Lijekovi> Sterokort (krema)

Sterocort krema sadrži metilprednizolon aceponat, koji je zbog njegovog protuupalnog i desenzibilizirajućeg učinka kada se primjenjuje lokalno. Krema smanjuje objektivne simptome i subjektivne manifestacije kožnih bolesti, a to su: bol, svrbež, pečenje, oticanje, infiltracija.

Lijek se propisuje za liječenje atopijskog, kontaktnog i alergijskog dermatitisa, dishidrotskog i degenerativnog ekcema. Moguće liječenje ekcema u djece koja su navršila šest mjeseci života. Hidrofilna emulzijska podloga proizvoda pogodna je za korištenje kreme ne samo na glatkoj koži, već i na njenim dlakavim dijelovima, kao i na akutnim procesima i plaču na ekcem na vrlo masnoj koži.

Nanesite Sterokort tanki sloj 1 puta dnevno. Možda nametanje okluzivnih zavoja. Ukupno trajanje tretmana je 3 mjeseca za odrasle i 1 mjesec za djecu. Krema je kontraindicirana u slučajevima tuberkuloze i manifestacija sifilisa na koži, periotičnog dermatitisa, rosacee i povećanog odgovora na profilaktička cijepljenja. Virusne bolesti također su kontraindicirane za primjenu lijekova: herpes, šindra i osip se ne liječe ovim lijekom.

Ako su infektivni procesi uzrokovani bakterijama i gljivicama, onda, osim uporabe kreme, potrebna je dodatna specifična terapija. Glaukom se može pojaviti ako krema uđe u oči. Ako postoje indikacije za liječenje lijekom na velikim dijelovima kože, treba imati na umu da trajanje takvog liječenja treba svesti na minimum. Trudna, osobito u prvom tromjesečju, nije propisana. Tijekom dojenja, ne možete staviti lijek na mliječne žlijezde.

Pacijenti obično dobro podnose kremu, vrlo rijetko, alergijski osipi, peri-oralni dermatitis i hipertrihoza. Dugotrajno liječenje velikim dozama lijeka može dovesti do atrofije kože, stoga, ako osjetite neželjene simptome, morate odmah poništiti lijek. Pojava predoziranja drogom će nestati samostalno, obično u roku od dva tjedna.

http://www.apreka.ru/?l=sterokort_krem

Krema za vanjsku uporabu Phytopharm Sterocort - Analogni Advantan

dostojanstvo

mane

detalji

Dobar dan, dragi čitatelji! Vjerojatno su moji prijatelji koji su pročitali moje recenzije već dugo svjesni mog problema, a to je prisutnost atopijskog dermatitisa. Tu sam bolest stekla odavno, u osnovnoj školi. Tada se, u djetinjstvu, činilo da je izliječen, ali kad je postao punoljetna djevojčica, bolest se ponovno počela ponovno vraćati, ali se samo pokazala da postaje mnogo gora, praćena pukotinama, svrbežom, bilo čime. Znam da se ova bolest treba liječiti od sredine, ali do sada nemam takvu priliku. Obično se bolest iz nekog razloga pogoršava u jesen i proljeće. Sada uklanjam kožne osi s kremama i pomastima. Dugo sam koristio Advantan mast i kreme, ali sa svakim gothom, njegovo poštovanje je bilo jako uznemireno. Jesen je opet ovdje, imam opet osip, a lijek u ljekarnama sada košta oko 300 grivna! To je strašno, ali u njemu je samo 15 mg. Odlučio sam pronaći njegov ekvivalent i ispostavilo se da je to krema od Sterokota.

Sterokot je mnogo jeftiniji, trošak mi je koštao samo 56 grivna, to je 5 puta jeftinije od Advantana. Međutim, aktivni sastojci i drugi sastojci su vrlo slični, to je metilprednizol. Ovaj alat je također samo 15 mg, ali po toj cijeni je još uvijek opravdano.

Ova krema se koristi za uklanjanje osipa na koži čak i na teškim razinama, kao što su: psorijaza, ekcem, dermatoza, uključujući atopijski dermatitis.

Djelovanje ove kreme se ne razlikuje mnogo od skupog partnera. Prilikom primjene unaprijed odmah prolazi svrab, u slučaju sterocota, svrbež ostaje, ne mnogo, ali postoji. Ali njihova je učinkovitost ista. Ovaj lijek je također hormonalni, ali dugo sam zatvorio oči na to i dugi niz godina to nije utjecalo na mene. Osip nakon primjene Sterokota nestaje drugog dana nakon primjene, a sljedećih dana lezija ne svrbi više i osip se ne pojavljuje. Dakle, reći ću jednu stvar, zašto bismo preplatili ogroman novac ako postoje jeftinija i učinkovitija sredstva? Mislim da nam to ne treba, tako da za one koji pate od istih bolesti kao što sam ja, preporučujem da isprobate ovu kremu, jamčite da će puno pomoći.

http://otzyv.expert/analog-advantana-1969518

Hormonski lijekovi Phytopharm Sterocort - pregled

Jeftin lijek za liječenje atopijskog dermatitisa. Tu je pobochka da daju mnoge hormonske masti, biti izuzetno oprezni. Mast Sterokort se nedavno pojavio na tržištu.

O tome kako se pojavio atopijski dermatitis i kako smo ga tretirali, napisao sam OVDJE. Tamo su rekli da se ne mogu nositi s osipima.

Do tog trenutka već sam shvatila da je potrebna hormonska mast. Ali koji? Kako razumjeti što hormonska mast će pomoći kod atopijskog dermatitisa, ukloniti osip?

Sjela sam kako bih pokupila internet i shvatila da se u osnovi sve takve masti temelje na hidrokortizonu ili prednizonu. I cijene. majka draga. 200-300 grivna za malu cijev! Pa, budimo fer, veliki i nepotrebni, ali 200 grivna !! I odjednom neće uspjeti.

Konačno, savjetovao me prijatelj Sterocort mast. Njezin sin ima jedan-na-jedan problem kao što je naš - osip na obrazima, ništa ne pomaže, premazan je slavnim Dermalexom, ali cijena je skočila na nebo, a tijelo se naviklo na to, počeli su tražiti nešto drugo. Kad je prijatelj vidio jasan učinak, onda mi je rekla ime. Mnogo sam čitao o ovoj masti i njenom aktivnom sastojku. I odlučio sam ga kupiti.

Metilprednizolon aceponat 1 mg / g

Lijek se koristi za liječenje atopijskog dermatitisa (neurodermatitisa, endogenog ekcema), kontaktnog dermatitisa, alergijskog dermatitisa, degenerativnih ekcema, dishidrotskih ekcema, kao i ekcema u djece (od 6 mjeseci starosti).

Cijena mast Sterokort 78 grivna

Stereocort upute

Potrebno je razmazati tankim slojem na zahvaćena područja u našim obrazima.

OPREZ. Čim je osip nestao - odmah prestanite razmazivati! Obično nedostaje nekoliko puta. U idealnom slučaju, sat ili dva nakon Sterokorta, proširite isto područje s emolijem ili barem s kremom za bebe. Jer nakon hormonskih masti ostaju ne-gori područja kože! Zamrljali smo ga Sterokortom 4 dana, premazali Emolium, a ipak, ako bolje pogledate, možete vidjeti da je dio obraza gori.

http://irecommend.ru/content/nedorogoe-sredstvo-dlya-lecheniya-atopicheskogo-dermatita-est-pobochka-kotoruyu-dayut-mnogie

Sterokort

Cijena: 99,05 - 134,00 UAH.

Sastav i obrazac za izdavanje:

krema 0.1% tuba 15 g

Metilprednizolon aceponat 1 mg / g

UA / 7784/01/01 od 15. veljače 2008. do 15. veljače 2013. godine

Farmakološka svojstva:

Farmakodinamiku. Metilprednizolon aceponon je GCS za vanjsku uporabu. Lijek smanjuje upale i alergijske reakcije na koži, kao i reakcije koje su povezane s hiperproliferacijom stanica. Takvo djelovanje dovodi do slabljenja objektivnih simptoma (eritema, edema, infiltracije, lichenifikacije) i subjektivnih manifestacija (svrbež, pečenje, bol). Kod topikalne primjene metilprednizolona aceponata u djelotvornoj dozi, sistemski učinak je minimalan. Kada se primjenjuje na zahvaćenu kožu, razina kortizola u krvnoj plazmi ostaje unutar normalnih vrijednosti, a cirkadijalni ritam nije narušen. Smanjenje koncentracije kortizola u dnevnoj mokraći nije utvrđeno, kao i kod ostalih kortikosteroida, mehanizam djelovanja metilprednizolona aceponata nije u potpunosti shvaćen. Poznato je da se veže izravno na unutarstanične glukokortikoidne receptore. To se posebno odnosi na glavni metabolit metilprednizolona aceponata - 6α-metilprednizolon-17-propionata, koji se formira u koži hidrolizom, a vezanje kompleksa receptora-steroida na odgovarajući dio molekule DNA uzrokuje brojne biološke reakcije. To dovodi do indukcije sinteze makrokortina, koji suzbija oslobađanje arahidonske kiseline i smanjuje stvaranje upalnih medijatora, kao što su prostaglandini i leukotrieni, što osigurava protuupalni učinak lijeka.Imunosupresivni učinak GCS-a je zbog inhibicije sinteze citokinina i antimikotičnog učinka, koji nije dobro razumljiv. Inhibicija vazodilatacijske sinteze prostaglandina ili pojačavanje vazokonstriktivnog učinka adrenalina dovodi do vazokonstriktivne aktivnosti GCS-a. Metilprednizolon aceponat prodire u kožu. Njegova koncentracija u stratum corneumu iu koži se smanjuje u smjeru od površine do dubljih struktura. Metilprednizolon aceponat hidrolizira se u epidermisu i dermisu. Glavni metabolit - 6α-metilprednizolon-17-propionat - otkriva visoki afinitet za steroidne receptore (proces bioaktivacije u koži). Stupanj apsorpcije kroz kožu ovisi o stanju kože, svojstvima oblika doziranja i vrsti primjene (otvorena primjena ili pod okluzivnim zavojima). Apsorpcija lijeka s otvorenom primjenom na zahvaćenu kožu u adolescenata i odraslih s neurodermatitisom ili psorijazom nije veća od 2,5%, što je više od stupnja apsorpcije kroz intaktnu kožu kod zdravih dobrovoljaca (0,05–1,5%). Uklanjanjem stratum corneuma iz kože, razina kortikosteroida bit će tri puta veća nego bez uklanjanja stratum corneuma, a glavni proizvod hidrolize metilprednizolona aceponata - 6a-metilprednizolon-17-propionata - brzo formira konjugat s glukuronskom kiselinom. i zbog toga inaktiviran. Metaboliti metilprednizolon acetonata (glavni metabolit je 6α-metilprednizolon-17-propionat-21-glukuronid) izlučuju se uglavnom bubrezima, T1 / 2 oko 16 sati, dok se spojevi i njegovi metaboliti ne nakupljaju u tijelu.

indikacije:

Lijek se koristi za liječenje atopijskog dermatitisa (neurodermatitisa, endogenog ekcema), kontaktnog dermatitisa, alergijskog dermatitisa, degenerativnih ekcema, dishidrotskih ekcema, kao i ekcema u djece (od 6 mjeseci starosti).

primjena:

lijek se nanosi 1 puta dnevno tankim slojem na zahvaćenu kožu, moguće je koristiti okluzivni zavoj. Trajanje primjene obično ne smije biti dulje od 12 tjedana za odrasle i 4 tjedna za djecu. Tijekom godine moguće je nekoliko ciklusa terapije.Hidrofilna emulzijska baza lijeka pruža mogućnost njezine primjene za liječenje akutnih upalnih procesa i stadija plača ekcema na vrlo masnoj koži, kao iu lokalizacijskim procesima na glatkoj koži i njezinom dlakavom dijelu.

kontraindikacije:

uporaba kreme kontraindicirana je u slučaju tuberkuloze kože ili manifestacija sifilisa u područjima primjene; virusne infekcije (herpes simplex, boginje, šindre); reakcije na cijepljenje; rosacea, peritonealni dermatitis, preosjetljivost na metilprednizolon aceponat ili bilo koju drugu komponentu lijeka.

Nuspojave:

Lijek se dobro podnosi, međutim, u izoliranim slučajevima moguće su lokalne reakcije, kao što su svrbež, pečenje, crvenilo kože ili pojava mjehurića. U nekim slučajevima, tijekom liječenja lijekom, mogu se pojaviti štetni učinci tipični za lokalnu primjenu kortikosteroida: folikulitis, hipertrihoza, peri-rototski dermatitis, alergijske reakcije na bilo kojoj komponenti lijeka.

Posebne upute:

tijekom infektivnih procesa kože, koje uzrokuju bakterije i / ili gljivice, potrebna je odgovarajuća antimikrobna terapija, a tijekom nanošenja lijeka na kožu lica izbjegavajte dobivanje kreme u očima (može se razviti glaukom). opisana je disfunkcija adrenalne žlijezde tijekom primjene metilprednizolona aceponata u velikim dijelovima kože, ni u odraslih ni kod djece (uključujući i kada se koristi okluzivni zavoj). Međutim, kada se lijek koristi na velikim površinama kože, trajanje liječenja treba biti što je moguće kraće razdoblje trudnoće i dojenja. Primjena lijeka tijekom trudnoće i dojenja moguća je samo na recept, samo uz pažljivo proučavanje kliničkih indikacija, ako očekivana korist od liječenja za majku nadmašuje potencijalnu prijetnju za fetus ili dijete. Ne koristite lijek u prvom tromjesečju trudnoće. Tijekom perioda dojenja, ne primjenjujte kremu Sterocort na mliječne žlijezde.Upotrebljavajte u pedijatriji. Korištenje lijeka u djece treba provoditi pod nadzorom liječnika. Pelene mogu stvoriti okluzivni zavoj, sposobnost utjecaja na brzinu reakcije tijekom vožnje ili rada s drugim mehanizmima. Ne utječe na brzinu reakcije tijekom vožnje ili rada s drugim mehanizmima.

interakcije:

interakcija s drugim lijekovima nije opisana.

predoziranje:

nije opisao nijedan slučaj akutne intoksikacije s jednom primjenom velikih doza lijeka na koži (primjena lijeka na velikom području) ili nenamjerna oralna primjena. Dugotrajna intenzivna uporaba lijeka može uzrokovati simptome atrofije kože. U tom slučaju morate prestati uzimati lijek. Ovi simptomi obično nestaju unutar 10-14 dana nakon prekida primjene lijeka.

http://www.likar.info/lekarstva/Sterokort/

Ocjene sterocorta

Sterocort (krema) "name =" Lijekovi> Sterocort (krema) "> Lijekovi> Sterocort (krema)

Obavezno se posavjetujte sa stručnjakom!

Recenzije o "Sterokortu (kremi)" od liječnika i pacijenata:

Tijekom laktacije nije mogla koristiti pomast, koju je koristila za ublažavanje simptoma, dok je kod posjeta dermatologu liječnik preporučio kupiti Sterocort - iako kortikosteroidi, ali ima manje nuspojava i moguće ga je koristiti tijekom dojenja.

Sadržaj:

Doslovno 3 sata nakon nanošenja kreme, svrbež se znatno smanjio, a do jutra rane su se počele stezati. Za 5 dana korištenja ekcema, bilo je odgođeno i svrab s boli je nestao.

Naravno, neću ga stalno koristiti, pokušavam slijediti dijetu i štititi ruke od negativnih učinaka, ali ako vidim izgled rana, stavljam kremu. Uglavnom, 1-2 dana je dovoljno da spriječi rast ekcema.

Ukupno, koristim 1-2 puta mjesečno za 1-2 dana. Nisam primijetio nikakve negativne učinke na dijete, nastavljam dojiti.

Vjerojatno ću se zaustaviti na ovoj pripremi, neću se vratiti na prvu.

Informacije su objavljene na web-lokaciji samo za referencu. Obavezno se posavjetujte sa stručnjakom.

Ako u opisu pronađete pogrešku, netočne informacije ili netočne podatke, molimo vas da o tome obavijestite administratora stranice.

Recenzije objavljene na ovim stranicama su osobna mišljenja osoba koje su ih napisale. Ne liječi se sam!

Krema za vanjsku uporabu Phytopharm Sterocort - Analogni Advantan

dostojanstvo

mane

detalji

Dobar dan, dragi čitatelji! Vjerojatno su moji prijatelji koji su pročitali moje recenzije već dugo svjesni mog problema, a to je prisutnost atopijskog dermatitisa. Tu sam bolest stekla odavno, u osnovnoj školi. Tada se, u djetinjstvu, činilo da je izliječen, ali kad je postao punoljetna djevojčica, bolest se ponovno počela ponovno vraćati, ali se samo pokazala da postaje mnogo gora, praćena pukotinama, svrbežom, bilo čime. Znam da se ova bolest treba liječiti od sredine, ali do sada nemam takvu priliku. Obično se bolest iz nekog razloga pogoršava u jesen i proljeće. Sada uklanjam kožne osi s kremama i pomastima. Dugo sam koristio Advantan mast i kreme, ali sa svakim gothom, njegovo poštovanje je bilo jako uznemireno. Jesen je opet ovdje, imam opet osip, a lijek u ljekarnama sada košta oko 300 grivna! To je strašno, ali u njemu je samo 15 mg. Odlučio sam pronaći njegov ekvivalent i ispostavilo se da je to krema od Sterokota.

Sterokot je mnogo jeftiniji, trošak mi je koštao samo 56 grivna, to je 5 puta jeftinije od Advantana. Međutim, aktivni sastojci i drugi sastojci su vrlo slični, to je metilprednizol. Ovaj alat je također samo 15 mg, ali po toj cijeni je još uvijek opravdano.

Ova krema se koristi za uklanjanje osipa na koži čak i na teškim razinama, kao što su: psorijaza, ekcem, dermatoza, uključujući atopijski dermatitis.

Djelovanje ove kreme se ne razlikuje mnogo od skupog partnera. Prilikom primjene unaprijed odmah prolazi svrab, u slučaju sterocota, svrbež ostaje, ne mnogo, ali postoji. Ali njihova je učinkovitost ista. Ovaj lijek je također hormonalni, ali dugo sam zatvorio oči na to i dugi niz godina to nije utjecalo na mene. Osip nakon primjene Sterokota nestaje drugog dana nakon primjene, a sljedećih dana lezija ne svrbi više i osip se ne pojavljuje. Dakle, reći ću jednu stvar, zašto bismo preplatili ogroman novac ako postoje jeftinija i učinkovitija sredstva? Mislim da nam to ne treba, tako da za one koji pate od istih bolesti kao što sam ja, preporučujem da isprobate ovu kremu, jamčite da će puno pomoći.

UPUTA STEROCCORT

Cijene za STEROKORT

MPA (6a-MPA) je ne-halogen-supstituirana GCS sintetička molekula, koja je karakterizirana visokim stupnjem disocijacije u provedbi svog lokalnog i sistemskog djelovanja.

6a-metilna skupina ima pojačani učinak, a lipofilne skupine estera omogućuju bolju penetraciju kroz kožu.

Lokalni protuupalni učinak, potvrđen farmakološkim i kliničkim i farmakološkim studijama, sličan je učinku snažnih kortikosteroida. Sustavni učinak MPA u njegovoj lokalnoj primjeni, prema istraživanjima, je zanemariv.

Aktivni sastojak lijeka brzo prodire u kožu, ali je apsorpcija slaba (

Upozorenje: za naručivanje i primanje lijekova na recept trebat će vam liječnički recept.

Sterokort kremu od 0,1% do 15 g u epruvetama

Oblik doziranja: krema

Sastav lijeka

1 g kreme sadrži:

aktivni sastojak: metilprednizolon aceponat (na bazi 100% tvari) 1 mg;

pomoćna oprema;

Oblik doziranja

Krem bijelo.

Ime i mjesto proizvođača

Ukrajina, 84500, Donjeckska oblast, m. Artemovsk, vul. Sibirtseva,

Farmakoterapijska skupina

Kortikosteroidi za uporabu u dermatologiji.

ATC šifra D07A C14.

Metilprednizolon aceponon (6a-metilprednizolon aceponon) je sintetska molekula kortikosteroida koja nije supstituirana halogenom i koju karakterizira visok stupanj disocijacije u provedbi lokalnog i sistemskog djelovanja.

6a-metilna skupina ima učinak potaknut potentnošću, a lipofilne skupine estera omogućuju bolju penetraciju kroz kožu.

Lokalni protuupalni učinak, potvrđen farmakološkim i kliničko-farmakološkim ispitivanjima, sličan je učinku kortikosteroida više nego djelovanju. Sustavni učinak metilprednizolona acepononata u njegovoj lokalnoj primjeni, prema istraživanjima, izražen je u maloj mjeri.

Aktivni sastojak lijeka brzo prodire u kožu, ali je apsorpcija slaba (

Trudnice treba propisati Sterocort® kremu samo nakon temeljite procjene omjera koristi i rizika.

Istraživanja na miševima pokazala su da metilprednizolon aceponat ne prodire u majčino mlijeko. Međutim, nije poznato da li se metilprednizolon aceponat apsorbira u majčino mlijeko, budući da su kortikosteroidi koji su primijenjeni sistemski prisutni u majčinom mlijeku žene. Nije poznato može li topikalna primjena Sterokort® kreme dovesti do sistemske apsorpcije metilprednizolona u aceponat u količini koja se može naći u majčinom mlijeku. Stoga je potrebno pažljivo propisati kremu Sterocort® za žene tijekom dojenja.

Tijekom razdoblja dojenja ne treba nanositi na dojku. Posebno izbjegavajte dugotrajnu primjenu lijeka, njegovu primjenu na velikim dijelovima kože ili njegovu uporabu s okluzivnim umakom.

Nema podataka o učinku metilprednizolona acepononata na plodnost.

Sposobnost utjecaja na brzinu reakcije tijekom vožnje ili rada s drugim mehanizmima

Nema podataka o sigurnosti primjene kreme Sterocort ® za djecu mlađu od 4 mjeseca.

Kod primjene kreme Sterokort® za liječenje djece u dobi od 4 mjeseca nema potrebe za prilagodbom doze.

Trajanje upotrebe za djecu u normalnim slučajevima ne smije biti dulje od 4 tjedna.

Doziranje i primjena

Nanesite preparat jednom dnevno tankim slojem na zahvaćenu kožu. Mogu se koristiti okluzivni zavoji. Trajanje upotrebe u normalnim slučajevima ne smije biti dulje od 12 tjedana za odrasle i 4 tjedna za djecu. Tijekom godine moguće je nekoliko tečajeva liječenja.

Možete upotrijebiti lijek za liječenje akutnih upalnih procesa i plućnih stadija ekcema s vrlo masnom kožom, kao i lokalizacije procesa na glatkoj koži i koži s kosom.

predozirati

U slučajevima kožne atrofoderme povezane s predoziranjem u slučaju lokalne uporabe lijeka, liječenje treba prekinuti. Simptomi se obično povlače za jedan dan.

Nuspojave

Kao i svi lijekovi, Sterocort® može izazvati nuspojave.

Česti poremećaji i reakcije na mjestu primjene: svrbež, peckanje, suhoća, eritem, mjehurići, folikulitis, osip, parastezija na mjestu primjene.

Iz kože i potkožnog tkiva: pioderma, pukotine na koži, telangiektazija, atrofija kože, gljivične lezije, akne.

Na dijelu imunološkog sustava: preosjetljivost na lijek.

Također, kada se koristi krema sa Sterokortom, u rijetkim slučajevima može doći do neželjenih reakcija kao što su bakterijski celulitis i infekcije kože.

Kao iu slučaju vanjske primjene drugih kortikosteroida, mogu se primijetiti nuspojave kao što su stanjivanje kože (atrofija kože), pojava strija, upala folikula (folikulitis) na mjestu primjene, prekomjerni rast kose (hipertrihoza), telangiektazija, perioralni dermatitis, promjena boje. koža, bakterijski celulitis, kontaktni dermatitis i alergijske reakcije kože na bilo koju komponentu lijeka. U nekim slučajevima mogući su sustavni učinci kortikosteroida zbog njihove apsorpcije. Lijek sadrži cetostearil alkohol, koji može uzrokovati razvoj lokalnih reakcija kao što je kontaktni dermatitis.

U slučaju bilo kakvih nuspojava treba prestati koristiti lijek i biti sigurni da se obratite liječniku.

Interakcija s drugim lijekovima i druge vrste interakcija.

U vezi s apsorpcijom liječenja velikih područja kože ili liječenja tijekom dugog razdoblja, može uzrokovati interakciju sličnu onoj koja je uočena tijekom sistemske terapije. Međutim, do danas, nijedna od ovih vrsta interakcija nije registrirana.

Ako je potrebno, istodobna uporaba bilo kojeg drugog lijeka mora se konzultirati sa svojim liječnikom.

Rok trajanja

Uvjeti skladištenja

Čuvati u originalnom pakiranju na temperaturi ne višoj od 25 o C.

Čuvati izvan dohvata djece.

pakiranje

15 g u epruvetama; na 1 tubi u pakiranju od kartona.

Kategorija za odmor

Ostavite komentar mogu samo registrirani korisnici (Prijava i Registracija)

Slični lijekovi na djelu:

Nova specijalizacija liječnika:

Nova terminologija bolesti:

Informacije u imeniku pružaju se isključivo u informativne svrhe i preuzimaju se iz javnih izvora. Ako imate pitanja o prirodi bolesti i pravilnom načinu dijagnoze i liječenja, preporučujemo da se obratite liječniku.

Prije kupnje i upotrebe lijekova, preporučuje se konzultirati liječnika i upoznati se s službenom oznakom lijeka od proizvođača. Konačnu odluku o imenovanju lijeka i određivanje veličine doze može donijeti samo specijalist.

Naša stranica nije odgovorna za posljedice uzrokovane korištenjem objavljenih informacija.

STEROCORT (STEROCORT)

METILPREDNISOLONI ACEPONAS D07A C14

phytopharm

SASTAV I OBLIK BROJA:

UA / 7784/01/01 od 15. veljače 2008. do 15. veljače 2013. godine

Farmakodinamiku. Metilprednizolon aceponon je GCS za vanjsku uporabu. Lijek smanjuje upale i alergijske reakcije na koži, kao i reakcije koje su povezane s hiperproliferacijom stanica. Takvo djelovanje dovodi do slabljenja objektivnih simptoma (eritema, edema, infiltracije, lichenifikacije) i subjektivnih manifestacija (svrbež, pečenje, bol). Kod topikalne primjene metilprednizolona aceponata u djelotvornoj dozi, sistemski učinak je minimalan. Kada se primjenjuje na zahvaćenu kožu, razina kortizola u krvnoj plazmi ostaje unutar normalnih vrijednosti, a cirkadijalni ritam nije narušen. Smanjena koncentracija kortizola u dnevnom urinu nije utvrđena.

Kao i kod drugih kortikosteroida, mehanizam djelovanja metilprednizolona aceponata nije u potpunosti shvaćen. Poznato je da se veže izravno na unutarstanične glukokortikoidne receptore. To se posebno odnosi na glavni metabolit metilprednizolona aceponata - 6a-metilprednizolona-17-propionata, koji se formira u koži hidrolizom.

Vezanje kompleksa receptor-steroid s odgovarajućim dijelom molekule DNA uzrokuje brojne biološke reakcije. To dovodi do indukcije sinteze makrokortina, koji suzbija oslobađanje arahidonske kiseline i smanjuje stvaranje upalnih medijatora, kao što su prostaglandini i leukotrieni, što osigurava protuupalni učinak lijeka.

Imunosupresivni učinak kortikosteroida objašnjava se inhibicijom sinteze citokinina i antimikoznim učinkom, što nije dobro shvaćeno. Suzbijanje sinteze vazodilatacijskih prostaglandina ili pojačavanje vazokonstriktivnog učinka adrenalina rezultira rezultatom vazokonstriktivne aktivnosti GCS.

Farmakokinetika. Metilprednizolon aceponat prodire u kožu. Njegova koncentracija u stratum corneumu iu koži se smanjuje u smjeru od površine do dubljih struktura. Metilprednizolon aceponat hidrolizira se u epidermisu i dermisu. Glavni metabolit - 6a-metilprednizolon-17-propionat - otkriva visoki afinitet za steroidne receptore (proces bioaktivacije u koži). Stupanj apsorpcije kroz kožu ovisi o stanju kože, svojstvima oblika doziranja i vrsti primjene (otvorena primjena ili pod okluzivnim zavojima). Apsorpcija lijeka s otvorenom primjenom na zahvaćenu kožu u adolescenata i odraslih s neurodermatitisom ili psorijazom nije veća od 2,5%, što je više od stupnja apsorpcije kroz intaktnu kožu kod zdravih dobrovoljaca (0,05–1,5%).

Ako uklonite stratum corneum prije nanošenja kože, razina kortikosteroida bit će tri puta veća nego bez uklanjanja stratum corneuma.

Nakon ulaska u sistemsku cirkulaciju, glavni produkt hidrolize metilprednizolona aceponata, 6a-metilprednizolona-17-propionata, brzo formira konjugat s glukuronskom kiselinom i kao rezultat se inaktivira. Metaboliti metilprednizolon acetonata (glavni metabolit je 6a-metilprednizolon-17-propionat-21-glukuronid) izlučuju se uglavnom bubrezima, T1 /2 oko 16 sati, spojevi i njegovi metaboliti se ne nakupljaju u tijelu.

Lijek se koristi za liječenje atopijskog dermatitisa (neurodermatitisa, endogenog ekcema), kontaktnog dermatitisa, alergijskog dermatitisa, degenerativnih ekcema, dishidrotskih ekcema, kao i ekcema u djece (od 6 mjeseci starosti).

lijek se nanosi 1 puta dnevno tankim slojem na zahvaćenu kožu, moguće je koristiti okluzivni zavoj. Trajanje primjene obično ne smije biti dulje od 12 tjedana za odrasle i 4 tjedna za djecu. Tijekom godine moguće je nekoliko terapija.

Baza hidrofilne emulzije lijeka osigurava mogućnost njezine primjene za liječenje akutnih upalnih procesa i stadija plača ekcema na vrlo masnoj koži, kao iu lokaliziranju procesa na glatkoj koži i njezinom dlakavom dijelu.

uporaba kreme kontraindicirana je u slučaju tuberkuloze kože ili manifestacija sifilisa u područjima primjene; virusne infekcije (herpes simplex, boginje, šindre); reakcije na cijepljenje; rosacea, peritonealni dermatitis, preosjetljivost na metilprednizolon aceponat ili bilo koju drugu komponentu lijeka.

lijek se dobro podnosi, ali u izoliranim slučajevima moguće su lokalne reakcije, poput svrbeža, pečenja, crvenila kože ili pojave mjehurića.

Kod produljenog liječenja GCS, mogu postojati slučajevi atrofije kože, telangiektazije, strija ili osipa sličnih aknama na koži, kao i manifestacija sistemskog djelovanja uslijed resorpcije.

U nekim slučajevima, tijekom liječenja lijekom, mogu se pojaviti štetni učinci tipični za lokalnu primjenu kortikosteroida: folikulitis, hipertrihoza, peri rototički dermatitis, alergijske reakcije kože na bilo koju komponentu lijeka.

za infektivne kožne procese koje uzrokuju bakterije i / ili gljivice potrebna je dodatna odgovarajuća antimikrobna terapija.

Tijekom primjene lijeka na koži lica izbjegavajte dobivanje kreme u očima (može se razviti glaukom).

U slučaju rosacea ili peritonealnog dermatitisa, ne preporuča se primjena lijeka na lice.

Disfunkcije nadbubrežnih žlijezda pri korištenju metilprednizolona aceponata na velikim površinama kože bilo odraslih ili djece (uključujući i kada se koristi okluzivni zavoj) nisu opisane. Međutim, kada se lijek koristi na velikim površinama kože, trajanje liječenja treba biti što je moguće kraće.

Razdoblje trudnoće i dojenja. Primjena lijeka tijekom trudnoće i dojenja moguća je samo na recept, samo uz pažljivo proučavanje kliničkih indikacija, ako očekivana korist od liječenja za majku nadmašuje potencijalnu prijetnju za fetus ili dijete. Ne koristite lijek u prvom tromjesečju trudnoće. Tijekom razdoblja dojenja ne smije se nanositi krem ​​sterokort na mliječne žlijezde.

Pedijatrijska uporaba. Korištenje lijeka u djece treba provoditi pod nadzorom liječnika. Pelene mogu stvoriti okluzivni efekt zavoja.

Sposobnost utjecaja na brzinu reakcije tijekom vožnje ili rada s drugim mehanizmima. Ne utječe na brzinu reakcije tijekom vožnje ili rada s drugim mehanizmima.

interakcija s drugim lijekovima nije opisana.

nije opisao nijedan slučaj akutne intoksikacije s jednom primjenom velikih doza lijeka na koži (primjena lijeka na velikom području) ili nenamjerna oralna primjena. Dugotrajna intenzivna uporaba lijeka može uzrokovati simptome atrofije kože. U tom slučaju morate prestati uzimati lijek. Ovi simptomi obično nestaju unutar 10-14 dana nakon prekida primjene lijeka.

Alergijski dermatitis? Pomoć tko se suočio.

Alergija ili učinci cijepljenja.

komentari

Hvala djevojkama na povratnim informacijama. Svaki čuo. Jučerašnje samozdravljenje puno je pomoglo) Dijete je bolje pred očima! Dajem puno kiselog mlijeka. Htjela bih istovariti crijeva, ali ne mogu na bilo koji način oduzeti od noćnog dojenja. visi ravno na njemu (zubi, ali ne uzima dudu i nije je uzeo, pa se tako smiruje) Želim služiti enterosgelu, ali hoću.

Prvo, ne dermatolog, već dermatolog.

Drugo, ako se sami liječite, onda ništa dobro od toga neće doći.

Dijete nema alergijski dermatitis. Postoje li ožiljci ili mrlje na koži glave?

Dlakavi dijelovi su čisti, barem nešto ugodno

))) TatyanaS, Da, znam što se zove! ))) Ovo je moje ime za bijes kod naših liječnika. Ja sam na damama u hotelu. A što se tiče samozbrinjavanja, nemojte mi govoriti, dijete muči dva tjedna i nema učinka, ali danas je već na licu! Sigurno je otkačeno! I pomazala je samo 3 puta više) Starješina je bila propisana, taj losion je ostao, koža je bila vrlo vlažna, a rane su išle pred mojim očima) Analiziram, naravno, prolazim i želim napraviti testove na alergene, ali do sada sam tretman učinkovitiji od propisanih od strane liječnika. Sonny se već razveselio

Hidratizirajući naravno suhu kožu će ukloniti, ali uzrok neće izliječiti.

Sterokort: upute za uporabu

Sastav lijeka

Sadrži 1 g kreme

Aktivni sastojak: MPA (u smislu 100% tvari) 1 mg

Pomoćne tvari proizvoda

Oblik doziranja

Krem bijelo.

Farmakološka skupina

Kortikosteroidi za uporabu u dermatologiji.

MPA (6a-MPA) je ne-halogen-supstituirana GCS sintetička molekula, koja je karakterizirana visokim stupnjem disocijacije u provedbi svog lokalnog i sistemskog djelovanja.

6a-metilna skupina ima pojačani učinak, a lipofilne skupine estera omogućuju bolju penetraciju kroz kožu.

Lokalni protuupalni učinak, potvrđen farmakološkim i kliničkim i farmakološkim studijama, sličan je učinku snažnih kortikosteroida. Sustavni učinak MPA u njegovoj lokalnoj primjeni, prema istraživanjima, je zanemariv.

Aktivni sastojak lijeka brzo prodire u kožu, ali je apsorpcija slaba (

Prihvaćanje lijekova namijenjenih za lokalnu uporabu tijekom duljeg razdoblja može uzrokovati senzibilizaciju. U tom slučaju trebate prekinuti terapiju i provesti odgovarajući tretman.

Lijek sadrži cetostearil alkohol, koji može dovesti do razvoja lokalnih kožnih reakcija kao što je kontaktni dermatitis.

Koristite tijekom trudnoće ili dojenja

Trudnice ili dojilje ne bi smjele uzimati ovaj lijek nepotrebno i bez pomnog medicinskog nadzora; izbjegavajte dulju uporabu ili uporabu na velikim dijelovima tijela.

U mjesnom trimestru trudnoće poželjno je izbjegavati vanjsku uporabu lijekova koji sadrže kortikosteroidi. Tijekom trudnoće izbjegavajte liječenje velikih dijelova kože, dulju uporabu lijeka ili njegovu uporabu s okluzivnim zavojima.

Neke epidemiološke studije pružaju mogućnost da se posumnja na povećani rizik od palatoze u novorođenčadi čije su majke liječene kortikosteroidima tijekom tri mjeseca trudnoće.

Palatohiza je vrlo rijetka patologija. Ako razmotrimo mogućnost teratogenog učinka sistemskih kortikosteroida, njihov učinak može se pripisati povećanju od 1-2 slučaja na 1000 žena koje su primile naznačeni tretman tijekom trudnoće.

Trenutno nema pouzdanih podataka o primjeni lijeka Sterocort ® za trudnice, međutim, treba očekivati ​​minimalan rizik, jer je vjerojatnost sistemskog učinka kortikosteroida za lokalnu primjenu vrlo niska.

Trudnice treba propisati Sterocort® kremu samo nakon temeljite procjene omjera koristi i rizika.

Istraživanja na miševima pokazala su da MPA ne prodire u majčino mlijeko. Međutim, nije poznato da li MPA prodire u majčino mlijeko, jer su kortikosteroidi, koji su primijenjeni sistemski, bili prisutni u majčinom mlijeku žene. Nije poznato može li lokalna primjena Sterocort® kreme dovesti do sistemske apsorpcije MPA u količini koja se može naći u majčinom mlijeku. Stoga je potrebno pažljivo propisati kremu za žene Sterokort® tijekom dojenja.

Tijekom razdoblja dojenja ne treba nanositi na dojku. Posebno izbjegavajte dugotrajnu uporabu lijeka, njegovu primjenu na velikim dijelovima kože ili njegovu uporabu s okluzivnim zavojima.

Informacije o učinku mA na plodnost nisu.

Sposobnost utjecaja na brzinu reakcije pri upravljanju motornim transportom ili drugim mehanizmima

Nema podataka o sigurnosti uporabe kreme Sterocort ® za djecu do 4 mjeseca.

Kod primjene kreme Sterokort® za liječenje djece u dobi od 4 mjeseca nema potrebe za prilagodbom doze.

Trajanje upotrebe za djecu u normalnim slučajevima ne smije biti dulje od 4 tjedna.

Doziranje i primjena

Nanesite preparat jednom dnevno tankim slojem na zahvaćenu kožu. Mogu se koristiti okluzivni zavoji. Trajanje primjene obično ne smije biti dulje od 12 tjedana za odrasle i 4 tjedna za djecu. Tijekom godine moguće je nekoliko tečajeva liječenja.

Moguće je upotrijebiti lijek za liječenje akutnih upalnih procesa u stadiju suza ekcema, s vrlo masnom kožom, kao i lokalizacijom procesa na glatkoj koži i na koži, ima kosu.

predozirati

U slučajevima kožne atrofoderme povezane s predoziranjem u slučaju lokalne uporabe lijeka, liječenje treba prekinuti. Simptomi se obično povlače za jedan dan.

Nuspojave

Kao i svi lijekovi, Sterocort® može izazvati nuspojave.

Opći poremećaji i reakcije na mjestu primjene: svrbež, peckanje, suhoća, eritem, mjehurići, folikulitis, osip, parestezija na mjestu primjene.

Iz kože i potkožnog tkiva: pioderma, pukotine na koži, telangiektazija, atrofija kože, gljivične lezije, akne.

Na dijelu imunološkog sustava: preosjetljivost na lijek.

Također, kada se koristi krema sa Sterokortom, u rijetkim slučajevima može doći do neželjenih reakcija kao što su bakterijski celulitis i infekcije kože.

Kao iu slučaju vanjske primjene drugih kortikosteroida, mogu se pojaviti nuspojave kao što su stanjivanje kože (atrofija kože), pojava strija, upala folikula (folikulitis) na mjestu primjene, prekomjerni rast kose (hipertrihoza), telangiektazija, perioralni dermatitis, promjena boje. koža, bakterijski celulitis, kontaktni dermatitis i alergijske reakcije kože na bilo koju komponentu lijeka. U nekim slučajevima mogući su sustavni učinci kortikosteroida zbog njihove apsorpcije. Lijek uključuje cetostearil alkohol, koji može dovesti do razvoja lokalnih reakcija kao što je kontaktni dermatitis.

U slučaju bilo kakvih nuspojava treba prestati koristiti lijek i biti sigurni da se obratite liječniku.

Interakcija s drugim lijekovima i druge vrste interakcija.

U vezi s apsorpcijom liječenja velikih područja kože ili liječenja tijekom dugog razdoblja, može uzrokovati interakciju sličnu onoj koja je uočena tijekom sistemske terapije. Međutim, do sada nije registriran nijedan od ovih tipova interakcija.

Ako je potrebno, istodobna uporaba bilo kojeg drugog lijeka mora se konzultirati sa svojim liječnikom.

Rok trajanja

Uvjeti skladištenja

Čuvati u originalnom pakiranju na temperaturi ne višoj od 25 V C.

Čuvati izvan dohvata djece.

pakiranje

15 g u epruvetama; na 1 tubi u pakiranju od kartona.

Kategorija za odmor

Morate se posavjetovati sa svojim liječnikom, kao i pročitati upute prije uporabe.

http://danceheads-perm.ru/sterokort-otzyvy/

Forum za mame i tate Poltave

Dermatolog za djecu

  • kao
  • Ne sviđa mi se
Alison 29. ožujka 2015

Bok Znači bili ste na recepciji? Zadovoljan? recite) inače moramo posjetiti dermatologa, pa mislim da idem kod tog liječnika ili ne.

Bilo je. Inspekcija + Dermatoskopija - to je pregled kroz neki ručni uređaj-250 UAH. Nismo ništa rekli na licu mjesta, oni su također rekli u Kozhvenu da to nije zastrašujuće. Gledao sam natpise moje kćeri na vlastitu inicijativu, rekao je da će stići za 4 mjeseca, ne mogu procijeniti. Ali 250 za naše mjesto puno, barem je nekako varirala cijenu.

  • kao
  • Ne sviđa mi se
olivia 30. ožujka 2015. t

Bilo je. Inspekcija + Dermatoskopija - to je pregled kroz neki ručni uređaj-250 UAH. Nismo ništa rekli na licu mjesta, oni su također rekli u Kozhvenu da to nije zastrašujuće. Gledao sam natpise moje kćeri na vlastitu inicijativu, rekao je da će stići za 4 mjeseca, ne mogu procijeniti. Ali 250 za naše mjesto puno, barem je nekako varirala cijenu.

Hvala na odgovoru. Vjerojatno ćemo prvo otići Bilashu, vidjeti što ona kaže..

  • kao
  • Ne sviđa mi se
Noć 05.04.2015

Prije dva tjedna imali smo mjesto na obrazu. Zamrljan "Bepantenom", kapao "Fenistil", bez rezultata, počeo sipati s druge strane i čestice pojavio. Također sam počeo jako suhiti lice i pojavila su se mjesta koja su jako jako svirala noću. Nazvala je Medeju i pitala jesu li prihvatili malu djecu. Odgovor je bio da, dogovorio sam se u petak. Promatrala nas je dermatolog Alla (ne sjećam se svog srednjeg imena). Posavjetovala se, sve je jasno objasnila da ima mali atopijski dermatitis, ali u početnoj fazi, a moje tijelo je obnovljeno nakon trudnoće i porođaja. Sinu sam također prepisao mast "Afloderm" i "Tsikaplast balsam B5". Iako su obje masti po cijenama premašila 100 UAH, ali već danas su obrazi čisti. I ja sam dobro.


Post je uredioNyutka: 05 Travanj 2015 - 21:54

  • kao
  • Ne sviđa mi se
Elf 06. 04. 2015.

Bože sačuvaj, naravno, tako da je sve u redu! Ali, na primjer, također smo imali alergije, a imali smo i dermatologa, ispisali hladnu mast Sterocort. nekoliko dana stavite ga i nestane pred našim očima! Ali, nažalost, kada prestanete razmazivati ​​u nekoliko dana, sve se nastavlja! Dakle, jedan dan još nije pokazatelj.. morate gledati mnogo duže.

Imaju li alergologa u Medeji?


Post je uredio Elf: 06 Travanj 2015 - 10:52

http://mama.pl.ua/index.php?showtopic=11513page=5

STEROKORT

Upute za medicinsku primjenu lijeka STEROCORT (STEROCORT)

aktivni sastojak: metilprednizolon aceponat;

1 g kreme sadrži 1 mg metilprednizolona aceponata;

pomoćne tvari: Euxylin pročišćenu vodu.

Oblik doziranja. Krema.

Farmakoterapijska skupina. Kortikosteroidi za uporabu u dermatologiji. Aktivni kortikosteroidi (skupina III). Metilprednizolon aceponat.

ATC šifra D07AC14.

Atopijski dermatitis (neurodermatitis, endogeni ekcem), alergijski dermatitis, ekcemi raznih oblika, kao i ekcemi u djece.

Tuberkuloza kože ili manifestacije sifilisa u područjima primjene lijeka; virusne infekcije (herpes simplex, boginje, šindre); reakcije na cjepivo; rosacea, upalni dermatitis; Preosjetljivost na metilprednizolon aceponat ili bilo koju drugu komponentu lijeka.

Doziranje i primjena.

Lijek se nanosi 1 puta dnevno tankim slojem na zahvaćenu kožu. Mogu se koristiti okluzivni zavoji. Trajanje upotrebe u normalnim slučajevima ne smije biti dulje od 12 tjedana za odrasle i 4 tjedna za djecu. Tijekom godine moguće je nekoliko tečajeva liječenja.

Hidrofilna emulzijska baza lijeka pruža mogućnost njezine uporabe za liječenje akutnih upalnih procesa i stadija suza s vrlo masnom kožom, kao i lokalizacije procesa na glatkoj i dlakavoj strani.

Lijek se obično dobro podnosi, ali u izoliranim slučajevima moguće su lokalne reakcije, kao što su svrbež, pečenje, crvenilo kože ili pojava mjehurića.

Dugotrajnom terapijom hipertenzije mogu postojati slučajevi atrofije kože, telangiektazije, strija ili osipa, kao i manifestacija sistemskog djelovanja uslijed resorpcije.

U rijetkim slučajevima tijekom liječenja lijekom mogu se pojaviti neželjeni učinci karakteristični za lokalna kortikosteroida: folikulitis, hipertrihoza, dermatitis, alergijske reakcije kože na bilo koju komponentu lijeka.

Nisu opisani slučajevi akutne intoksikacije s jednom primjenom velikih doza lijeka na kožu (primjena lijeka na velikom području) ili nenamjerna oralna primjena.

Previše intenzivna uporaba lijeka može uzrokovati simptome atrofije kože. U tom slučaju trebate prestati uzimati lijek. Ovi simptomi obično nestaju unutar 10-14 dana nakon prekida primjene lijeka.

Koristite tijekom trudnoće ili dojenja. Uporaba lijeka tijekom trudnoće i dojenja moguća je samo kada očekivana korist od liječenja majke nadmašuje potencijalni rizik za fetus ili bebu.

Ne koristite lijek u prvom tromjesečju trudnoće.

Tijekom razdoblja dojenja ne smije se nanositi krem ​​sterokort na mliječne žlijezde.

Korištenje lijeka djeci treba biti pod nadzorom liječnika. Treba napomenuti da pelene ili pelene mogu stvoriti okluzijski učinak.

Za infektivne kožne procese uzrokovane bakterijama i / ili gljivicama potrebna je dodatna, odgovarajuća antimikrobna terapija.

Kada se lijek nanosi na kožu lica, izbjegavajte dobivanje kreme u očima (može se razviti glaukom).

Kada se rosacea ili nazofarinksa dermatitis ne preporuča primijeniti lijek na licu.

Disfunkcija nadbubrežne žlijezde nije opisana kada se metilprednizolon koristi na acepononatu u velikim dijelovima kože, ni u odraslih ni u djece (uključujući i kada se koriste okluzivni zavoji). Međutim, kada se lijek koristi na velikim površinama kože, trajanje liječenja treba biti što je moguće kraće.

Sposobnost utjecaja na brzinu reakcije tijekom vožnje ili rada s drugim mehanizmima.

Interakcija s drugim lijekovima i druge vrste interakcija.

Interakcija s drugim lijekovima nije opisana.

Farmakodinamiku. Metilprednizolon aceponat je glukokortikosteroid za vanjsku uporabu. Lijek smanjuje upale i alergijske reakcije kože, kao i reakcije povezane s hiperproliferacijom stanica. Ovo djelovanje dovodi do slabljenja objektivnih simptoma (eritem, edem, infiltracija, lichenifikacija) i subjektivnih pritužbi (svrbež, pečenje, bol). Kod topikalne primjene metilprednizolona aceponona u terapijskoj dozi, sistemski učinak je minimalan. Kada se primjenjuje na velikim dijelovima kože, razina kortizola u krvnoj plazmi ostaje u granicama normale, cirkadijalni ritam nije narušen. Također nije pronađeno smanjenje koncentracije kortizola u dnevnom urinu.

Kao i kod drugih glukokortikosteroida, mehanizam djelovanja metilprednizolona na aceponat nije u potpunosti shvaćen. Poznato je da se veže izravno na unutarstanične glukokortikoidne receptore. To se posebno odnosi na glavni metabolit metilprednizolona aceponata, 6a-metilprednizolon-17-propionata, koji se formira u koži hidrolizom.

Kao rezultat, vezanje kompleksa receptor-steroid s odgovarajućim dijelom molekule DNA uzrokuje brojne biološke reakcije.

Vezanje receptora-steroidnog kompleksa dovodi do indukcije sinteze makrokortina, koji suzbija oslobađanje arahidonske kiseline i smanjuje stvaranje upalnih medijatora, kao što su prostaglandini i leukotrieni, što osigurava protuupalni učinak lijeka.

Imunosupresivni učinak glukokortikosteroida može se objasniti inhibicijom sinteze citokinina i antimitotičkim učinkom, koji još nije dovoljno istražen. Inhibicija sinteze vazodilatacijskih prostaglandina ili pojačavanje vazokonstriktivnog učinka adrenalina u konačnici dovodi do vazokonstriktivne aktivnosti glukokortikosteroida.

Metilprednizolon aceponat prodire u kožu. Njegova koncentracija u stratum corneumu i koža se smanjuje u smjeru od površine do dubljih struktura. Metilprednizolon aceponat hidrolizira se u epidermisu i dermisu. Glavni metabolit - 6α - metilprednizolon-17-propionat - pokazuje veći afinitet za steroidne receptore (proces "bioaktivacije" u koži).

Stupanj apsorpcije kroz kožu ovisi o stanju kože, svojstvima oblika doziranja i vrsti primjene (otvoren ili nanesen pod okluzivnim zavojima). Apsorpcija lijeka s otvorenom primjenom na zahvaćenu kožu u adolescenata i odraslih koji pate od atopijskog dermatitisa ili psorijaze nije veća od 2,5%, što je nešto više od stupnja apsorpcije kroz intaktnu kožu kod zdravih dobrovoljaca (0,05 - 1,5%).,

Ako se stratum corneum ukloni prije nanošenja lijeka na kožu, razina kortikosteroida je oko tri puta veća nego bez uklanjanja stratum corneuma.

Jednom u sistemskoj cirkulaciji, glavni produkt hidrolize metilprednizolona do aceponata, 6a-metilprednizolon-17-propionata, brzo formira konjugat s glukuronskom kiselinom i kao rezultat se inaktivira. Metaboliti metilprednizolon acetonata (glavnog metabolita - 6α-metilprednizolon-17-propionat-21-glukuronida) izlučuju se uglavnom bubrezima s poluživotom od oko 16 sati. Spoj i njegovi metaboliti se ne nakupljaju u tijelu.

Osnovna fizikalna i kemijska svojstva: krem ​​bijelo.

Datum isteka. 2 godine.

Uvjeti skladištenja Čuvati na temperaturi ne višoj od 25ºS.

Čuvati izvan dohvata djece.

Ključne riječi: sterokortna instrukcija, sterocortna primjena, sterocortni sastav, sterocortni pregledi, sterokortni analozi, sterocortno doziranje, sterocort lijekovi, sterocortna cijena, sterocortna uputstva za uporabu.

http://moslor.ru/lekarstva/sterokort
Više Članaka O Alergenima