Imena pasmina i fotografije hipoalergenih mačaka

Mnogi vole životinje, ali ne mogu svatko priuštiti da ih zadrže u stanu zbog alergije na vunu.

Alergičarima koji žele imati pahuljastog prijatelja savjetujemo da obratite pozornost na hipoalergene pasmine mačaka: ne izazivaju alergijske reakcije iako neke od njih imaju debelu i dugu kosu.

Ima li ih?

Prilikom odabira hipoalergenih mačaka, potrebno je uzeti u obzir da se takve patološke reakcije ljudskog tijela manifestiraju ne samo na premazu, već i na izlučevinama kože životinja, uključujući i masne.

Uglavnom se alergijske reakcije manifestiraju posebnim proteinima koji se izlučuju u tijelu steriliziranih mačaka (to su Fel D1 i Fel D4 proteini).

Općenito, nikada nije moguće sa sigurnošću reći može li se razviti alergija na određenu mačku određene pasmine. To ovisi o čitavom nizu čimbenika, uključujući:

 • boja vune (manje je vjerojatno da će vuna izazvati alergije);
 • dob;
 • stijena;
 • spol životinje.

U svakom slučaju, 100% mačka bez alergena je rijetkost, jer se alergeni proteini proizvode u tijelu predstavnika bilo koje pasmine.

No, postoje životinje koje su umjetno uzgojene, au njihovim je tijelima sadržaj takvih tvari minimiziran ili su ti proteini potpuno odsutni. To zapravo nisu alergijske životinje, ali su vrlo skupe i rijetko se susreću (na primjer, umjetna vrsta alergije).

Statistike kažu da mačke alergije razvijaju puno rjeđe od mačaka.

Popis najboljih pasmina za alergije s fotografijama

Čak i ako birate između najmanje alergenih pasmina, ne možete biti potpuno sigurni da se alergija neće manifestirati. Događa se da su neke pasmine hipoalergene za neke ljude i kod drugih uzrokuju strašan svrab i kongestiju nosa.

S tim u vezi, preporuča se unaprijed upoznati budućeg ljubimca, nakon nekoliko dana provedenih s njim, a istovremeno je potrebno uzeti uzorak krvi i uzorke sline i kose mačića. To će vam omogućiti da shvatite kako imunitet osobe reagira na uzorke određenog kućnog ljubimca.

Naravno, kupnja životinje “na tržištu ptica” ne može se računati na takvu “probnu vožnju” - to je više uobičajeno za velike rasadnike, gdje prodaju skupu vrstu mačaka.

Ali postoje i pasmine mačaka koje uzrokuju alergije samo u ekstremnim slučajevima i samo s ozbiljnim problemima s imunološkim sustavom kod ljudi. Te vrste uključuju:

  Orijentalna kratkodlaka. Vitka graciozna životinja s kratkom kosom, koja se ne uspijeva penjati tijekom prolijevanja. Mačka ima neobičan izgled, koji neki smatraju odbojnim, ali u duši je vrlo slatka i ljubazna životinja.

Javanski. Prema statistikama, ovo je najne-alergijska mačka koja ima tanak sloj.

Životinja nema poddlaku, tako da mokrenje prolazi bez gubitka velike količine kose, a one koje ostaju na tepisima i tapeciranom namještaju ne uzrokuju alergijske reakcije kod ljudi. Još jedna prednost ove pasmine je izuzetno visoka inteligencija: takve se mačke lako naviknu na pladanj i kandže.

Devon Rex. Mačke s kratkom valovitom kosom koja ne ispada tijekom perioda mokrenja.

Sibirski. Unatoč činjenici da je riječ o dugodlaki pasmini, dlake ne uzrokuju alergijske reakcije.

Također, takve životinje karakterizira niska proizvodnja protein-alergena, dakle, sibirske mačke se preporučuju da se ljudi s preosjetljivost na alergene.

PETERBALD. Kao što ime implicira, ova mačka nema vune. Izvana, životinja izgleda kao još jedna hipoalergena pasmina - sfinga.

Balinese.

Takva mačka na prvi pogled se lako zamijeni sa sijamkama, ali unatoč činjenici da su to srodne pasmine, Balinezi spadaju u kategoriju najne alergenija, jer niti njihova vuna niti njihovo tijelo ne uzbuđuju histaminske centre ljudskog tijela, stoga alergijske reakcije na takve životinje nisu javlja.

Cornish Rex. Kratkodlaka pasmina male veličine.

Ove mačke imaju poddlak, ali ne ispadaju tijekom cijepljenja i uglavnom ostaju na tijelu životinje, budući da su dlake na poddlaki kovrčave i stoga se drže jedna za drugu. Tijekom tih razdoblja, životinja se mora redovito češljati.

Ašer. Mačka s leopard bojom.

Kosa životinje je kratka i praktički ne ispada. Pasmina je uzgajana umjetno: za to su se mnoge generacije križale samo pojedinci, što je, prema rezultatima analiza, izoliralo minimalnu količinu alergenskog proteina.

Odvojeno, u kategoriji nealergijskih mačaka razlikuju se sfinge.

Jedna od vrsta ove pasmine je kanadska sfinga, koja nema vunu, a njezina slina ne sadrži alergijske proteine. Druga vrsta pasmine je Don Sphynx. Na tijelu tih životinja nalaze se male dlake, ali nisu u stanju izazvati alergijske reakcije kod ljudi.

Allerka nije samo lijepa, već i vrlo skupa pasmina mačaka. Jedina znanstveno dokazana hipoalergena pasmina.

Broj izlučenih enzima koji uzrokuju alergije u takvoj pasmini značajno je smanjen dugotrajnim odabirom.

Koja vrsta brige o kućnim ljubimcima je potrebna kako bi se smanjio učinak alergena?

Čak i većina hipoalergenih mačaka ponekad može izazvati alergijske reakcije ako im nije pružena odgovarajuća njega. Čišćenje vašeg kućnog ljubimca nije tako teško - samo slijedite sljedeće smjernice:

  U urinu mačaka nalazi se veliki broj alergena, tako da morate stalno čistiti pladanj životinje i koristiti punilo koje odmah upija tekućinu.

Ako mačka ode u praznu posudu - sigurno će donijeti malu količinu urina na šape, a to je ponekad dovoljno za razvoj alergije, posebno kod osjetljivih ljudi.

 • Mačke s vunom (a posebno - s poddlakom) moraju se počešljati svaki dan, a bolje je skupljati otpale i zalijepljene na meke površine i namještaj s gumenom rukavicom na koju će se dlačice zalijevati zbog elektrostatskog učinka.
 • Također morate češće kupati mačku (1-2 puta tjedno), dok koristite antialergijske šampone.
 • Neophodno je čuvati ne samo kućnog ljubimca, već i njegove igračke, posuđe, pladanj, tepih, gdje spava - ukratko, sa svim što mačka dodiruje i na kojoj može ostati njegova slina, znoj ili vuna.
 • Vrlo je važno da životinja odmah objasni da je nemoguće popeti se na stolove.

  Takve navike moraju biti odbijene na bilo koji način, uključujući i upotrebu fizičke sile, jer to nije samo higijenska, nego i opasna za osobe koje pate od alergija: u procesu konzumacije hrane, mačji izluči i čestice vune koje uzrokuju alergijske reakcije mogu ući u ljudsko tijelo.

  Ako, u skladu sa svim preporukama, nije bilo moguće izbjeći simptome alergije, trebate posjetiti liječnika kako bi propisao antialergijske (antihistaminske) lijekove kako bi se na vrijeme poduzele mjere za obnavljanje zdravlja.

  Stručnjaci su dokazali da životinjska dlaka nije glavni uzrok alergije. U osnovi, takvi patološki procesi uzrokuju organsko izlučivanje pa je pri odabiru mačke potrebno obratiti pozornost ne samo na duljinu dlake, već i na skup čimbenika koji u kombinaciji mogu izazvati alergijske reakcije kod ljudi.

  Povezani videozapisi

  Saznajte više o značajkama sadržaja i edukaciji sibirskih mačaka na videozapisu:

  http://101allergia.net/allergeny/zhivotnye/gipoallergennye-porody-koshek.html

  Antialergijske mačke: idealna mačka za alergije

  Život je nepravedan, to je činjenica. Ako je za neke ljude mačka najbolji lijek za stres, za druge je to izvor ozbiljnog zdravstvenog problema, čije je ime alergija. Gotovo 44% Rusa iz prve ruke zna to podmuklu bolest. Trend smanjenja ove brojke nije uočen. Imunolozi podižu ruke, rekavši da ne postoje učinkoviti mehanizmi koji mogu smanjiti rizik od simptoma anksioznosti. I ako je tako, bilo bi korisno prisjetiti se izreke u kojoj je osoba koja se utopila pozvana da se spasi.

  Što učiniti ako želite pokrenuti mačku, ali zaustavlja pomisao na mogućnost kihanja, suznih očiju i svrbeža? Vi samo trebate učiniti dvije stvari. Zahvaliti Prirodi na činjenici da postoje sigurni za zdravlje hipoalergene mačke na svijetu. Pročitajte članak do kraja, da odaberete upravo onu "mačku čuda pasmine".

  Alergični na mačke. Gdje mitovi završavaju i stvarnost počinje

  Mit 1: Razvoj alergije potaknut je mačjom dlakom.

  Stvarni krivci za alergijske reakcije su proteinski spojevi Fel D 1, Fel D 4. Prvi se nalazi u slini životinje, a drugi izlučuje žlijezde lojnice. Mačke se odlikuju maničnom čistoćom: zavidne su s zavidnom dosljednošću, posvetivši mnogo vremena svom hobiju. Enzimski alergeni iz vune i kože pokrivaju neograničen, i što je najvažnije, redoviti pristup vanjskom okolišu i ljudskom tijelu.

  Mit 2: Alergije nastaju upravo od dugokosih mačaka.

  Stvarnost je u tome da nije bitno koja je pasmina i koliko dugo je vuna. Ako žlijezde životinje izlučuju protein u količini koja je kritična za alergičnu osobu, odgovor na imunitet neće dugo trajati. Čak i nakon što se životinja obrije, situacija se neće promijeniti, osim što će mačka dugo ostati pod stresom.

  Što znači biti hipoalergijska mačka?

  Tijelo bilo koje mačke, bez obzira na njegovu želju, proizvodi opasne proteine. Glavna razlika leži samo u njihovom broju. Što je manje enzima, to se više prava mačka smatra "sigurnim", sukladno definiciji "hipoalergena".

  Znanstvenici koji se bave proučavanjem hipoalergenih stijena otkrili su odnos kvantitativnog sadržaja "štetnih" alergena i:

  • starost mačke;
  • spol životinje;
  • stijena;
  • u boji.

  Stoga je korisno uzeti u obzir sljedeće činjenice:

  • žlijezde kastrirane mačke proizvode mnogo manje Fel D4 i Fel D1 proteina nego kontaktni protein;
  • u usporedbi s odraslom osobom, intenzitet oslobađanja enzima od strane tijela mačića je niži;
  • tamna boja mačke signalizira visok sadržaj alergena. Životinja s lakim premazom smatra se sigurnijom;
  • to je mačka, a ne mačka, koja se pojavljuje u kući, povećat će rizik od alergijskih reakcija.

  Popularnost ocjena hipoalergijskih pasmina mačaka

  Poznati hipoalergeni predstavnici mačjeg svijeta mogu se podijeliti u četiri skupine: "ćelavi", kratkodlaki, polu-duge i pahuljaste. Razmotrite 10 pasmina mačaka iz kojih možete sigurno odabrati svog kućnog ljubimca bez straha za zdravlje članova obitelji.

  Nema vune - nema alergija

  Mačke, koje karakterizira potpuno odsustvo vunene prevlake, uvijek izazivaju nejasnu reakciju. Je li moguće da su ti "vanzemaljci" u mačji odorama ravnodušni? Ne iznenađuje što neki ljudi divlje uživaju od kanadskog Sfinksa, njegovog istoimenog brata Don i Peterbalda. A za druge, neobičan izgled ćelavih flastera uzrokuje neugodne asocijacije, sve do potpunog odbacivanja. I uzalud. Svaka od ovih pasmina je hipoalergena, što znači da zaslužuje pažnju.

  Kanadski sfing. Mačka s izrazito izražajnim očima i velikim ušima neobičnog oblika. Tijelo je prekriveno mnogim naborima. Žlijezde Don Sphynxa proizvode minimalnu količinu alergena. Ove životinje su poznate po inteligenciji, izvrsnoj memoriji i spremno reagiraju na ljubav. Najviše iznenađuje činjenica da će Don Sphynxes povoljno prihvatiti majstora kao trenera.

  Don Sphynx. Nedostatak vune više je nego nadoknađen povećanom tjelesnom temperaturom. Ruska autohtona pasmina mačaka lako je prepoznatljiva po svojim ogromnim očima u obliku badema, koje karakteriziraju zaobljene uši i nježna, baršunasta koža u pregibu.

  Peterburd (Petersburg Sphynx). Ćelavih mačaka, koje se razlikuju gotovo od pseće odanosti vlasniku. Odabirom Peterbolda kao kućnog ljubimca, vlasnik dobiva 100% jamstvo da ga neće ugriznuti ili ogrebati. Uostalom, oni apsolutno nisu karakteristični za agresivno ponašanje. S obzirom da je pasmina također uključena u popis hipoalergenih, takva bi mačka bila idealan ljubimac za obitelji s malom djecom.

  Britanci, koji su posebno proučavali "ćelave" pasmine mačaka, objavili su zanimljive rezultate. Tijelo od 10% potencijalnih alergija nije reagiralo na dugotrajan boravak s "golim" životinjama u istoj prostoriji.

  Važno je! Činjenica da je koža navedenih pasmina mačaka potpuno lišena vune ne poništava potrebu posvećivanja dovoljne pozornosti njegovoj čistoći. "Ćelave" mačke znoje se. Dakle, životinjama je potrebno redovito puno kupanje, što vam omogućuje da isperete sluznice i pljuvačku.

  Kovrčave ljepotice

  Radi se o Cornish Rexu i Devon Rexu. Pripadaju kratkodlakim pasminama hipoalergijskih mačaka. Eksterijer životinja odlikuje se jednom naglašenom značajkom zbog koje se ove dvije pasmine moraju držati odvojeno.

  Cornish Rex. Mačke s jedinstvenom vunom koja nalikuje astrakhanskom krznu. Nepotrebno je reći da je valovita, kao da je posebno uvijena životinjska dlaka, divljena drugima. Cornish Rex se odlikuje svojim umiljatim karakterom i nježnim raspoloženjem.

  Devon Rex. Ta stvorenja zauzimaju najviše linije hipoalergenskog pasmina. Devon Rex je Božji dar za alergije. Mačke imaju kraći sloj od korniškog, što ne utječe na njenu mekoću i svilenkastost. Ulazeći u obitelj, životinja će samostalno izabrati za sebe "omiljenog" koji će uskoro cijeniti punu snagu ljubavi ovog elegantnog i gracioznog stvorenja. Rijetko su se prolijevali i bili su nepretenciozni za brigu.

  Kratkodlaka mačka

  Rusko plavo. Ove mačke su živa personifikacija plišane igračke. Imaju gustu građu i kratki debeli sloj nježne baršunaste boje. Pasmina je idealna za alergije.

  Javanska mačka (javanez). Mišićavi, kratkodlaki zgodni. Nizak sadržaj opasnih enzima u tijelu ga čini hipoalergenom životinjom, što je najbolja opcija za obiteljski život, čiji su članovi skloni razvoju alergijskih reakcija. Zbog nedostatka poddlake i tankih dlaka alergeni se teže uvlače u okoliš.

  Orijentalne mačke. Predstavnici ove pasmine mogu biti kratkodlaki i dugodlaki, što ne utječe na njihovu hipoalergeničnost. Usklađena temperament i brzo razmišljanje također su među prednostima Orijentalaca, jamčeći 100% pozitivno u komunikaciji sa životinjama.

  Polu-duge pasmine

  Balinese cats. Ovo je vrsta sijamske pasmine mačaka. Anđeoska priroda Balinejaca je njihova glavna razlika od hirovito agresivne sijamke. Odlikuje ih vuna srednje duljine i nedostatak poddlake. Životinja ima neopisivu milost i milost, što je vrlo privlačno ljubiteljima ove pasmine.

  Fluffy hypoallergenic pasmina mačaka

  Sibirska pasmina ne treba uvod, dobro je poznata svakom ljubavniku koji poštuje mačke. Paradoks je da tijelo životinje pokriva raskošnu vunu, dok tijelo oslobađa zanemarive količine nesretnih enzima. Sedamdeset i pet posto ljudi s predispozicijom za alergiju može bezbrižno uživati ​​u druženju s "sibirskim", ne brinući se o pojavljivanju karakterističnih simptoma u obliku vodenih očiju i neprekidnog kihanja.

  Jednostavne istine

  Hipoalergijske mačke su prilika da nađu pahuljastog prijatelja za one koji su uvijek željeli imati mačku, ali strah od alergija svaki put je ometao ostvarenje sna. Međutim, pojava u kući mačke čija pasmina ima čarobni prefiks "hypo" ne negira potrebu za pravilnom skrbi za životinju. I uvijek treba vremena, truda i novca. Plus pozornost. Kućni ljubimac zadovoljan životom živi je “generator” pozitivnih emocija, koji su, kao što znamo, najbolji lijek za sve bolesti.

  http://allergo.guru/allergeny/zhivotnye/antiallergennye-koty-idealnaya-koshka-dlya-allergika.html

  Top 10 pasmina mačaka koje nisu alergične, odaberite mačku za astmu ili alergiju

  Mnogi ljudi na planeti pate od alergija, pa čak i imunolozi ne mogu sa sigurnošću reći koji učinkovit pravni lijek može u potpunosti eliminirati nesreću. Nažalost, nisu poznate takve mačke koje uopće nisu alergične. Zašto mnogi astmatičari, alergije da biste dobili kućni ljubimac kod kuće jednostavno ne usuđuju. No, poznate su hipoalergene stijene. Ako održavate svog ljubimca čistim i pridržavate se jednostavnih preventivnih mjera, tada možete smanjiti moguće manifestacije neugodnih alergija.

  Mačke koje nisu alergične

  VAŽNO JE ZNATI! Lijek za potpuni lijek od alergija koji preporučuju liječnici. Pročitajte više >>>

  Poznate su hipoalergene pasmine mačaka koje nisu alergične. Oni neće nauditi ljudima koji su skloni senzibilizaciji:

  1. Javanska pasmina bez poddlake, ne može dovesti do pogoršanja zdravlja kod osoba koje pate od alergija.
  2. Sfinga, kao pasmina bez dlake, ali zahtjevna briga o sebi (čišćenje ušiju, kupanje).
  3. Devon - Rex s kratkom kosom, ali je potrebno stalno čišćenje ušiju, jastučića.
  4. Cornish - Rex je glatke kose, ali čišćenje kožnih pokrivača od masnih nakupina zahtijeva konstantno.
  5. Sibirska mačka, sigurna s niskim sadržajem enzima u žlijezda slinovnica.
  6. Balinese, sijamski pasmina s razvojem male količine iritirajućih proteina.
  7. Kratkodlaka mačka, uredna mačka, ali potrebe za njegom su konstantne.

  Što uzrokuje alergijsku reakciju?

  Mišljenje je pogrešno da se alergije pojavljuju na kosi kućnih ljubimaca. Glavni provokator je specifični protein (Fel D1), čija se koncentracija može akumulirati u slojevima epidermisa, urina, sline, peruti, žlijezda lojnica i znojnica životinja.

  Alergija - neadekvatno ponašanje imunološkog sustava, kao reakcija na negativan utjecaj izvana. To su organi mačaka koji proizvode ovaj protein. Većina se nakuplja u epitelu. Ljudi skloni ovom proteinu, počinju osjećati zdravstvene probleme s ugovorima sa životinjama.

  Savjet! Ako želite steći kućnog ljubimca, treba imati na umu da se alergije na mačke mogu pojaviti drugačije u prirodi i intenzitetu. Sve ovisi o individualnim karakteristikama organizma.

  Za neke ljude alergeni ne uzrokuju posebne probleme. Za osobe koje pate od alergija, astmatike, čak i manje čestice alergena u respiratornom traktu dovode do loših učinaka: oticanje grkljana, zviždanje na izdisaju, grčevi u bronhiju, astma, svrab i koprivnjača na koži, konjuktivitis, kidanje, kihanje, curenje nosa, kongestija nosa.

  Postoje li pasmine mačaka koje nisu alergične?

  Znanstvenici ne prestaju ponavljati da na svijetu nema potpuno alergičnih mačaka. Dobiti ljubimca znači odabrati hipoalergensku osobu s proizvodnjom najmanje količine alergena.

  Treba shvatiti da to nije vuna koja dovodi do alergija, ali proteini - nadražujuće djelovanje prekomjerne proizvodnje žlijezda slinovnica. U pravilu, mačke bez alergija nemaju poddlak, pretjerano debeli sloj. Postoje vrste koje proizvode malu količinu alergena, tj. Proteinski protein u koži kože se nalazi u niskim koncentracijama.

  Što ako u kući ima bebu?

  Imunološki sustav djece je nesavršen i može neadekvatno reagirati na alergene. Kućni ljubimci kada žive u sobi, na ovaj ili onaj način, izlučuju bjelančevine, pa se ne preporuča držati ih u istoj sobi s dojenčadi. Znakovi alergijskog rinitisa mogu se manifestirati posebnom silom.

  Istraživanje za smanjivanje alergija

  Znanstvenici su zaključili da je najbolji lijek za uklanjanje neugodnih znakova alergija monomerni alergoid (pilule) ispod jezika. Eksperiment je proveden uz sudjelovanje skupine preosjetljivih bolesnika s prijedlogom tijeka terapije tim tabletama. Rezultati su impresivni. Alergijske reakcije nisu eliminirane u samo 7 sudionika. Ostatak ima poboljšanu dobrobit. Pogoršanja sistemskih reakcija više nisu opažena.

  Tako su njemački znanstvenici stvorili suvremenu medicinu u borbi protiv reakcija na mačje dlake, neophodne za astmatičare i alergije za ublažavanje simptoma alergije.

  Kako odabrati ljubimca alergičan ili astmatičar?

  Osobe s astmom ne bi trebale očajavati. Na pitanje: koje mačke nisu alergične, odgovor je da još uvijek postoje pasmine mačaka koje su gotovo nesposobne izazvati alergijske reakcije. Stoga astmatičari i osobe koje pate od alergija trebaju pobliže pogledati javansku pasminu bez poddlake, Cornish Rex s kovrčavom mekom kosom, kao antialergijsku, apsolutno bezopasnu pasminu za astmatičare i alergije, ne uzrokujući im da pate od suzenja, kihanja, curenja nosa.

  Stručnjaci preporučuju sakupljanje hipoalergenih mačaka ili promatranje određene pasmine.

  Top 10 pasmina niskoalergijskih mačaka

  Možete dobiti kućnog ljubimca bez straha za zdravlje djece u obitelji, s obzirom na malu alergiju pasmine. Najbolje iz skupine kratkodlakih (ćelavih), koje mačke nemaju alergije:

  1. Don Sphynx bez dlaka s ogromnim bademastim očima, delikatna baršunasta koža u pregibu, proizvodnja alergena žlijezda u maloj količini. Ovo su pametne, nježne mačke.
  2. Peterbald, posvećen ćelavim mačkama s prilično mekim, neagresivnim karakterom. Oni nemaju poddlak, sigurni su kada borave u obiteljima s bebama. Ali oni trebaju redovito kupanje, tretman kože, jer se puno znoje.
  3. Devon Rex, koji se nalazi na vrhu ljestvice kao hipoalergena pasmina s kratkom, mekom, svilenkastom dlakom, uopće nije hirovita u brizi.
  4. Cornish Rex s jedinstvenim jedinstvenim krznom u obliku krzna - astrakhan, divljenje. To je slatka pasmina s blagim raspoloženjem.
  5. Java mačka s mačkom sa sadržajem u tijelu niske koncentracije opasnih alergena. Smatra se hipoalergenskom pasminom, ne dovodi do alergijskih reakcija, jer je vuna tanka, uopće nema poddlake.
  6. Ruska mačka s nježnom, baršunastom kratkom kosom. Savršen je izbor za osobe koje pate od alergija.
  7. Orijentalna kratkodlaka mačka sa slatkim temperamentom.
  8. Sijamski kao prilično agresivan, hirovit pojedinac s prisutnošću vrata srednje duljine. Ali lijepa, nježna, graciozna.
  9. Sibirski pahuljasti s luksuznom vunom. Pasmina proizvodi nekoliko alergena i pogodna je za ljude bez straha od pojave suzenja, kašljanja, kihanja.
  10. Balinese s paperjastom, dugom kosom, ali prilično siguran zbog proizvodnje proteina u malim količinama kože.

  Odabir kućnog ljubimca

  Pri odabiru vrijedi razmotriti jednostavna pravila kako bi se spriječila moguća pojava alergije:

  • odaberite mačića sa laganim premazom i bolje je unaprijed odlučiti o pasmini;
  • ne kupiti životinju od sumnjivih prodavača, kontaktirati rasadnik s uzgajivačima;
  • pobrinite se da u obitelji nema osoba koje pate od alergija, a ako sumnjate, prvo konzultirajte alergologa, uzmite testove u razmaku od nekoliko dana koristeći različite metode.

  Nije potrebno pokrenuti kućnog ljubimca, nastaviti ga napuštati. Prije kupnje, preporuča se malo upoznati, provesti neko vrijeme zajedno, kako bi razumjeli - je li mačka prikladna, neće biti izvor alergija.

  Čak se i "zanemarene" alergije mogu izliječiti kod kuće. Samo ne zaboravite piti jednom dnevno.

  Mačka ili mačka?

  Mit da su najviše alergični - duge kose i mačke. Proteini se ne nakupljaju u vuni, nego u slini kućnih ljubimaca. Dakle, ako mačka počne lizati vunu, onda protein može ući u zrak, a zatim - u nosne sinuse ljudi s disanjem.

  Najveća proizvodnja iritirajućih tvari je kod muškaraca. Alergije su bolje odabrati lakše kućne ljubimce, osobito redovito čistiti kožu kože, čime se minimiziraju moguće alergijske manifestacije.

  Sadržaj alergena u mačaka u% u potpunosti ovisi o dobi, boji, spolu. Otkriveno je da slina mačaka sadrži manje alergena od sline. Kod kastracije, količina proizvedenog proteina je značajno smanjena. No, mačići - nisko-alergijske i vjerojatno neće uzrokovati probleme svojim vlasnicima.

  Mačke su više alergične od mačaka. Mačke koje nisu alergične - samo su kastrirane, što smanjuje proizvodnju proteinskih proteina. Naravno, možete uzeti mačića, ali morate shvatiti da on raste i može izazvati mnogo problema u budućnosti.

  Poznate mačke koje ne mogu uzrokovati alergije. Posebno, sterilizirani (kastrirani) emitiraju manju količinu proteina, tj. postaju gotovo potpuno nealergijske.

  Uzimajući u obzir rejting, najnealergentnija mačka je kanadski sfing, koja praktički ne emitira proteinske proteine. No higijena kože trebala bi biti trajna. Ova pasmina je previše osjetljiva na hladnoću, što je također važno razmotriti. Ćelavi sfinge - druželjubivi, ljubazni, nježni, ali nisu prilagođeni oštrom ruskom mrazu.

  Ako uzmemo u obzir boju životinje, onda su sigurne mačke na kojima nisu alergične na vunu lagane. Najbolja opcija će se smatrati bijelom bojom. Također, manje proteina proizvelo je sterilizirane svjetleće mačke.

  Većina sadrži alergene mačke tamne boje.

  Vuna i poddlaka

  Uzgajivači već dugo pokušavaju uzgajati hibride nealergijskih mačaka, ali do sada to nije bilo moguće. Istraživanja su pokazala da manja količina proteinskih proteina izlučuje ženke laganom malom poddlakom. Uostalom, štetne vjeverice jednostavno se neće akumulirati nigdje. Rizik od pojave alergijske reakcije neće biti vjerojatan u prisutnosti male poddlake, kratke kose kod mačke. Na primjer, sfinge imaju antilop-poddlak. To je prilično čista pasmina, koja ne može dovesti do alergija, čak i bez postavljanja cijepljenja.

  Ako mačke nemaju poddlak, neće izblijedjeti. Ali zrele mačke s tamno debelim krznenim kaputom smatraju se vrlo alergenima.

  Proizvodnja enzima

  Velika količina proteina nalazi se u slini mačaka i mačaka koje neprestano lizu svoje krzno. Protein ulazi u zrak, zatim u nos ljudi. Mačke imaju više alergena u slini nego mačke.

  Mačići se smatraju naj alergenijim životinjama.

  Čiste pasmine

  Ako želite dobiti kućnog ljubimca, preporučujemo da pogledate ove pasmine:

  • Balinese;
  • Orijentalna kratkodlaka mačka;
  • Sibirski;
  • Rusko plavo;
  • Divon Rex;
  • Cornish Rex;
  • Yavanez Rex.

  Trebam li se rastati s ljubimcem s alergijama?

  Stručnjaci za astmatičare preporučuju sakupljanje hipoalergenih pasmina mačaka kako bi se izbjegla pojava neugodnih alergijskih reakcija. Naravno, da se rastanak sa svojim voljenim ljubimcem ne isplati. Ali morate posvetiti vrijeme i održavati higijenu, pomažući smanjiti oslobađanje alergena. Tako se do 80% može ukloniti redovitim vodenim postupcima do 4 puta tjedno, pranjem posteljine, pranjem igračaka na vrijeme.

  Važno je smanjiti postotak alergena u zraku. Nakon tiskanja mačića, morate oprati ruke i ne dirati oči kako biste izbjegli razvoj konjunktivitisa.

  Komunikacija s nježnom, ugodnom mačkom trebala bi biti radost. Kako bi se smanjile manifestacije alergija - u ljudskoj moći.

  Mačka za prevenciju i njegu

  Promatrajući jednostavne preventivne mjere, nije teško postići eliminaciju alergena:

  • kastrirati, sterilizirati životinje;
  • češće se kupaju, ispiru alergene;
  • držite mačji WC čist;
  • koristiti nealergijska punila;
  • redovito pranje stelje za kućne ljubimce;
  • održavati čistoću mačjih igračaka;
  • češljati umiruću kosu od kućnih ljubimaca.

  Osobna higijena

  Važno je da vlasnik mačaka ne samo da čuva svog ljubimca, već i da ne zanemari jednostavne mjere osobne higijene:

  • oprati ruke sapunom nakon bliskog kontakta sa životinjom;
  • redovito mokro čišćenje u sobi;
  • čiste tepihe;
  • održavati optimalnu mikroklimu, sprječavajući sušenje zraka u sobi s kućnim ljubimcem.

  Za učinkovito liječenje alergija naši čitatelji uspješno koriste novi učinkovit lijek protiv alergija. Uključuje jedinstvenu patentiranu formulu koja je izuzetno učinkovita u liječenju alergijskih bolesti. To je do sada jedan od najuspješnijih načina.

  Naravno, alergije se ne možete u potpunosti riješiti jer potpuno hipoalergijske mačke ne postoje. Ako želite dobiti kućnog ljubimca, najbolja opcija je niskoalergijska pasmina mačaka. Osigurana je odgovarajuća skrb, pozitivne emocije i ljubazni odnos prema vlasnicima.

  http://allergolog.guru/zabolevaniya/koshki-na-kotoryh-net-allergii.html

  Najmanje alergijske mačke

  Neki ljudi su skloni alergijama. Pojavljuje se pod utjecajem različitih čimbenika: hrane, biljaka i tako dalje. Mačke također mogu postati provokatori patološkog stanja.

  Živjeti u kući baleen kućnih ljubimaca postaje nemoguće, osobito ako dijete ima nelagodu. Međutim, izlaz iz ove situacije je: hipoalergijske mačke.

  Yavanez i Sibir

  Uzroci alergije

  Smatra se da je ljudska alergija povezana s krznom mačaka. U stvari, nadraženost kože i dišnih putova javlja se na bjelančevinama koje se nalaze u slini, mokraći mačke, epidermi životinje.

  Proteinski protein je vezan za mikroskopske čestice prašine pohranjene na namještaj, stvari. Oni prodiru u dišne ​​puteve osobe, uzrokujući patološko stanje: kihne, kašlje. Bolesnika muči svrbež, snažno kidanje.

  Devon Rex i Peterburd

  Alergijska reakcija očituje se u svemu na različite načine. Može se pojaviti ne samo zbog proteinskih proteina, nego i zbog izmeta, sline, urina itd. Nemoguće je predvidjeti hoće li se patologija pojaviti na određenoj pasmini. Da biste to učinili, morate provesti neko vrijeme sa životinjama. Ako postoji predispozicija za bolest, bolje je dati prednost određenim pasminama mačaka.

  Je li istina da su izvedene hipoalergene pasmine

  Ako osoba ima alergen na mačke i nadraženost se manifestira u velikoj mjeri, onda je malo vjerojatno da ćete moći pokupiti pasminu s kojom je moguće živjeti na istom području. Potpuno bez alergenih pasmina, ne može biti.

  Još jedna stvar, ako je iritacija vuna. Tada se možete zadržati na onim stijenama koje nemaju poddlak i stoga razdoblje mokrenja. Blagi prirodni gubitak kose može se eliminirati svakodnevnim brisanjem kućnog ljubimca i temeljitim čišćenjem stana.

  Druga mogućnost u ovom slučaju - gole mačke. No, treba zapamtiti da upravo te sorte emitiraju najveću količinu proteina alergena u okolni prostor.

  Potrebno je biti kritičan prema brojnim reklamnim hipoalergenim mačkama. Povremeno postoje prevaranti koji tvrde da se uzgajaju najbezbolnije pasmine.

  Određeni pojedinac uzrokuje nelagodu kod jedne osobe koja ima sklonost patologiji i apsolutno je siguran za drugu osobu. Kada se susrećete s mačićem, morate biti s njim što je duže moguće (reakcija se često manifestira nakon nekoliko sati).

  Lykoi i Savannah

  Kako odabrati najsigurnijeg ljubimca

  Ako netko iz kućanstva ima znakove alergije na vunu, onda se pri odabiru kućnog ljubimca mora voditi sljedeće:

  1. Ne biste trebali odabrati polu-ili duge pasmine, sorte s gustom i snažnom poddlakom.
  2. To bi trebalo biti jasno isključeno iz popisa mogućih kandidata perzijske, angorske, britanske, škotske mačke, Maine coona.
  3. Najveći sadržaj alergenskog proteina odlikuje se mačkama tamnih boja i ćelavim kućnim ljubimcima.
  4. Zreli kućni ljubimci emitiraju više alergena, pa se kućni ljubimci moraju sterilizirati.
  5. Mužjaci su također opasniji za alergije od ženki ili mačića.
  Balinez i Oriental

  http://mrkot.com/gipoallergennye-koshki

  Mačke koje ne uzrokuju alergije: odaberite ljubimca za alergije

  Alergije, prema WHO-u, pogađa oko trećine svjetske populacije. A jedan od najčešćih alergena je perut, osobito mačke. Ali mnogi ljudi, unatoč bolesti, toliko žele da imaju domaću pahuljastu loptu. Postoje li mačke koje ne uzrokuju alergije? Sympaty.net će pokušati riješiti ovaj problem.

  Što čini mačku nealergijskom?

  Hipoalergene mačke su životinje koje imaju manju količinu alergena. Ključna riječ ovdje je "manje".

  Hipoalergena ne znači nealergijske, a nema apsolutno nealergijskih mačaka.

  Mišljenje da su dugodlake mačke najviše alergične je pogrešno. Glavni mačji alergen je protein koji se nalazi u slini. Mačka liže krzno, protein pada na njega, od sušene vune u zrak i iz zraka u nosne sinuse. Neke pasmine mačaka imaju manje ovog proteina, što ih čini hipoalergijskim.

  Nekoliko činjenica o alergenu mačaka

  • U slini ima više alergena nego kod mačaka;
  • Kod steriliziranih životinja količina alergena je smanjena;
  • Mačke od tamne boje su više alergične od lakih mačaka;
  • Mačići imaju manje alergena od odraslih životinja.

  Na temelju toga, ženska stranica “Lijepa i uspješna” vjeruje da bi sterilizirana mačka sa laganim premazom mogla biti alergičnija od drugih.

  Mačke s alergijom

  Iako se niti jedna pasmina ne može nazvati strogo ne-alergijska, postoji sedam pasmina mačaka, broj alergena u kojem je najmanji. No popis u nastavku ne bi trebao biti jedini kriterij za odabir kućnog ljubimca. Stoga, prije nego počnete s hipoalergenskom pasmom mačaka, trebate razmotriti druge karakteristike pasmine i odabrati onu koja je najpogodnija za vas i vašu obitelj.

  Pasmine mačaka koje ne uzrokuju alergije

  Koje mačke ne uzrokuju alergije?

  Tri od sedam pasmina su orijentalne. To su Balinese, Orijentalna kratkodlaka i Javanska (javanska) pasmina. Oni su dobar izbor za alergične ljubitelje sijamskih mačaka.

  1. Bali pasmina

  Ova pasmina se često naziva sijamska duga kosa, tako da na prvi pogled i prema popularnom mišljenju ne odgovara posebno osobama koje pate od alergija. U stvari, mačke ove pasmine proizvode najmanje alergena na bjelančevine, tako da su Balinežani jedna od najne-alergijskih mačaka.

  2. Orijentalna (istočna) kratkodlaka

  Osim što je hipoalergena, za njegu je lako brinuti. Češljanje kratke kose i redovito kupanje mačke smanjuju rizik od alergijskih reakcija na minimum.

  3. Yavanez (javanski)

  Kao i kod Balinesea, vuna yavanez je srednje duljine. No, zbog nedostatka poddlake, vuna, prvo, ne pada, a kao drugo, manje alergena kasni.

  Na popisu se nalaze i dva Rex - Devon i Cornish. Malo su izgubili, što je svakako dobro za osobe koje pate od alergija.

  Devon Rex ima kratku i rijetku kosu. Lako se čiste - moraju redovito čistiti uši i šape akumulirane tajne, ali ne kupajte se često kao sfinge.

  Za Cornish Rex je malo teže brinuti nego za Devon Rex. Trebaju ih redovito prati kako bi očistili izlučenu kožu.

  I posljednje dvije pasmine jedna nasuprot druge: bez dlake i duge kose.

  Sfinks bez kose - prva pasmina koja mi pada na pamet kod spominjanja nealergijskih mačaka. Ove mačke, u stvari, često ne uzrokuju alergije. Međutim, u skrbi za sfinge su prilično komplicirane. Mačka treba česte kupke kako bi uklonila ljepljivu tajnu s kože. Zbog traumatiziranja kože jezikom pri lizanju, sfinge nerado čine dotjerivanje, a ta odgovornost će u potpunosti pasti na vaša ramena.

  7. Sibirska pasmina

  Sibirske mačke imaju prilično dug i pahuljast kaput, ali količina alergenog enzima je vrlo niska. Procjenjuje se da do 75% osoba koje pate od alergija nisu alergične na ovu pasminu.

  Kakvu vrstu mačke imate?

  Nakon što se odlučite za ne-alergijsku mačku, nemojte žuriti da odmah kupite mačića. Prvo, pokušajte provesti malo vremena s njim kako biste shvatili da stvarno nemate alergije.

  Kada kupite mačku, provjerite kod uzgajivača da u slučaju alergijske reakcije možete je vratiti. Svaki normalan uzgajivač pristat će na to.

  Što drugo učiniti

  Odabir pasmine za mačke koja ne uzrokuje alergije nije sve. Razgovarajte o dodatnim mjerama koje trebate poduzeti kako biste smanjili rizik od alergija.

  • Često kupanje i dotjerivanje

  Ako patite od alergija, za svaki slučaj povjerite ove postupke drugim članovima obitelji.

  Dokazano je da vam redovito kupanje (3-4 puta tjedno) omogućuje uklanjanje do 84% odabranih alergena.

  • Pranje stelje i pranje igračaka

  Redovito pranje i pranje igračaka također će smanjiti količinu alergena u zraku, pa to učinite barem jednom tjedno.

  • Stiskanje i milovanje

  Nakon što milujete mačku, operite ruke i lice. Nikada ne dodirujte oči ili lice neopranim rukama.

  Sada znate koje mačke ne uzrokuju alergije i da alergije nisu apsolutna zabrana držanja kućnog ljubimca kod kuće. Izaberite najpogodniju pasminu za sebe, slijedite jednostavne gore opisane savjete - i moći ćete u potpunosti uživati ​​u radosti komuniciranja s ovom ugodnom i nježnom životinjom.

  http://www.sympaty.net/20140611/koshki-ne-vyzyvayushhie-allergiyu/

  Hipoalergijske mačke: Pregled pasmine

  Želja da se mačka zadrži kod kuće je razumljiva, ali u praksi mnogi ljudi su alergični na mačje krzno. To uzrokuje svrbež u nosnim prolazima, konstantne kihanje, suzne oči. U teškim slučajevima može se razviti respiratorni edem koji je opasan po život. Rizik vaše zdravlje nije vrijedno toga, ali ne morate napustiti san da imate životinju. Ljudi koji su skloni takvoj osjetljivosti, idealne hipoalergijske mačke. Popis takvih stijena prikazan je u našem članku.

  Hipoalergijske mačke: Pregled pasmine

  Hipoalergijske mačke: mit ili stvarnost?

  Uzgajivači mačaka odmah upozoravaju da nealergijske pasmine ne postoje. Da biste razumjeli ovo pitanje, morate razumjeti što točno postaje uzrok povećane osjetljivosti. Istraživanja potvrđuju da se poseban protein, Fel D1, aktivno sintetizira na mačji. Ovaj spoj uzrokuje alergijske reakcije kod ljudi.

  Alergija je specifičan protein koji se proizvodi u svim rasama u različitim količinama.

  Neke pasmine ovog proteina proizvode mnogo, pa će vjerojatnost razvoja alergija biti visoka. Što se tiče hipoalergijskih mačaka, proizvodnja Fel D1 je spora u njihovim tijelima. Njegova koncentracija bit će niža, pa se smanjuje vjerojatnost razvoja neugodnih simptoma u kontaktu sa životinjama.

  Vjeruje se da kosa životinje uzrokuje alergiju, međutim, protein opasan za ljude obično se nalazi u biološkim tekućinama, uključujući urin i slinu. Debela kosa pomaže alergenu da se brže širi po prostoriji.

  Što je deblji sloj, to se alergeni brže šire u prostoriji.

  Ta činjenica sugerira da čak i vlasnici guste kose mogu teoretski biti hipoalergeni, pod uvjetom da te mačke proizvode mali protein Fel D1.

  Što tražiti pri odabiru pasmine?

  Postoje hipoalergijske mačke, ali morate biti odgovorni za odgovorno odabiranje pasmine. Stručnjaci savjetuju da razmotrite nekoliko nijansi:

   Rizik od razvoja alergija bit će veći ako mačka ima ne samo dugu kosu, već i gustu poddlak. Iz tog razloga perzijske i egzotične mačke, kao i "britanski" i "škotski" nisu pogodni za osobe koje pate od alergija.

  Alergije pri odabiru mačaka, stručnjaci savjetuju da obratite pozornost na pojedince koji nemaju poddlak

  Odabir hipoalergene pasmine ne jamči odsutnost alergije na određenu osobu.

  Određivanje pasmine samo je prvi korak. Zatim morate biti sigurni da određena mačka ne izaziva alergiju na osjetljivu osobu. Ovo je pitanje posebno važno za djecu i astmatičare.

  Kako razumjeti ako će mačka razviti alergiju?

  Znakovi alergije mogu se pojaviti odmah nakon kontakta sa životinjom, ali to je rijetko slučaj. Obično je za razvoj prvih simptoma u obliku kidanja i svrbeža potrebno najmanje 30 minuta ili sat vremena, ali češće je potrebno još više vremena. Kada se prvi put susretnete sa životinjama, alergija se uopće ne može pojaviti. Njegovi znakovi postaju vidljivi tek nakon nekoliko dana, kada se nakupi dovoljno opasnih bjelančevina.

  Čak i prije kupnje alergije na mačiće, preporučljivo je neko vrijeme ostati s njim u istom području

  Da biste izbjegli takve situacije, morate pokušati saznati unaprijed jesu li proteini životinje opasni za ljude. Možete sakupiti biomaterijale, primjerice vunu i slinu mačke, kako biste ih dostavili u laboratorij. Stručnjaci će provjeriti kompatibilnost Fel D1 proteina s krvlju određene osobe i dati mišljenje o mogućnosti zadržavanja ove životinje kod kuće.

  Razjasniti situaciju testirat će se na alergene

  Što su mačke prikladne za alergije?

  Kao što je već napomenuto, pri odabiru pasmine za osjetljive osobe nužno je ne samo utemeljiti vizualne preferencije, već i druge znakove koji mogu ukazivati ​​na hipoalergenske mačke.

  Tijekom razdoblja prelijevanja, alergija na vunu može se pojaviti i kod osoba koje prije nisu patile od nje.

  Uzgajivači preporučuju odmah obratiti pozornost na vunu životinje. Gusta kosa i gusta poddlaka sugeriraju da će mačka imati redovito mokrenje. Tijekom tog razdoblja vuna se širi oko stana i stalno lebdi u zraku. To može izazvati tipične simptome čak i kod onih koji prije nisu patili od alergija.

  Tanka poddlaka ili nedostatak nje u ljubimcu olakšat će život alergijama.

  Najbolji izbor za astmatičara ili osjetljivo dijete je životinja s kratkim kaputom bez donjeg sloja ili golom mačkom. Međutim, čak iu ovom slučaju, bit će potrebno slijediti pravila skrbi kako bi se smanjio rizik od pogoršanja nečije dobrobiti.

  Najbolje pasmine bez poddlake

  Najbolja opcija za alergije - mačka s kratkom ali rijetkom hrpom, koja nema poddlak. Osjetljivi ljudi mogu sigurno birati između nekoliko pasmina koje posjeduju navedene kvalitete.

  Orijentalna mačka

  To su životinje iz orijentalne skupine. Imaju neobičan izgled, što ih čini atraktivnim. Orijentalna mačka ima vitko i izduženo tijelo, dugačak rep. Ona je graciozna, plastična. Njuška je malo izdužena. Posebnost Orijentalaca - velike uši.

  Orijentalne mačke imaju kratku, čvrstu kožu na tijelu. Poddlaka nije, a sama kosa je mekana i svilenkasta na dodir. Takve životinje rijetko uzrokuju alergije, pa ih astmatičari mogu čak i pokrenuti. Orijentalne mačke, prema njihovim vlasnicima, imaju karakter koji nije tipičan za mačke. Na mnogo načina podsjećaju na pse. Mačka je vezana za jednog od članova obitelji i uvijek ga slijedi. Društvene su i razigrane životinje.

  Balinese mačka

  Ova pasmina je pogodna za one koji žele zadržati kod kuće krznenu ljepotu. Vuna takvih životinja je duga, mekana, svilenkasta, ali im je uskraćena poddlaka, pa su molovi slabo izraženi.

  Balinese mačka ima prekrasne plave oči i tipičnu boju s laganim tijelom i zamračenje na ušima, repu, nogama. Oni su prijateljske, društvene i poslušne mačke koje su idealne za držanje u obiteljima s djecom.

  Balinese mačka

  Balinežani se također smatraju hipoalergenskim. Dlaka je duga, ali meka i mršava. Rijetko izaziva neugodne simptome kod vlasnika mačaka. Izvana, Balinese nalikuju sijamske mačke, ali se od njih razlikuju upravo po duljini kaputa. Ova pasmina nastala je na istoku, ali u međunarodnom priznanju glavna zasluga pripada američkim uzgajivačima.

  Balineška mačka je lijepa, vitka i graciozna životinja s klinastom glavom proporcionalnom veličinom, uši široke i oči u obliku badema. Tipična boja za Balinese je točka boje. Takve mačke imaju lagano tijelo, karakterističnu "masku" na licu, potamnjeli rep i vrhove šapa.

  Balinese je pametan i energičan. Ove mačke ne toleriraju usamljenost. Oni stalno trebaju tvrtku. Balinežani mogu smjelo smjestiti druge životinje. Mačke se dobro slažu s njima.

  Više o karakteru Balinese mačke, standardu pasmine, o osobitostima brige o njoj možete saznati na našoj web stranici.

  Java mačka

  Ova pasmina je hibrid druge dvije - Balinese i Siamese. Ove su životinje srednje veličine. Njihova težina obično ne prelazi 5 kg. Torzo sa snažnim mišićima, vitak, graciozan. Takve mačke imaju izduženu klinastu glavu, dugi vrat, široko postavljene velike uši i oči u obliku badema, karakteristične za mnoge pasmine ove skupine.

  Standardi pasmine dopuštaju gotovo svaku boju. Javanci mogu biti:

  • bež;
  • pepela;
  • bijela s crvenim pjegama;
  • čokolada;
  • crna.

  Ljubitelji mačaka trebaju zapamtiti da su za ljude koji su skloni alergijskim reakcijama životinje sa laganim kaputom idealne kao kućni ljubimac.

  Javanske mačke vole paziti na sebe i cijeniti vrijeme provedeno s vlasnikom

  Java mačka na prirodi skladišta podsjeća Orijentalnu. Takve životinje biraju za sebe jednog vlasnika i ostaju mu vjerne tijekom cijelog života. Oni zahtijevaju pozornost. S Javanese mačke moraju učiniti, izmisliti zabavu za njih. To su vrlo aktivni i znatiželjni kućni ljubimci.

  Najbolje pasmine s najmanje vune

  Hipoalergene će biti one mačke čija je kosa potpuno odsutna. To su takozvane ćelave ili gole životinje. Daleko od svakoga voli ove pasmine, ali većina ih je poznata po svojoj visokoj inteligenciji i poslušnom temperamentu.

  Kanadski sfing

  Ovo je jedna od prvih pojavila pasmina ćelavih mačaka. Ako je osoba sklona alergijama, trebate se odlučiti za nju. Kanadske sfinge nisu kao druge mačke. Njihova značajka je potpuno odsustvo standardne vune. Umjesto toga, tu je pahuljica, pa će se mačka na dodir osjetiti baršunasto. Tijelo životinje je zaobljeno, koža formira mnogo nabora. Njene nijanse mogu biti različite - mono ili s mrljama. "Kanađani" imaju dugačak whiptail usmjeren na kraj.

  Lice životinje također izgleda neobično. Kanadski sfingi ima velike okrugle oči, jasne jagodice, široko postavljene uši. Ne bi trebalo biti brkova, ali su prisutne vibrissae iznad obrva.

  Kanadske sfinge imaju visoku tjelesnu temperaturu. To se smatra normom za životinje bez premaza. Za odraslu mačku ili mačku, normalna temperatura je 39-40 ° C. U mačića je temperatura još viša - 42 ° C.

  Suprotno njihovom strogom pogledu, kanadske sfinge lako se sjedinjuju s ljudima.

  Sfinks se smatra idealnim kućnim ljubimcem za obitelji s malom djecom. Takve mačke su ljubazne i prijateljske. Nisu ljuti, ne sikću i ne čere se. Oni nisu svojstveni agresivnosti. To su pokretne i aktivne životinje koje se vežu za ljude.

  Don Sphynx

  Ovo je još jedna inačica mačaka bez kose, a za razliku od Kanađana, vuna ovih sfinge može biti potpuno odsutna. Da biste kupili potpuno golu mačku, morate obratiti pozornost na vrstu koju uzgajivač poziva. Ukupno 4, a detaljnije se raspravlja u tablici.

  Tablica. Vrste Don Sphynxa

  Don Sphynx se vizualno razlikuje od "Kanađana" u masivnijem tijelu, na koži ima mnogo više nabora, već su im uši već posađene. Oči Don Sfinksa su uske, izdužene, izgled je ozbiljan.

  Don Sphynx mačići

  Don Sphynx - odlična opcija za održavanje apartmana. Takva mačka ne blijedi, ne miriše. Mačke praktično ne obilježavaju područje. To su pametne mačke koje su navikle na pladanj bez ikakvih problema. Pričvršćeni su za vlasnika, ali mogu biti osjetljivi.

  PETERBALD

  Ova pasmina se smatra mladom. Bila je uzgajana u Rusiji kada je prelazila orijentalnu mačku s Don Sphynxom. Peterbald (sfinga u St. Petersburgu) je elegantna i vitka životinja. Imaju ravan profil, velike uši, izražajne oči u obliku badema. Koža peterboldova može biti različita, ali se sve boje smatraju hipoalergenskim. Među predstavnicima pasmine postoje sve vrste karakteristične za sfinge:

  Tu su i ravne dlakave varijante. Takvi se mačići rađaju u odsutnosti gena odgovornog za golu kožu. Izvana, ove mačke nalikuju bliskim rođacima - Balinese ili Javaneza.

  Peterbald je prateća mačka. To je mirna i ljubazna životinja koja zahtijeva društvo drugih kućnih ljubimaca ili ljudi. To su uzaludne i neagresivne mačke.

  Najbolje kratke pasmine

  Oni koji ne mogu odlučiti o potpuno ćelavoj mački, vrijedi pogledati alternativne opcije. Izvedene su hipoalergene pasmine koje imaju kratku dlaku.

  Cornish Rex

  Mačke ove pasmine imaju jedinstvenu vunu, koja se sastoji od meke kovrčave kose, bliske astrakhanskom krznu. Nemaju zaštitne dlake, a cijeli sloj predstavlja isključivo poddlaka. Leži u gustom valu. Na dodir takve su mačke glatke i svilenkaste.

  Cornish Rex je mačka srednje veličine s klinastom glavom i velikim ušima. Oči su okrugle, svijetle. Boja dlake može biti različita, uključujući mrlje. Cornish Rex - idealne mačke za dom. Oni su mirni, rijetko se razboli, ali su skloni prejedanju. Vrijedi razmisliti za one koji se odluče za kupnju takve mačke.

  Devon Rex

  Pojava predstavnika ove pasmine podsjeća na Cornish Rex, međutim, oni se ne smatraju rođacima. U Devon Rexu na leđima se stvaraju mekani uvojci poddlake. Sama vuna je mala, mačka se praktički ne odbacuje.

  To su graciozne mačke s jakim tijelom, malom glavom i ravnom njuškom. Imaju velike okrugle oči i široko postavljene uši. Devon Rex je savršeno razvio udove, tako da mačke imaju visoku pokretljivost i sposobnost skakanja. Devon Rex ima različitu fleksibilnost. Oni su u bliskom kontaktu s osobom i zadržavaju razigranost čak iu odrasloj dobi.

  Dugodlake hipoalergijske mačke

  Teško je izabrati pasminu mačaka koja definitivno ne izaziva alergiju. U pravilu, to su sfinge bez dlake ili orijentali i balinezi, koji su neobični za vid. Mnogi su voljeli duge kose pahuljice. Kao što su zabilježili uzgajivači i ljubitelji mačaka, čak i među tim pasminama možete pronaći hipoalergene opcije.

  Sibirska mačka

  To je iskonska ruska vrsta jakih i mišićavih životinja. Njihovo tijelo je prekriveno debelom i dugom kosom koja ih štiti od nepovoljnih uvjeta okoliša. Alergija kao što je vuna izuzetno je rijetka. Ova značajka povezana je s niskim intenzitetom sekrecije proteina odgovornog za nastanak alergijskih reakcija kod ljudi. Sibirci emitiraju 20% manje Fel D1 nego mačke drugih pasmina.

  Suprotno prisutnosti debele baršunaste vune, sibirske se mačke dobro slažu s alergijama.

  Predstavnici sibirske pasmine imaju izvrsno zdravlje i trebaju minimalnu skrb. Važno je redovito češljati vunu, očistiti uši, ukloniti kamenac. Sibirske mačke su po prirodi poslušne. Oni su inteligentni i vezani za čovjeka. Brzo zapamtite svoje ime i odgovorite na njega. "Sibirci" postaju punopravni članovi obitelji u kojoj žive.

  Legende o surovom temperamentu "Sibiraca" ne sprječavaju ih da pronađu zajednički jezik s kućanstvom

  Video - Značajke brige za sibirsku mačku

  Kako se brinuti za mačku?

  Mačka će biti hipoalergena samo uz pravilnu njegu. Organizam bilo koje životinje proizvodi opasnu bjelančevinu, pa je važno osigurati da se ne može proširiti kroz prostoriju u kojoj se drži mačka. Sprečavanje njegove distribucije pomoći će u praćenju osnovnih higijenskih pravila.

   Životinja treba oprati. Kratkodlake mačke češće se okupaju od dugokosih "sibirskih".

  Redovito kupanje kućnog ljubimca smanjuje rizik od razvoja alergije kod domaćina.

  Danas, pet shop ima puhoderka, četke i furminatore

  Važno je odgovorno pristupiti sadržaju u stanu životinje. Što se njegova vuna više nakuplja na površinama namještaja, to je veći rizik od alergija, stoga nemojte zanemariti redovito mokro čišćenje.

  Alergije i dobrobit ovise o pravovremenom mokrom čišćenju.

  Bolje je napustiti tepih i odlučiti se za glatki pod - linoleum ili laminat. Sve unutarnje tekstilne predmete - zavjese, prekrivače, ukrasne jastuke - treba redovito prati. U tom slučaju, rizik od razvoja alergije na mačku bit će minimiziran.

  Koža sfinge zahtijeva posebnu pozornost. O tome kako održati predstavnike pasmine čistom, kažemo u nastavku.

  Cijena hipoalergijskih mačaka

  Da biste dobili životinju koja ne izaziva alergije, jeftino je vjerojatno da će uspjeti. Važno je uzeti mačku od uzgajivača koji jamče čistoću pasmine. Cijene u rasadnicima su različite. Ukupna cijena uvijek ovisi o klasi mačića. Kućni ljubimci za održavanje kuće jeftiniji su od predstavnika klase show, koja se koristi u uzgoju. Raspon cijena je u prosjeku sljedeći:

  1. Cijena sibirskog mačića kreće od 7 000 do 10 000 rubalja.
  2. Devon ili Cornish Rex koštaju najmanje 12.000.
  3. Oni koji žele kupiti sfinga moraju biti spremni za cijenu od 15.000 rubalja, a potpuno goli opcije obično koštaju više i vrednuju se više.
  4. Cijena za mačića orijentalne pasmine počinje od 10 000-12 000 rubalja.
  5. Trošak balijske mačke za kućno čuvanje iznosi 15.000 rubalja.

  Ne preporučuje se uzimanje mačaka iz ruku - dobit ćete potpune informacije o životinji samo od uzgajivača

  Važno je razumjeti da se mačka brzo veže za mjesto i osobu. Nije potrebno stjecati životinju ako nema sigurnosti da se alergije neće dogoditi. Ako imate snažnu želju da imate kućnog ljubimca, najbolje je najprije se upoznati s popisom hipoalergenih pasmina, odabrati rasadnik i provesti istraživanje sline za prisutnost opasnih bjelančevina.

  http://pets-expert.ru/gipoallergennye-koshki-obzor-porod/
 • Više Članaka O Alergenima