koristi samo u slučajevima kada koristi za majku nadmašuju rizike za dijete. To se događa, na primjer, u slučajevima angioedema, razvoja šoka i drugih akutnih stanja.

Lijek se može koristiti kod djece od prvog mjeseca života. Doziranje se određuje prema težini djeteta. Po danu dopušteno je uvesti bebu ne više od 2 mg lijeka po kilogramu težine. Ako dijete ima tjelesnu težinu od 10 kg, tada mu je prikazano 20 mg, ali ne više. Bolje je početi s minimalnim dozama. Dakle, djeca u prvoj godini života se preporuča uvesti četvrtinu ampule. Djeca od jedne do šest godina propisuju za pola mililitra. Djeca od 6 do 14 godina pokazuju do 1 ml otopine u jednoj primjeni.

Često možete čuti da liječnici propisuju injekciju u sljedećoj kombinaciji: "Analgin" s Suprastinom i antispazmodičar. Ta se mješavina naziva "litičkom". Djeca se često uvode na visokim temperaturama. Vrućica može biti različitog podrijetla: virusne bolesti, cijepljenje, bakterijske komplikacije i tako dalje. Doza lijeka izračunava se prema dobi djeteta.

Ako je dijete stara godinu dana, tada se „Analgin“, „No Shpa“ i „Suprastinom“ propisuju u 0,1 ml. Injekcija se stavlja intramuskularno pod kontrolu specijalista. Kombinacije lijekova mogu biti različite. Važno je koristiti tri sastojka: antipiretik, antihistaminik i antispazmodik.

Koliko djeluje injekcija Suprastina? Uputa kaže da je maksimalni učinak uporabe lijeka opažen u roku od dva sata. Aktivna tvar se izlučuje iz tijela za 6-8 sati. Zato se lijek preporuča koristiti nekoliko puta dnevno, tako da je doza lijeka u tijelu uvijek na istoj razini.

Već znate da se lijek "Suprastin" odnosi na antihistaminske formulacije. Uključena je u prvu generaciju takvih lijekova. Lijek blokira histaminske receptore, proteine ​​koji nastaju kontaktom s alergenom. Injekcije imaju izražen protuupalni i antipruritički učinak. Također, lijek može ublažiti grčeve i uzrokovati sedaciju.

Često se potrošači žale na negativne reakcije ovog lijeka. Doista, antihistaminici prve generacije mogu izazvati nuspojave. U većini situacija one nastaju, a ne odsutne. Glavna reakcija na uporabu sastava je pospanost. Sedacija može poremetiti koordinaciju pokreta. Stoga se ne preporuča kombiniranje lijeka s vozilom ili obavljanjem važnog posla.

Rijetko, lijek uzrokuje narušenu probavu. U ovom slučaju, reakcija se očituje mučninom, bolovima u trbuhu, povredom okusa i suhim ustima. Postoje slučajevi u kojima su se pacijenti žalili na poteškoće s mokrenjem. Vrlo rijetko, nuspojave alergija. Zatim govorimo o individualnoj netrpeljivosti prema aktivnoj tvari.

Mogu li piti alkohol ako sam propisao Suprastin (snimke)? Medicinski pregledi kažu da je takva kombinacija neprihvatljiva. Unatoč savjetima liječnika, neki ljubitelji zabave uspijevaju pokucati nekoliko naočala. Što to prijete?

Poznato je da lijek "Suprastin" uzrokuje pospanost. Ako uzimate alkohol, učinak lijeka će se samo povećati. To se može manifestirati kao nesvjestica, narušena motorna aktivnost. U nekim slučajevima se razvija koma. Nije poznato kako pacijent može reagirati na ovu kombinaciju. Neki su potrošači zbog ovog liječenja imali reakcije slične disulfiramu. Također je moguće i fatalno. Liječnici uvijek upozoravaju: ne možete piti alkohol dok koristite antihistaminike.

Postoji lijek "Suprastin" analoga. Ako govorimo o strukturnim zamjenama na temelju istog aktivnog sastojka, možemo razlikovati "Chloropyramine", "Chloropyramine-ESKOM", "Chloropyrami-Ferein". Ti se analozi mogu nazvati apsolutnim. Oni imaju istu dozu i način uporabe. Kontraindikacije i situacije kada su ti lijekovi neophodni - isti.

Postoje i drugi analozi lijeka "Suprastin": prva generacija antihistaminika. Načelo njihovog rada je isto, ali aktivna tvar će biti različita. Ti analozi uključuju:

Ako iz nekog razloga ne možete koristiti lijek "Suprastin", onda je poželjno da ga zamijeniti s više modernih analoga. To su antihistaminske formulacije 2., 3. generacije. Takvi lijekovi imaju manju vjerojatnost da uzrokuju nuspojave, imaju više pročišćenih aktivnih tvari. Neki lijekovi su dovoljno zgodni za uzimanje: samo jednom dnevno. Osim toga, antihistaminske tablete, kapi i injekcije druge i treće generacije mogu se kombinirati s vožnjom vozila i obavljanjem važnog posla. Ovdje su poznatiji trgovački nazivi droga.

 • 2. generacija: Claricens, Loratadin, Lominal, Claritin, Zyrtec.
 • 3. generacija: “Gismanal”, “Treksil”, “Telfast”.

Još jednom vrijedi spomenuti da ne možete sami odabrati zamjenu. Opisani lijekovi imaju različite indikacije i princip djelovanja. Maksimalni učinak nekih lijekova postiže se tek nakon nekoliko dana. Važna značajka lijekova na bazi loratadina je mogućnost njihove kombinacije s alkoholom. Možda su to jedini antihistaminici koji dopuštaju takvu kombinaciju.

Što potrošači mogu reći o alatu "Suprastin" (snimci)? Doza lijeka za djecu je vrlo niska. Mala količina lijeka se u potpunosti ubrizgava u bebe. To je zgodno jer ne mora koristiti velike količine. Neće svako dijete mirno čekati, primjerice, 5 ml lijeka. Upute za uporabu "Suprastin" sugeriraju za bebe manje od polovice ampule. Liječnici kažu da se otvorena kapsula može čuvati u hladnjaku do sljedeće injekcije (tijekom dana). Bolje je odmah nazvati sljedeću šaržu u špricu i staviti je u vrata hladnjaka.

Oni pacijenti koji su morali koristiti injekcije "Suprastin", govori o učinkovitosti lijeka. Antihistaminsko djelovanje se razvija dovoljno brzo. Ako koristite lijek u hitnim slučajevima, možete izbjeći ozbiljne komplikacije. Unatoč činjenici da liječnici ne preporučuju korištenje lijeka na vlastitu, ponekad je samo potrebno. Ako ste primili injekciju bez liječničkog recepta, odmah nakon prestanka napada morate kontaktirati stručnjaka. Vaš liječnik može produžiti uporabu lijekova ili propisati drugi lijek.

Pregledi potrošača također navode pospanost koju uzrokuje Suprastin. To se događa gotovo uvijek. Ako ćete se baviti odgovornim radom ili voziti vozilo, preporučljivo je odabrati alternativu ovom lijeku. Danas je to vrlo jednostavno.

Rezimirajući sve pružene informacije, možemo reći sljedeće: lijek "Suprastin" je učinkovit antihistaminik agent. U obliku injekcija, koristi se češće s akutnim razvojem alergijske reakcije. Lijek ima svoje nedostatke i prednosti. Cijena ampula je pristupačna, ali u isto vrijeme sredstvo uzrokuje mnoge nuspojave. Glavni nedostatak je sedacija.

Liječnici su nedavno pokušali propisati modernije lijekove. No, droga "Suprastin", a ne gubi svoju popularnost. Zapamtite da se svi lijekovi moraju uzimati u dogovoru sa svojim liječnikom. Uspjeh vama i dobrom zdravlju!

analoga

Prosječna cijena online * 147 r.

Gdje kupiti:

U teškim slučajevima (npr. Uz prijetnju anafilaktičkog stanja), uz akutni tijek bolesti, Suprastin se koristi u obliku otopine za intramuskularne injekcije.

Međutim, u uobičajenim slučajevima koriste se Suprastin tablete.

Indikacije za imenovanje lijeka su dermatoze raznih vrsta, kao i alergijske bolesti koje su praćene akutnim pogoršanjem. Ti uvjeti uključuju:

 • serumska bolest;
 • hives;
 • dermatitis (kontaktni i atopični tip);
 • rinitis uzrokovan utjecajem alergena;
 • konjunktivitis;
 • napadaji teškog svrbeža;
 • alergični na vanjske iritanse (hrana, ubodi insekata, lijekovi itd.);
 • Quinckeov edem.

Ako je bolesnikovo stanje ocijenjeno zadovoljavajućim, najčešće mu se propisuje da uzima lijek u obliku tableta. U akutnim razdobljima i s teškim alergijama, terapija se provodi uz pomoć medicinskih injekcija.

Zapamtite da se lijek koristi samo u akutnim i teškim slučajevima, i to samo pod nadzorom liječnika. Uvesti intramuskularno. Doza lijeka ovisi o dobi pacijenta, kao io njegovoj težini i tijeku bolesti. Shema koju je preporučio proizvođač je sljedeća:

 • odrasle osobe - 1-2 ampule tijekom dana u / m;
 • Djeca do jedne godine starosti - ¼ ampule u ulju;
 • djeca od 1 godine do 6 godina - 1/2 ampula / m;
 • Djeca od 6 do 14 godina - ½-1 ampula / m.

Ako se sumnja na opasnu alergijsku reakciju ili anafilaktički šok, otopina se može primijeniti intravenski, rastežući vrijeme primjene na 2-3 minute. Daljnja terapija nastavlja se primjenom intramuskularnih injekcija ili oralne primjene lijeka.

Dnevna doza s indikacijama može se povećati, ali ukupna količina lijeka, dana dnevno, ne smije prelaziti 2 mg / kg težine pacijenta.

Uporaba lijeka je zabranjena tijekom trudnoće, jer nema potvrđenih kliničkih dokaza da je Suprastin siguran za majku i fetus. Prema nekim opažanjima djece u neonatalnom razdoblju koja su rođena majkama koje su primale Suprastin terapiju (osobito u posljednjim tjednima prije rođenja), opisani su slučajevi rasta vezivnog tkiva smještenog iza leće oka.

Zbog toga trudnice trebaju izbjegavati uporabu ovog proizvoda u prvom tromjesečju, kao i tijekom razdoblja od 37-40 tjedana.

Kod žena tijekom dojenja i dojenčadi u neonatalnom razdoblju (prvog mjeseca), "Suprastin" nije propisan. Za prerano rođene bebe s niskom porođajnom težinom, lijek se propisuje ne ranije od 4-6 mjeseci od dana rođenja.

"Suprastin" se također ne može koristiti za pogoršanje bronhijalne astme i prisutnost preosjetljivosti na aktivnu tvar ili pomoćne komponente.

Oprez pri uzimanju lijeka treba se manifestirati u prisustvu sljedećih bolesti (liječenje treba biti pod stalnim nadzorom liječnika!):

 • disfunkcija prostate (hiperplazija);
 • glaukom zatvaranja kuta;
 • patologije srca i krvnih žila;
 • bolesti jetre i bubrega, praćene disfunkcijom zahvaćenih organa;
 • retencija urina;
 • starosti

Neželjene posljedice kod primjene "Suprastina" u obliku injekcija javljaju se češće nego kada se uzimaju oralno. Najčešće se među njima nalaze:

 • pospanost, umor;
 • glavobolje;
 • drhtavi udovi (tremor);
 • živčani uzbuđenje;
 • nepravilnosti u kardiovaskularnom sustavu (kvar srčanog ritma, tahikardija, udari krvnog tlaka);
 • poremećaji probave (mučnina, konstipacija, proljev);
 • gubitak apetita;
 • osjećaj suhih usta;
 • bolovi u trbuhu.

S upotrebom "Suprastina" izolirani su slučajevi leukopenije i agranulocitoze.

Neki pacijenti su imali problema s mokrenjem i slabošću mišića.

Važno je informirati liječnika ako pacijent uzima antidepresive, kao i sedative i antispazmodičare, jer Suprastin značajno poboljšava terapijski učinak svih tih lijekova.

Suprastin ne smijete koristiti istodobno s alkoholom, jer to može negativno utjecati na živčani sustav.

Kada kršenja u bubrezima i jetri često zahtijevaju korekciju doziranja režim i režim.

Liječenje bilo koje vrste prijevoza trebalo bi odgoditi (koliko je to moguće) za vrijeme trajanja terapije ovim lijekom, budući da je moguća pojava inhibicije, vrtoglavice i usporavanja brzine reakcije.

Suprastin u tekućem obliku dostupan je u ampulama od 1 ml, od kojih svaka sadrži 20 mg aktivnog sastojka - kloropiramin hidroklorida. Ova tvar je blokator u odnosu na histamin, koji uzrokuje alergijsku reakciju i doprinosi njenom jačanju.

Kloropiramin također ima blagi antiemetički učinak, stoga se može koristiti u teškim uvjetima uz intoksikaciju tijela. Lijek, intramuskularno, omogućuje vam da uklonite grčeve niskog i umjerenog intenziteta zbog opuštajućeg učinka na glatke mišiće.

Terapijski učinak se osjeća unutar 10-15 minuta nakon primjene lijeka.

Iz lijekova se izdaje na recept. Rok valjanosti 5 godina. Čuvati na 15–25 ° C.

(Ostavite povratne informacije u komentarima)

Moj sin često ima košnicu. Vrlo strašna i užasna slika. Uvijek mu dajem "Suprastin" - to je savjetovala medicinska sestra iz naše postaje, ona je također učila kako to raditi ispravno. Simptomi su vrlo brzi. Za mene, kao i za moju majku, važno je da nema nepoželjnih posljedica koje sam se u početku toliko bojala. Oksana Vitalevna, 29 godina

Sin, star 16 godina, pliva. Nedavno sam došao kući sve u strašnim mrljama, češljan i rastrgan prije pojave krvi. Nazvao sam trenera - ispostavilo se da su koristili novi sastav za dezinfekciju vode u bazenu, a alergije su se najvjerojatnije pojavile na toj tvari. Dobro je što su Suprastinove injekcije bile kod kuće - nakon prve injekcije, crvenilo se značajno smanjilo, nakon što je drugi svrab potpuno nestao. Prije toga, sin nije imao znakova alergije. Sada Suprastin uvijek držim kod kuće za svaki slučaj. Denis, 34 godine

* - Prosječna vrijednost među nekoliko prodavača u vrijeme praćenja nije javna ponuda.

Suprastin je antihistaminski lijek prve generacije i koristi se kao antialergijski lijek za sustavnu primjenu. Prije uporabe morate detaljno pročitati upute!

Kloropiramin - aktivna supstanca Suprastin, je blokator H1-histaminskih receptora odgovornih za razvoj alergijske reakcije.

Jednom u ljudskom tijelu, alergen uz sudjelovanje antitijela tvori imunološki kompleks koji se taloži na specifičnim stanicama - bazofilima.

Nadalje, postoji ruptura bazofila i oslobađanje upalnih medijatora, od kojih je glavni histamin. Na mjestu alergena opažaju se oteklina, crvenilo, lokalizirana groznica, bol i oštećena funkcija.

Blokirajući osjetljivost na histamin, Suprastin inhibira sve njegove učinke i sprječava razvoj alergijske reakcije.

Kada se uzima oralno, Suprastin se potpuno apsorbira iz gastrointestinalnog trakta.

Učinak se postiže za 15-30 minuta i dostiže 8 sati.

Maksimalna koncentracija u krvnoj plazmi opažena je u prvih 1-2 sata.

Dobro raspoređena po cijelom tijelu.

Metabolizira se jetrom, izlučuje se u obliku metabolita u urinu.

Foto: Dva oblika izdanja

prednosti

 • dokazane visoke performanse;
 • brz i izražen terapeutski učinak;
 • visoka biodostupnost, bez obzira na način primjene;
 • mogućnost korištenja u pružanju hitne pomoći zbog prisutnosti injekcijskog oblika;
 • nema predoziranja pri dugotrajnoj uporabi, jer se ne nakuplja u tijelu;
 • mogućnost primjene kod dojenčadi u dobi od 1 mjeseca;
 • upravljivost kliničkog učinka, mogućnost kombiniranja s antihistaminicima dugog djelovanja za produljenje;
 • mogućnost primjene za liječenje nealergijskog rinitisa zbog antikolinergičnog djelovanja, što se manifestira smanjenjem kihanja, rinoreje, otoka i nazalne kongestije;
 • učinak lokalnog anestetika;
 • antiemetički i anti-pumpni učinak;
 • antipruritički, sedativni i hipnotički učinak, posebno važan u alergijskom dermatitisu i drugim pruritičnim dermatozama;
 • kratko trajanje mogućih nuspojava zbog niske akumulacije u tijelu;
 • nedostatak kardiotoksičnog učinka kao u drugoj generaciji antihistaminika;
 • izvorna inozemna kvaliteta svih komponenti lijeka;
 • niske cijene

Kako piti Suprastin s alergijama

Alergijske tablete Suprastin treba uzimati cijelu hranu i piti puno tekućine.

Suprastin treba piti 1 tabletu 3-4 puta dnevno.

Maksimalna dnevna doza je 100 mg (4 tablete).

Morate piti 5-7 dana, ali liječenje se smatra završenim nakon nestanka simptoma alergije.

Uz pojavu nuspojava lijeka treba otkazati.

Ampule Suprastin za alergije ubrizgane intramuskularno, dnevna doza za odrasle 1-2 komada.

Za akutne i teške alergije ili anafilaktički šok, preporuča se intravenska injekcija, nakon čega slijede intramuskularne injekcije ili pilule.

Izbor između oblika oslobađanja ovisi o mnogim čimbenicima:

 • ozbiljnost i brzinu razvoja alergijske reakcije;
 • dob;
 • tjelesne težine pacijenta.

U nedostatku hitnih slučajeva, za odrasle je bolje uzeti pilule.

Ampule se koriste samo za teške, izražene manifestacije alergije, nemoguće je uzimati pilule usmeno (na primjer, gubitak svijesti) ili kod male djece zbog lakoće doziranja po težini tijela, za razliku od tableta.

kontraindikacije

 • individualnu netoleranciju na komponente uključene u sastav;
 • ublažavanje napada astme;
 • glaukom zatvaranja kuta;
 • čir na želucu;
 • akutni infarkt miokarda;
 • aritmija;
 • uzimanje određenih skupina antidepresiva;
 • ischuria, hiperplazija prostate;
 • preosjetljivost na druge derivate etilendiamina.

predozirati

Lijek se dobro podnosi iu preporučenim dozama ne uzrokuje predoziranje, čak ni uz dugotrajno liječenje.

Simptomi predoziranja mogući su ako namjerno ili slučajno prijeđete preporučene doze.

U odraslih počinje:

 • halucinacije;
 • poremećaji svijesti;
 • nerazumna tjeskoba, naizmjenično s inhibicijom;
 • oslabljena koordinacija i motorički pokreti, s razvojem atetoze i napadaja.

Kod male djece dolazi do:

 1. pobuđivanje središnjeg živčanog sustava;
 2. pojavljuju se suha usta;
 3. dolazi do dilatacije zjenice;
 4. hiperemija lica i tijela;
 5. tahikardija, poremećaji mokrenja, groznica; u teškim slučajevima može biti koma.

U prvih 12 sati nakon oralne primjene lijeka morate:

 1. detoksikacijska terapija: ispiranje želuca, upotreba adsorbenata;
 2. simptomatska terapija niskog krvnog tlaka i disanja;
 3. provođenje reanimacije ako je potrebno.

Ne postoji specifičan antidot.

Suprastin ima sedativan i hipnotički učinak. Usporava aktivnost živčanog sustava, smanjuje reakciju i koncentraciju.

Značajke uporabe kod djece

 • 1–12 mjeseci: ¼ ampule (0,25 ml);
 • 1 godina - 6 godina: ½ ampule (0,5 ml);
 • 6–14 godina: ½ - 1 ampula (0,5–1 ml).

Maksimalna dnevna doza za dijete nije veća od 2 mg / kg tjelesne težine.

Recept za trudnice

Suprastin se ne propisuje tijekom trudnoće jer može uzrokovati nepredvidive posljedice za fetus.

Lijek se ne propisuje tijekom dojenja, jer prodire u majčino mlijeko.

Interakcija s drugim lijekovima

 1. pojačano je djelovanje jednih na druge uz istovremenu primjenu Suprastina i sedativa ili hipnotičkih lijekova, derivata barbiturne kiseline, trankvilizatora, sintetičkih analoga opioidne skupine, tricikličkih antidepresiva, atropina;
 2. Antiholinergički učinak Suprastina raste s upotrebom inhibitora monoaminooksidaze;
 3. alkohol povećava nuspojave lijeka, što rezultira nekompatibilnošću s liječenjem Suprastinom;
 4. 3-4 dana prije imenovanja testova alergije na kožu, lijek treba otkazati.

Uvjeti otpuštanja iz ljekarni

Tablete se mogu kupiti bez liječničkog recepta, ampule - isključivo na recept.

Temperatura skladištenja lijeka od 15 do 25 ° C.

Čuvajte u originalnom pakiranju, izvan dohvata djece.

Rok trajnosti - 5 godina. Ne koristite nakon isteka roka valjanosti!

Suprastin spada u prosječnu cjenovnu kategoriju.

Ovisno o regiji i ljekarni, cijena tableta varira od 120 rubalja, za ampule od 150 rubalja.

Suprastin je u usporedbi s drugim stranim lijekovima jedan od najisplativijih i najisplativijih.

Često postavljana pitanja

Zašto lijek ne pomaže i što učiniti?

Lijek ne pomaže kod:

 1. pogrešno doziranje ili učestalost uzimanja lijeka. Kada je doza ispod praga, učinak može biti odsutan.
 2. zlouporaba lijekova. Za potpunu apsorpciju Suprastina iz gastrointestinalnog trakta treba ga uzimati s hranom, jer se u želucu stvara potrebna kisela okolina.
 3. pogrešna dijagnoza. Ako je lijek uziman u skladu s uputama, ali učinak nije slijedio, najvjerojatnije je dijagnoza netočna.

Najtočnija odluka bila bi potražiti pomoć stručnjaka.

Individualna netolerancija na lijek ili njegove pojedinačne komponente je moguća za svaku osobu, ali alergija na lijekove javlja se iznimno rijetko, u manje od 15% slučajeva.

Lijekovi su slični po djelovanju i učinku, ali će u svakom slučaju pokazati svoja svojstva na različite načine.

Izbor lijeka ovisit će o dobi pacijenta i specifičnostima njegova rada.

Značajna prednost Suprastina je mogućnost primjene kod male djece.

Tavegil je imenovan djeci samo od 6 godina. Za razliku od Suprastina, Tavegil nema izražen hipnotički učinak, ali je prisutna sedacija.

Suprastin, kao lijek stare generacije, ostao je najprodavaniji lijek u Rusiji više od 3 godine.

Njegova brzina djelovanja, ozbiljnost učinka i širok raspon primjene, kako u starijih osoba, tako i kod djece od vrlo rane dobi, omogućuju primjenu u gotovo svim kategorijama pacijenata s alergijskim manifestacijama bilo koje ozbiljnosti.

Suprastin u ampulama je antihistaminski preparat I generacije za uklanjanje simptoma alergije. Moćan lijek brzo smanjuje oticanje, hiperemiju, smanjuje svrab kože s negativnim reakcijama tijela na podražaje. Rizik od opasnih nuspojava je minimalan uz strogo pridržavanje uputa za uporabu lijeka Suprastin u ampulama.

Pažljivo proučite bilješku za lijek, ne prelazite dozu, prije uporabe, svakako konzultirajte stručnjaka.

 • Sastav i oblik otpuštanja
 • posljedica
 • Indikacije za uporabu
 • kontraindikacije
 • prednosti
 • Upute za uporabu i doziranje
 • Moguće nuspojave
 • predozirati
 • Interakcija s drugim lijekovima
 • Uvjeti skladištenja i troškovi
 • analoga
 • Recenzije

Učinkoviti antihistamin sadrži aktivni sastojak klorpiramin hidroklorid. Bočica sadrži bistru, bezbojnu tekućinu sa slabim, osebujnim mirisom.

Volumen lijeka je 1 ml, sadržaj aktivne tvari je 20 mg. Dodatna komponenta je voda za injekcije. Ampule se pakiraju u 5 komada u blisteru, zatim u kartonske pakete.

Suprastin je klorirani analog tripelenamina, antihistaminik prve generacije. Nakon injekcija ili uzimanja tableta za alergije, često se mogu uočiti pospanost i inhibicija reakcija. Glavna nuspojava lijeka pripada skupini sedativnih antihistaminika.

Klorpiramin hidroklorid je blokator H1-histaminskih receptora. Nakon uvođenja otopine u / m, smanjuje se proizvodnja histamina, što povećava propusnost vaskularnog zida, uzrokujući negativan odgovor organizma. Glavni učinak klorpiramina je brza inhibicija reakcija preosjetljivosti u neposrednom tipu, s pojavom negativnih simptoma, koji blokiraju oslobađanje histaminskih obroka.

Antihistaminik, antialergijski učinak ljekovite otopine potvrđen je kliničkim ispitivanjima, dugotrajnom medicinskom praksom i pozitivnim pregledima bolesnika. Suprastin u ampulama preporuča se za brzo uklanjanje opasnih simptoma kod edukacije Quincke.

Učinak je već očigledan 15-30 minuta nakon primjene lijeka. Ljekovito rješenje djeluje aktivnije, uklanja alergije nego pilule. Učinak traje 5-6 sati.

Saznajte što je pollinoza i kako tretirati tjelesni odgovor na alergen.

Pročitajte o prvim znakovima alergije na mačke u djeteta i liječenju negativnih simptoma na ovoj adresi.

Tablete i injekcije preporučuju se za sljedeće bolesti i stanja:

 • alergijski rinitis;
 • za liječenje polinoze, serumske bolesti;
 • liječenje alergija i urtikarije alimentarnog tipa i uboda insekata;
 • smanjiti natečenost, svrbež;
 • brzo eliminirati negativne simptome alergija na hranu i lijekove;
 • kao dodatak za ublažavanje negativnih simptoma u anafilaktičkom šoku, angioedemu, sistemskim reakcijama preosjetljivosti;
 • smanjiti natečenost kongestijom nosa, upalu srednjeg uha;
 • u liječenju alergijskog konjunktivitisa.

Zabranjeno je ubrizgavanje otopine klorpiramina u sljedećim slučajevima:

 • peptički ulkus;
 • glaukom zatvaranja kuta;
 • alergijska reakcija na klorpiramin;
 • zadržavanje urina;
 • pretrpio srčani udar;
 • Terapija MAO inhibitorima;
 • poremećaj srčanog ritma;
 • teška astma;
 • prekomjerna osjetljivost na etilen diamid i njegove derivate.

Tijekom trudnoće i laktacije u / m je zabranjeno održavanje antihistamina.

Suprastin je antihistaminik s izraženim sedativima, nuspojavama i negativnim manifestacijama tijekom predoziranja. Unatoč tim faktorima, Suprastin injekcije često spašavaju živote za pacijente s teškim alergijskim reakcijama. Lijek u ampulama često se koristi u medicinskoj praksi, unatoč dovoljnoj listi modernijih lijekova.

Pozitivne karakteristike:

 • brzo djelovanje;
 • aktivno uklanjanje oteklina, svrbeža;
 • blokiranje oslobađanja histamina, primjetan učinak unutar trećine sata nakon intramuskularne primjene;
 • prihvatljivu cijenu.

Lijek se intramuskularno injicira od strane liječnika. Nezavisno korištenje lijeka u ampulama je nepoželjno: važno je pravilno izračunati dozu ovisno o težini. Važno je uzeti u obzir dob pacijenta. Posebna pažnja potrebna je za ublažavanje simptoma alergije u djece s injekcijama Suprastina: predoziranje uzrokuje ozbiljne komplikacije, sve do kritičnih situacija.

Pravila primjene:

 • za liječenje odraslih pacijenata. Dnevna doza - 1-2 ampule, uvođenje / m;
 • za djecu. Od 1 do 12 mjeseci - ampule se ubrizgavaju intramuskularno, od godine do 6 godina - dovoljne su ½ ampule, od 6 do 14 godina preporučena doza lijeka je 1/2 ili 1 ampula / m.

Maksimalna dnevna doza Suprastina za alergije je 2 mg na 1 kg tjelesne težine. Postupno povećanje doze propisuje samo liječnik s dobrom podnošljivošću lijeka, odsutnost ozbiljnih nuspojava. U slučaju akutne alergijske reakcije, anafilaktički šok, prvo, provodi se polagano intravensko davanje, zatim se uzimaju intramuskularne injekcije ili pilule.

Upotrijebite za posebne skupine pacijenata:

 • bolesnika s teškim bolestima bubrega. Liječnici često smanjuju dozu i učestalost davanja lijeka: ostaci lijeka izlučuju se uglavnom kroz bubrege;
 • visoki stupanj iscrpljenosti, stariji pacijenti. Suprastin u ampulama koristi se s oprezom: ova kategorija pacijenata ponekad akutno reagira na djelovanje klorpiramin hidroklorida, često se javljaju nuspojave: pospanost, opća slabost, smanjenje krvnog tlaka, vrtoglavica;
 • bolesnika s patološkim stanjima jetre. Često je potrebno smanjiti pojedinačnu i dnevnu dozu: metabolizam aktivne tvari usporava se s problemima s jetrom.

Važno je! Razvojem negativnih reakcija obavezno je praćenje pokazatelja krvnog tlaka, disanja i otkucaja srca. Za teške manifestacije provodi se simptomatska terapija. Pacijenti bi trebali biti svjesni odsutnosti specifičnog antidota Suprastinu, a ne koristiti antihistaminsku ampulu bez liječničkog recepta.

Moguće nuspojave

Suprastin injekcije su blokatori H1-histaminskih receptora s aktivnim sedativnim učinkom. Negativne reakcije su rjeđe nego kod modernih antihistaminskih formulacija. Važno je upozoriti pacijenta na moguće negativne točke prilikom korištenja lijeka.

Neki pacijenti imaju negativne reakcije:

 • epigastrična bol, proljev ili konstipacija, mučnina, povraćanje, naglo povećanje ili smanjenje apetita;
 • miopatija, fotosenzitivnost, fotosenzitivnost, retencija urina, napad glaukoma, povišeni intraokularni tlak;
 • jaka sedacija, glavobolja, slabost, pospanost, grčevi. Često se razvija tremor, pretjerano uzbuđenje, vrtoglavica, ataksija,
 • tahikardija, padovi tlaka;
 • rijetko: hemolitička anemija, leukopenija, smanjena kvaliteta krvi.

Slučajno ili namjerno povećanje doze za novorođenčad i malu djecu ponekad izaziva smrtni ishod. Simptomi predoziranja slični su trovanju atropinom: tjeskoba, konvulzije, problemi s koordinacijom pokreta, u teškim slučajevima - halucinacije.

Povremeno se pojavljuju negativni simptomi:

 • crvenilo lica;
 • povećanje temperature;
 • konvulzije;
 • postkonvulzivna depresija.

Savjet! U nedostatku terapije, razvija se koma, dolazi do povrede srčane aktivnosti, dolazi do depresije respiratornog centra, a smrt se može dogoditi nakon 2-18 sati.

Nuspojave kod djece:

 • Glavna reakcija je pretjerano uzbuđenje.

Manje su uobičajeni drugi znakovi prekomjernog unosa klorpiramina:

 • crvenilo lica;
 • groznica;
 • sinusna tahikardija;
 • proširene zjenice;
 • retencija urina.

Treba paziti u sljedećim slučajevima:

 • kombinacija injekcija Suprastina s tricikličkim antidepresivima, sedativima, atropinom, trankvilizatorima. Kombinacija aktivnih tvari povećava učinak svakog lijeka;
 • MAO inhibitori produljuju djelovanje, pojačavaju antikolinergične učinke;
 • kombinacija alkohola i antihistaminije I generacije depresivnog učinka na središnji živčani sustav, mogu biti negativne reakcije. Zabranjena je istovremena recepcija alkoholnih pića i uvođenje medicinskog rješenja.

Suprastin u ampulama treba biti u suhoj prostoriji u zatvorenoj kutiji. Optimalna temperatura za skladištenje ljekovite otopine je od +15 do +25 stupnjeva.

Proizvođač lijeka je farmaceutska tvrtka Egis (Mađarska). Suprastin u ampulama je jeftin lijek. Pakiranje sadrži 5 bočica otopine za injekciju 2%. Suprastin cijena - od 145 do 156 rubalja.

Saznajte o karakterističnim znakovima i metodama liječenja atopijskog dermatitisa kod odraslih.

O onome što izgleda kao alergijska urtikarija kod djeteta i kako je se riješiti, piše se na ovoj stranici.

Idite na adresu i pročitajte o tome što uzimati s alergijskim kašljem kako biste ublažili negativne simptome.

Izbor nadomjestaka lijeka Suprastin provodi samo liječnik. Pacijentu je zabranjeno samostalno davati intramuskularne otopine lijeka s klorpiraminom i drugim aktivnim sastojcima prije savjetovanja s alergologom. Kada anafilaktičke reakcije pomognu nazvati "prvu pomoć".

Učinkoviti antihistaminici:

 • Allergozan.
 • Difenhidramin.
 • Suprastin tablete.
 • Klemastin.

Mišljenje o lijeku Suprastin u ampulama ovisi o tome koje znakove karakteriziraju liječnici i pacijenti. Visoka brzina izlaganja, aktivna eliminacija simptoma alergije, uključujući u teškim uvjetima, su prednosti, sedacija, negativne reakcije mnogih organa su minusi.

Antihistamin I generacija je neophodna kada trebate ukloniti natečenost, spriječiti anafilaktičke reakcije, spasiti malog djeteta s teškim reakcijama na alergen. Uz slabiji odgovor, preporučuju se lijekovi posljednje generacije s manje izraženim nuspojavama, produljenim djelovanjem.

Propisivanje lijeka Suprastin u ampulama provodi samo liječnik. Otopina lijeka s klorpirinom brzo djeluje, uklanja čak i teške manifestacije alergije. Izbor doze, učestalost korištenja provodi samo zdravstveni radnik: kršenje uputa prijeti ozbiljnim komplikacijama.

Video - upute za uporabu antihistaminika Suprastin za ublažavanje simptoma alergija:

http://no-allergy.ru/2018/02/20/kak-kolot-suprastin-vnutrimyshechno/

Suprastin injekcije: upute za uporabu

Lijek Suprastin spada u skupinu blokatora histaminskih H1 receptora i propisan je pacijentima u slučaju alergijskih reakcija različitog podrijetla, kao i radi njihove daljnje prevencije.

Oblik oslobađanja i sastav lijeka

Lijek Suprastin dostupan je u nekoliko oblika doziranja. Otopina lijeka namijenjena je za injekciju intramuskularno ili intravenski. Ampule volumena od 1 ml pakirane su u blistre od 5 komada u kartonskoj kutiji. Detaljne upute su priložene pripremi.

Sadržaj ampule je bistra otopina s niskim specifičnim mirisom. Svaka ampula s otopinom sadrži 20 mg aktivnog sastojka - kloropiramin hidroklorid, a kao pomoćna tvar koristi se voda za injekcije.

Indikacije za uporabu

Otopina za injekciju Suprastin propisana pacijentima za simptomatsko liječenje sljedećih stanja:

 • osip na koži;
 • angioedem;
 • hives;
 • alergijske reakcije na primjenu vakcine;
 • rinitis ili konjuktivitis povezan s cvjetanjem bilja i biljaka;
 • kontaktni dermatitis;
 • cjelogodišnji rinitis;
 • ekcem;
 • atopijski dermatitis;
 • alergije na lijekove ili hranu;
 • alergijske reakcije na ubode insekata, osobito hiperemija i edem, teži svrbež kože, lokalno povećanje temperature na mjestu ugriza.

Lijek u obliku tableta može se propisati pacijentima koji su skloni alergijama u pripremi za cijepljenje.

kontraindikacije

Prije početka terapije lijekovima, pažljivo pročitajte priložene upute, budući da otopina Suprastina ima brojne kontraindikacije:

 • neonatalno razdoblje u djece (do 1 mjeseca);
 • trudnoća i dojenje;
 • akutni napadi bronhijalne astme;
 • povećana individualna osjetljivost na lijek.

Relativne kontraindikacije za primjenu lijeka su: glaukom zatvaranja kuta, akutna retencija urina, hiperplazija prostate, abnormalna funkcija jetre i bubrega, bolesti kardiovaskularnog sustava. Također, s oprezom, lijek treba propisati pacijentima starijim od 65 godina.

Doziranje i primjena

Suprastin u obliku otopine za injekcije propisuje se pacijentima u slučaju akutnih stanja, kada terapijski učinak treba biti gotovo trenutačan, u drugim situacijama s nekompletnim alergijskim reakcijama, lijek se propisuje u obliku tableta.

Dozu injekcija lijeka određuje liječnik na temelju tjelesne težine pacijenta, dobi, težine alergijske reakcije. Prema uputama, dnevna doza lijekova za odrasle je 1-2 ml intramuskularno. Za djecu od 1 mjeseca do jedne godine ne smije se uzimati više od 0,25 ml lijeka od 1 do 6 godina - ½ bočice lijeka, od 6 do 12 godina - ½ - 1 bočica Suprastina. Doza lijeka za djecu izračunata je na 2 mg / kg tjelesne težine.

Ako je potrebno, dugoročno korištenje lijeka Suprastin u početnoj fazi, ubrizgava su propisane, a nakon zaustavljanja akutnog napada, alergije prelaze na oblik tablete lijeka.

Primjena lijeka tijekom trudnoće i dojenja

Upotreba lijeka Suprastin u obliku injekcija ili tableta u bilo kojoj fazi trudnoće je kontraindicirana, budući da ne postoji kliničko iskustvo primjene i nije poznato kako liječenje može utjecati na intrauterinski razvoj fetusa.

Aktivni sastojci lijeka mogu se izlučiti u majčinom mlijeku, pa je tijekom terapije dojenjem Suprastinom nepoželjno. Ako je potrebno, žena koja liječi lijek treba prestati s dojenjem.

Nuspojave

Ako primijetite dozu koju je odredio vaš liječnik, nuspojave lijeka su rijetke. Kod osoba s povećanom individualnom osjetljivošću ili u bolesnika koji su koristili Suprastin dulje vrijeme, mogu se pojaviti neželjene nuspojave:

 • na dijelu živčanog sustava - pospanost, vrtoglavica, letargija, letargija, apatija, astenija, glavobolja;
 • na dijelu dišnog sustava - kršenje respiratorne funkcije, kašalj, uzrokovan prekomjernom suhoćom sluznice;
 • na dijelu probavnog sustava - suha usta, bol u trbuhu, mučnina, povraćanje, proljev, povećana aktivnost jetrenih transaminaza;
 • na dijelu kardiovaskularnog sustava - smanjenje krvnog tlaka, tahikardija, srčana aritmija;
 • kožni osip, anafilaksa, oticanje sluznice;
 • lokalne reakcije - infiltracija na mjestu injiciranja, bol, hematom.

Ako se pojave ove nuspojave, liječenje lijekom treba prekinuti i obratiti se liječniku.

predozirati

Kako bi se izbjegli razvoj znakova predoziranja ne smije prelaziti propisanu dozu. Simptomi predoziranja antihistaminicima su: pospanost, poremećaji srčanog ritma, akutna vaskularna insuficijencija, kolaps, depresija svijesti. Kada se pojave ti klinički simptomi, primjenu lijeka treba odmah prekinuti, a pacijenta treba dovesti do liječnika gdje se daje simptomatsko liječenje.

Interakcija s drugim lijekovima

Otopina za injekciju Suprastin se ne može propisati istodobno s analgeticima, sedativima, MAO inhibitorima, trankvilizatorima, hipnoticima. Ova interakcija lijekova povećava terapijski učinak potonjeg, što može izazvati ozbiljne komplikacije.

Posebne upute

Tijekom liječenja Suprastinom, alkoholna pića se ne smiju uzimati, jer interakcija lijeka i etanola može negativno utjecati na središnji živčani sustav i jetru.

Suprastin u obliku otopine za injekcije ne treba propisivati ​​bolesnicima s manjim alergijskim reakcijama. U slučaju narušavanja integriteta kože ili pustularnih erupcija u području injekcije, injekcija se ne može izvesti.

U slučaju korištenja polovice ili četvrtine sadržaja ampule, sljedeći put trebate otvoriti novu ampulu. Prije uvođenja lijeka u mišić ili venu, ampulu treba zagrijati na temperaturu pacijentovog tijela, držeći je u dlanovima.

Kako pacijenti uzimaju pospanost, letargiju i vrtoglavicu tijekom upotrebe lijeka, preporuča se suzdržati se od vožnje automobila i kontrole opreme koja zahtijeva veliku koncentraciju pažnje.

Analogi injekcija Suprastin

Analozi lijeka Suprastin su:

 • Otopina kloropiramina;
 • Otopina Subrestina;
 • Tavegil tablete;
 • Zodak kapi;
 • Zyrtec kapi;
 • Claritin sirup i tablete;
 • Loratadine tablete.

Svi ovi lijekovi imaju drugačiji sastav, dozu i dobna ograničenja, pa se prije zamjene određenih sredstava uvijek treba posavjetovati sa svojim liječnikom.

Uvjeti skladištenja i ostaviti u ljekarnama

Suprastin otopinu za injekcije možete kupiti u ljekarni bez recepta liječnika. Pakiranje s ampulama potrebno je skladištiti na hladnom, tamnom mjestu izvan dohvata djece. U slučaju taloženja, pahuljica ili promjene u prozirnosti otopine, strogo je zabranjeno ubrizgavanje pripravka.

Rok trajanja naveden je na pakiranju i traje 3 godine od datuma proizvodnje, pod uvjetom da su ampule pravilno uskladištene.

Suprastin cijena

Prosječna cijena lijeka Suprastin u obliku rješenja u ljekarnama u Moskvi je 150 rubalja.

http://bezboleznej.ru/suprastin-ukoly

Suprastin u obliku injekcija: brz učinak po pristupačnoj cijeni

Suprastin je jedan od najpopularnijih lijekova koji se koriste u liječenju alergijskih manifestacija.

Pripada skupini histaminskih receptora H-1 blokatora.

Glavna aktivna tvar je kloropiramin hidroklorid.

Pomoćne tvari ovise o tipu oblika doziranja.

U obliku otopine dodatna komponenta je destilirana voda.

Značajke forme u obliku injekcija

Jedan od oblika oslobađanja Suprastina - injekcija, koja ima posebne upute za uporabu.

Otopina je bistra i bezbojna tekućina sa suptilnim neobičnim mirisom. Prikazuje se samo u jednom volumenu - 1 ml u ampuli. Pohranjen u kartonske kutije. Broj ampula u jednom pakiranju je 5.

Kloropiramin je klorirani analog piribenzamina, koji je klasičan antihistaminik. Ovo je predstavnik etilendiaminske skupine antihistaminika.

Blokiranjem H-1 histaminskih receptora, on može pokazati antihistaminsko i m-antikolinergično djelovanje.
Zbog toga se postižu antiemetički, antispazmodični i periferni antikolinergični učinci. Zbog toga je rješenje u stanju smanjiti težinu mučnine, povraćanja, edema perifernih tkiva, svrbež kože i manifestaciju osipa, reakcije sluznice u obliku rinitisa i kidanja.

Maksimalna djelotvornost sastava očituje se unutar prvog sata nakon prodiranja u krv. U budućnosti se postupno smanjuje. To je zbog početka uklanjanja tvari iz tijela. Ona prodire kroz sve histo-patogene barijere, stoga može ući u središnji živčani sustav.

Metabolizam tvari pojavljuje se u stanicama jetre. Izlučivanje se vrši organima mokraćnog sustava.
U djetinjstvu se lijek prikazuje brže nego u odraslih bolesnika.

Indikacije i ograničenja

Najčešća indikacija za primjenu Suprastina su alergijske bolesti u raznim manifestacijama. Među njima se ističu:

Injekcije se također koriste u kombinaciji s drugim lijekovima u liječenju angioedema. Jedna od primjena Suprastina u ampulama prema uputama je uklanjanje edema sluznice kod bolesti poput sinusitisa ili otitisa. Upotreba u kombinaciji s antispazmodičkim i analgetskim sredstvom izvrsna je pri visokoj tjelesnoj temperaturi, koju je teško smanjiti.

Prije uzimanja bilo kakvih lijekova uzimaju se u obzir kontraindikacije, jer njihova prisutnost povećava rizik od komplikacija.

 • trudnoća i dojenje;
 • akutni napad bronhijalne astme;
 • neonatalno razdoblje (28 dana od rođenja);
 • prisutnost preosjetljivosti na aktivnu tvar i alergiju na njega i derivate.

Postoje i relativne kontraindikacije u kojima se sredstvo može primijeniti, ali s velikim oprezom. To uključuje:

 • kardiovaskularne bolesti;
 • glaukom zatvaranja kuta;
 • kronične patologije mokraćnog sustava i jetre;
 • adenom prostate i stanja povezana s akutnom urinarnom retencijom;
 • upalni procesi u gastrointestinalnom traktu, ulcerativni defekti sluznice.

Uvjeti korištenja

Dnevna doza injekcija lijeka iznosi prosječno 1-2 ml dnevno. Ova doza je naznačena samo za odrasle, kao i za djecu iznad 14 godina.

Kod propisivanja lijeka liječnik kaže kako se ubrizga otopina, ovisno o stanju pacijenta. Primjena treba biti intramuskularna. Intravenska primjena Suprastina dopuštena je samo uz razvoj akutnih alergija koje su po život opasne - to je manifestacija anafilaktičkog šoka ili angioedema.

Optimalni tijek terapije bira se individualno, ovisi o vrsti alergijske reakcije, težini. Prosjek je 5-7 dana.

U teškim bolestima jetre i bubrega zahtijeva korekciju potrebne doze, ona bi trebala biti manja od prosječne terapeutske.

Doziranje za djecu odabire se ovisno o dobi. Do jedne godine je 0,25 ml, od jedne godine do šest 0,5 ml, a do 14 godina može se povećati s 0,5 na 1 ml. Novorođenčad ne koristi lijek.

predozirati

Klinika za predoziranje koja koristi Suprastin karakterizira:

 • manifestacije ataksije (gubitak koordinacije), napadaji;
 • suha usta, osjećaj stranog tijela u sluznicama;
 • razvoj sinusne tahikardije, crvenilo lica, zadržavanje urina;
 • anksioznost, halucinacije, fiksacija proširenih zjenica.

U teškim slučajevima predoziranja može se razviti vrućica i koma.

Čim se ti simptomi pojave, odmah ih prekinite i obratite se liječniku, ako je potrebno, pozovite hitnu pomoć. U medicinskoj ustanovi se provodi simptomatsko liječenje i kompleks infuzijske terapije s hemodijalizom.

Među nepoželjnim simptomima najčešće su lezije živčanog sustava u obliku pospanosti, ataksije, vrtoglavice, napadaja, tremora, glavobolje, encefalopatije. Manje opažene lezije drugih organa i sustava:

 • retencija urina, dizurija;
 • suhe sluznice;
 • agranulocitoza, anemija, leukopenija, trombocitopenija;
 • aritmija, tahikardija, snižavanje krvnog tlaka;
 • pojava boli i nelagode u trbuhu, gastroezofagealni refluks.

Mogu postojati i drugi znakovi koji su izuzetno rijetki, uključujući alergije kao što su pruritus, crvenilo, osip, angioedem.

Interakcija s drugim sredstvima

Lijek se ne preporuča uzimati istodobno s lijekovima koji djeluju depresivno na strukture središnjeg živčanog sustava: trankvilizatore, sedative, antidepresive, atropine.

Upotreba injekcija i lijekovi iz skupine inhibitora MAO dovodi do pojačanog antikolinergičkog učinka, tj. razvoj halucinacija, poremećaja pamćenja i orijentacije u prostoru.

Ne preporučuje se uzimati lijekove sa spojevima i komponentama koje su toksične za jetru i mokraćni sustav. To može dovesti do poremećaja metabolizma i izlučivanja lijeka.

Trošak od

Suprastin cijena u ampulama je oko 150 rubalja. U ovom obrascu izdaje se u ljekarnama samo na recept.

analoga

Među analozima Suprastina mogu se razlikovati sljedeći lijekovi:

 1. Suprastineks. Sa sličnim imenom i sličnim učinkom, ovaj lijek je moderniji i pripada najnovijoj generaciji antihistaminskih lijekova, dok je Suprastin lijek prve generacije. Suprastinex ima ozbiljne razlike od Suprastina. Suprasstrax je aktivni sastojak levocetirizin dihidroklorid. Njegova se prednost može nazvati nedostatkom utjecaja na središnji živčani sustav i manje nuspojava. Nakon primjene, nema želje za spavanjem, brzina reakcije se ne smanjuje, nema ovisnosti. Ali glavni nedostatak ovog lijeka je odsutnost oblika injekcije, što je ponekad vrlo potrebno. Također je primijećeno da je u nekim slučajevima učinak Suprasstraxa nešto slabiji. Cijena je oko 300 rubalja.
 2. Diazolin. Jedan od najjeftinijih analoga Suprastina. Može prodrijeti u organe središnjeg živčanog sustava, izazvati blagi hipnotički učinak, imati blagi analgetski učinak. Glavni aktivni sastojak je mebhydrolin. Prosječna cijena od 60-80 rubalja. Diazolin također nema injekcijski oblik lijeka.
 3. Tavegil. To je najpopularniji i najsuvremeniji analog Suprastina. Ne uzrokuje hipnotički učinak. Moguće je kupiti ne samo tabletu, već i injekcijski oblik. Prosječna cijena je 150 rubalja.

Možete saznati koji je lijek učinkovitiji - Tavegil, Diazolin ili Suprastin iz našeg članka.

Mišljenja pacijenata

Na temelju mnogih pregleda tekućine Suprastin za djecu i odrasle, može se zaključiti da se lijek naširoko koristi za uklanjanje različitih patoloških stanja, osobito uzrokovanih alergijskim reakcijama. Njegova učinkovitost i dostupnost velika je prednost.

Suprastin u obliku uboda morao je biti hitno uzet nakon što je dijete imalo visoku temperaturu. Konvencionalni pripravci u obliku supozitorija i sirupa nisu pomogli. Nakon uvođenja sredstava od strane liječnika hitne pomoći, temperatura se brzo smanjila. Vrlo zadovoljan rezultatom. Elena, 29 godina

Već nekoliko godina Suprastin se mora koristiti u obliku injekcije za polinozu. U ovom trenutku, lijek pomaže da se nosi s bolešću, jer točan uzrok njegovog razvoja ne može se utvrditi. Simptomi se vrlo brzo uklanjaju, a nuspojave nisu zabilježene. Anna, 36 godina

http://allergia.life/lekarstva/ot-allergii/suprastin-v-vide-ukolov.html
Više Članaka O Alergenima