Kestin /

, Tablete, liofilizirane, bijele ili gotovo bijele, okrugle.

Pomoćne tvari: želatina - 13 mg, manitol - 9,76 mg, aspartam - 2 mg, okus mente - 2 mg.

10 kom. - mjehurići (1) - pakiranja od kartona.

Moguće: glavobolja, suha usta, pospanost.

Rijetko: bol u trbuhu, dispepsija, mučnina, astenični sindrom, pospanost, nesanica, rinitis, sinusitis.

Ne preporučuje se istodobna primjena Ebastina s eritromicinom i ketokonazolom (povećani rizik od produljenja QT intervala).

Ebastin je kompatibilan s teofilinom, indirektnim antikoagulansima, cimetidinom, diazepamom, etanolom i lijekovima koji sadrže etanol.

Koristi se s oprezom u bolesnika s oštećenjem funkcije jetre i bubrega (u tim slučajevima T se značajno povećava1/2 ebastin).

Utjecaj na sposobnost upravljanja motornim transportom i upravljačkim mehanizmima

U terapijskim dozama ne utječe na sposobnost upravljanja automobilom i kontrolu mehanizama.

http://health.mail.ru/drug/kestin/

Osvrti na lijek Kestin

Obložene tablete, Industrias Pharmaceuticas Almirall Prodespharma

Indikacije za uporabu

sezonski i / ili cjelogodišnji alergijski rinitis (uzrokovan kućanstvom, peludom, epidermalnim, prehrambenim, ljekovitim i drugim alergenima);

urtikarija (uzrokovana kućanstvom, peludom, epidermalnom, hranom, insektima, alergenima droge, izlaganjem suncu, hladnoći itd.).

Rasprava lijek Kestin u moms zapisa

Pa, ako je mehanizam doveden, neće se smiriti tako brzo, ja ne pomažem ništa osim Kestina i Tayleda na Allrgu. bronch.astme pshikala, vrlo dobro pomogao. Bila sam mu prepisana na klinici gdje sam tek počela s bronhijem, a astma je liječena na pozadini alergija. Postaje sve teže s djecom, teže je s kapljicama, pomažem uz moju pomoć. I što drugo savjetovati, ne znam, i neću. od njih.

. Claritin Nije kompatibilan s dojenjemTelfast Nije kompatibilan s dojenjem Fervex S pažnjom Suprastin Nije kompatibilan s dojenjem Zyrtek Nije kompatibilan s dojenjemKestin Nije kompatibilan s dojenjem Sredstva koja se koriste za bolesti probavnog sustava Ranitidin (gistak) Nije kompatibilan s dojenjem; Kompatibilan s dojenjem Gastrocepin Kompatibilan s dojenjem Omeprazol, nije kompatibilan s dojenjem Almagel Kompatibilan s dojenjem DojenjeVikalin, desmol Kompatibilan s dojenjemRenny Kompatibilan s dojenjemDe-nol Nije kompatibilan s dojenjemVenter C ost.

. i aqualore je spašen, Aquamaris, onda nisu pomogli, prebacili su se na Quix, a onda je prestao pomagati, prebacivala se na nazivin kapi za novorođenčad, zatim u rasadnik nasivin, zatim na estinsku djecu, a zatim na odrasle. Nakon 27-28 tjedana počeo sam kapati djecu. Dok on pomaže. Kapljem na minimum, ali bez kapi na bilo koji način.

Zhannochka, da što zyrtek. On mi ne pomaže dugo vremena. I Kestin je vidio 20 mg tablete. On je jači. Nekako je to pomoglo. Usput, jeste li odveli Nostenku liječniku?

. dr. Dobri stari Dimedrol))) Tozh kada je vidio))) I neki pomasti namazali su mu nos. tijekom razdoblja cvjetanja.. ali ne sjećam se što... je dano u alergijskom centru, čini se prema receptu.. Izvrsno znači - Kestin. Pa uklanja edem, pa sam i dalje pravi suprastin)

. sp; prue prilike, posjetite dermatologa, samo je bolje ne nasumce, inače sam jednom došla u ured s osipima na licu, nisu ni gledali muškarce i postavljali hormonsku elok, kestin i nešto drugo.

Strašno sam alergičan. tijekom trudnoće bilo mi je dopušteno piti kestin, to je isti loratodin. pomogao, ali ne jako. Fenistil mi je pomogao u kapima. može čak i kiddies nakon 5 tjedana života)))))) učvrstiti. alergija na trudnoću je vrlo teško! sretno vam

. alergija nestaje (jer se sluz opere). Vlažan hladan zrak. Da se ujutro i navečer hoda pod tušem, glavna stvar je da se pelud ispere iz kose; Kestin je ovog proljeća pomogao (rastopio se na jeziku), ali je održao tečaj 2 tjedna, a zatim se naviknuo i nije pomogao

http://www.babyblog.ru/drug/kestine/otzyv

Recenzije za Kestin

Oblik izdavanja: Tablete, sirup

Analogi Kestina

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 8 rubalja. Analogni jeftinije za 179 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 21 rubalja. Analogni jeftinije za 166 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 23 rubalja. Analogni jeftinije za 164 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 25 rubalja. Analogni jeftiniji za 162 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 29 rubalja. Analogni jeftinije za 158 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 42 rubalja. Analogni jeftinije za 145 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 55 rubalja. Analogni jeftinije za 132 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 55 rubalja. Analogni jeftinije za 132 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 75 rubalja. Analogni jeftiniji za 112 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 82 rubalja. Analogni jeftinije za 105 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 89 rubalja. Analogni je jeftiniji za 98 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 94 rubalja. Analogni jeftinije za 93 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 97 rubalja. Analogni jeftinije za 90 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 105 rubalja. Analogni jeftinije za 82 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 110 rubalja. Analogni jeftinije za 77 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 112 rubalja. Analogni jeftinije za 75 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 113 rubalja. Analogni jeftinije za 74 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 116 rubalja. Analogni jeftinije za 71 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 119 rubalja. Analogni jeftinije za 68 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 120 rubalja. Analogni jeftinije za 67 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 122 rubalja. Analogni jeftinije za 65 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 124 rubalja. Analogni jeftinije za 63 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 124 rubalja. Analogni jeftinije za 63 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 127 rubalja. Analogni jeftinije za 60 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 147 rubalja. Analogni jeftinije za 40 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 148 rubalja. Analogni jeftinije za 39 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 148 rubalja. Analogni jeftinije za 39 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 157 rubalja. Analogni jeftinije za 30 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 174 rubalja. Analogni jeftinije za 13 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 179 rubalja. Analogni jeftinije za 8 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 196 rubalja. Analogni je skuplji za 9 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 197 rubalja. Analogni je skuplji za 10 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena je od 198 rubalja. Analogni više za 11 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 204 rubalja. Analog skuplji za 17 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 223 rubalja. Analogni je skuplji na 36 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 223 rubalja. Analogni je skuplji na 36 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 233 rubalja. Analogni je skuplji za 46 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 236 rubalja. Analog skuplji za 49 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 240 rubalja. Analog skuplji za 53 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 248 rubalja. Analog je skuplji za 61 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 266 rubalja. Analogni je skuplji za 79 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 310 rubalja. Analog skuplji na 123 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 312 rubalja. Analog skuplji na 125 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 314 rubalja. Analog skuplji na 127 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 314 rubalja. Analog skuplji na 127 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 315 rubalja. Analog skuplji na 128 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 315 rubalja. Analog skuplji na 128 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 338 rubalja. Analog skuplji na 151 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 339 rubalja. Analog skuplji na 152 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 339 rubalja. Analog skuplji na 152 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 361 rubalja. Analog skuplji za 174 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 371 rubalja. Analogni je skuplji za 184 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 372 rubalja. Analogni više za 185 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 378 rubalja. Analog skuplji na 191 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 396 rubalja. Analog skuplji za 209 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 410 rubalja. Analogni više za 223 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 448 rubalja. Analog skuplji za 261 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 550 rubalja. Analogni je skuplji na 363 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 586 rubalja. Analogni je skuplji na 399 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 688 rubalja. Analog skuplji za 501 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 730 rubalja. Analog skuplji za 543 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 3699 rubalja. Analog skuplji na 3512 rubalja

Upute za uporabu Kestina

Međunarodno neproizvodno ime (INN): Ebastin

Oblik doziranja: film obložene tablete

Sastojci: 1 filmom obložena tableta sadrži:

Opis: okrugle tablete, filmom obložene, od bijele do gotovo bijele boje. Na jednoj strani tableta postoji rizik i graviranje E 10.

Farmakoterapijska skupina: antialergijsko sredstvo H1 - blokator histaminskih receptora.
ATX R06AX22 kod

Farmakološka svojstva
farmakodinamiku
Nakon uzimanja lijeka unutar izraženog antialergijskog učinka počinje nakon 1 h i traje 48 sati, a nakon 5-dnevnog liječenja Kestinom ®, antihistaminsko djelovanje traje 72 sata zbog djelovanja aktivnih metabolita. Lijek nema izražen antiholinergički i sedativni učinak. Nije bilo učinka Kestina na Q-T interval EKG-a u dozi od 100 mg, što je 5-10 puta više od preporučene dnevne doze.

farmakokinetika
Nakon gutanja brzo se apsorbira i gotovo potpuno metabolizira u jetri, pretvarajući se u aktivni metabolit karbastin. Nakon jedne doze od 10 mg lijeka, maksimalna koncentracija karbastina u plazmi se postiže nakon 2,6-4 sata i iznosi 80-100 ng / ml. Ne prodire u hemato-encefalnu barijeru.
Uz dnevni unos od 10 mg lijeka, ravnotežna koncentracija se postiže za 3-5 dana i iznosi 130-160 ng / ml. Vezanje ebastina i karbastina u proteinu plazme je više od 95%. Poluživot karbastina je 15 do 19 sati, 66% lijeka se izlučuje u obliku konjugata kroz bubrege.
Jedenje ne utječe na kliničke učinke Kestina ®. Kod starijih bolesnika, farmakokinetički parametri se ne mijenjaju značajno. U zatajenju bubrega poluživot se povećava na 23-26 sati, a kod zatajenja jetre na 27 sati, ali koncentracija lijeka ne prelazi terapijske vrijednosti.

svjedočenje


  • alergijski rinitis različitih etiologija (sezonski i / ili tijekom cijele godine, oba praćena i ne praćena alergijskim konjunktivitisom);
  • urtikarija različitih etiologija, uključujući kroničnu idiopatsku.

kontraindikacije
preosjetljivost na sastojke lijeka, trudnoća, dojenje, djeca mlađa od 12 godina, manjak laktaze, nepodnošenje laktoze, malapsorpcija glukoze-galaktoze.

S pažnjom
Primjena u bolesnika s povećanim Q-T intervalom, hipokalemijom i zatajenjem bubrega i / ili jetre.

Doziranje i primjena
Unutra, bez obzira na obrok.
Odraslim i djeci iznad 12 godina propisuje se 10-20 mg (1-2 tablete) lijeka jednom dnevno.
Kod kršenja funkcije jetre dnevna doza ne smije prelaziti 10 mg.

Nuspojave
S učestalošću većom od 1%: glavobolja (7,9%), pospanost (3,0%), suhoća oralne sluznice (2,1%).
S učestalošću manjom od 1%: dispepsija, mučnina, nesanica, bol u trbuhu, astenični sindrom, sinusitis, rinitis.

predozirati
Znakovi umjerene izloženosti središnjem živčanom sustavu (umor) i autonomnom živčanom sustavu (suha sluznica usne šupljine) mogu se pojaviti samo u visokim dozama (300 mg - 500 mg, što je 30-50 puta više od terapijske doze). Ne postoji poseban antidot za ebastin. U slučaju predoziranja preporuča se ispiranje želuca, kontrola vitalnih tjelesnih funkcija i simptomatsko liječenje.

Interakcija s drugim lijekovima
Ne preporučuje se uzimati Kestin ® istodobno s ketokonazolom i eritromicinom (povećani rizik produljenja Q-T intervala).
Lijek Kestin ® ne stupa u interakciju s teofilinom, indirektnim antikoagulansima, cimetidinom, diazepamom, etanolom i lijekovima koji sadrže etanol.

Posebne upute
Ebastin može iskriviti rezultate testova alergije na koži. Stoga se preporuča provesti takve testove ne ranije od 5-7 dana nakon prekida primjene lijeka.

Utjecaj na sposobnost upravljanja vozilima i opremom
U slučaju nuspojava iz središnjeg živčanog sustava, može doći do minimalnog smanjenja sposobnosti pacijenata za vožnju vozila i uključivanje u druge potencijalno opasne aktivnosti koje zahtijevaju povećanu koncentraciju pažnje i brzinu psihomotornih reakcija.

Obrazac za izdavanje
Filmom obložene tablete od 10 mg.
Na 5 ili 10 tableta u blisteru od PVC folije i aluminijske folije. 1 pakiranje s uputom za primjenu stavlja se u kartonsku ambalažu.

skladištenje
Čuvati na temperaturi ne višoj od 30 ° C
Čuvati izvan dohvata djece.

Rok trajanja
3 godine.
Ne primjenjivati ​​nakon isteka roka valjanosti.

Uvjeti prodaje u ljekarni
bez recepta.

Recenzent: Antonina Ivanovna (pozitivna recenzija)

http://lekotzyvy.com/preparat/k/kestin/

Kestin

, Tablete, liofilizirane, bijele ili gotovo bijele, okrugle.

Pomoćne tvari: želatina - 13 mg, manitol - 9,76 mg, aspartam - 2 mg, okus mente - 2 mg.

10 kom. - mjehurići (1) - pakiranja od kartona.

Moguće: glavobolja, suha usta, pospanost.

Rijetko: bol u trbuhu, dispepsija, mučnina, astenični sindrom, pospanost, nesanica, rinitis, sinusitis.

Ne preporučuje se istodobna primjena Ebastina s eritromicinom i ketokonazolom (povećani rizik od produljenja QT intervala).

Ebastin je kompatibilan s teofilinom, indirektnim antikoagulansima, cimetidinom, diazepamom, etanolom i lijekovima koji sadrže etanol.

Koristi se s oprezom u bolesnika s oštećenjem funkcije jetre i bubrega (u tim slučajevima T se značajno povećava1/2 ebastin).

Utjecaj na sposobnost upravljanja motornim transportom i upravljačkim mehanizmima

U terapijskim dozama ne utječe na sposobnost upravljanja automobilom i kontrolu mehanizama.

http://health.mail.ru/drug/kestin/

Kestin

Ekaterina Ruchkina 10. srpnja 2014

Opis i upute za lijek Kestin

Kestin je lijek protiv alergija. U svom sastavu je tvar Ebastine. Tretman Kestinom ima brz i dugotrajan učinak. Nakon uzimanja preporučene doze, simptomi alergije počinju nestajati nakon jednog sata. Ovo stanje traje oko dva dana. Nakon pet dana korištenja lijeka, učinak suzbijanja alergija traje još tri dana. Važna prednost ovog antihistamina je u tome što nema sedativni učinak, kao ni učinak na srčani ritam.

Kestin se koristi kada:

  • hives;
  • Alergijski rinitis uzrokovan raznim uzrocima, uključujući povezan s konjuktivitisom;

Kestin se proizvodi u različitim farmakološkim oblicima pogodnim za liječenje pacijenata različitih skupina. To mogu biti tablete različitih doza, sirup. Upute lijek Kestin izvješćuje da ga treba koristiti jednom dnevno. Smetnje ne utječu na učinkovitost lijeka. Odrasli i tinejdžeri u dobi od petnaest godina mogu dobiti 20 mg Kestina. Tinejdžeri u dobi od dvanaest do petnaest godina - 10 mg. Djeca osnovnoškolskog uzrasta - 5 mg lijeka. U bolesnika s zatajenjem jetre dnevna doza je ograničena na 10 mg.

Kestin je kontraindiciran u:

  • Trudnoća i dojenje;
  • Neki poremećaji metabolizma ugljikohidrata;

- s oprezom kada -

  • Liječenje djece mlađe od šest godina;

Pacijentima u osnovnoj školskoj dobi Kestin se daje u sirupu.

Nuspojave i predoziranje kestinom

Kod uzimanja ovog antihistamina mogu se razviti glavobolje, neki pacijenti imaju suha usta, umor i pospanost. Mnogo rjeđe su prijavljivane smetnje probavne smetnje, bolovi u trbuhu, slabost, nesanica, rinitis.

Ako uzmete dozu od nekoliko desetaka puta veću od preporučene, možete osjetiti osjećaj umora, suhe sluznice. Simptomatsko liječenje.

Osvrti na Kestin

Postoje osvrti na Kestin i odrasle pacijente, te roditelje djece kojima je propisan ovaj lijek. Nekima je pomogao održati zdravlje i preživjeti teška razdoblja za osobe koje pate od alergija. No ima i onih koji nisu osjetili poseban učinak lijeka.

- Sviđa mi se Kestin. Prilično učinkovit. Dovoljno je piti tabletu jednom dnevno. Naravno, najviše trebate pokušati izbjeći alergene.

- Shvatio sam da sam alergičan na prašinu. No, bojala se uzeti Suprastin, jer je od njega tako pospanost da je nemoguće raditi. Savjetovali su da se Kestin - novi lijek. Doista, za tri dana sam se počela osjećati normalno. Sada je uvijek sa mnom da pobjegnem od napada.

Ali postoje i dokazi da Kestin nije bio dovoljno uspješan:

- Dok sam sjedila kod kuće i vidjela tog Kestina, osjećala sam se zadovoljavajuće. Iako sam primijetio neke nuspojave - usta su mi bila suha, htjela sam spavati. Ali bilo je vrijedno dolaska u prirodu (alergična sam na pelud) - grlo me je bolilo, nos mi je potonuo kao nikad prije!

- Kestinu je propisano dijete s atopijskim dermatitisom. Doza je smanjena, jer nismo stariji od šest godina. Ali ovaj lijek nije imao nikakvog učinka.

Možda je u posljednjem slučaju ulogu odigrala redukcija doze. Sudeći po recenzijama, možemo reći da Kestin učinak nije univerzalan. Ali mnogima donosi olakšanje. Potrebno je odabrati antihistaminike i režime liječenja s alergologom. Tada ćete moći brzo postići najbolji učinak.

http://zhivizdorovim.ru/lekarstva/dyhatelnaya-sistema/11122-kestine.html

Kestin

Kestin: upute za uporabu i recenzije

Latinski naziv: Kestine

ATX kod: R06AX22

Aktivni sastojak: Ebastin (Ebastine)

Proizvođač: Nycomed Danmark ApS (Danska)

Aktualizacija opisa i fotografija: 03.11.2017

Cijene u ljekarnama: od 74 rubalja.

Kestin - Blocker H1-receptori histamina, antialergijski lijek.

Oblik i sastav otpuštanja

  • Filmom obložene tablete: okrugle, bijele, s urezanim natpisom "E10" (10 mg tablete) ili "E20" (tablete od 20 mg) na jednoj strani (10 mg - 5 ili 10 komada u blisteru, u kartonskoj kutiji) 1 blister, 20 mg - 10 komada u blisteru, u kutiji 1 ili 2 blistera);
  • Liofilizirane tablete: okrugle, bijele ili gotovo bijele boje (10 komada u blisteru, u kartonskom snopu 1 blisteru);
  • Sirup: bezbojni ili blago žućkasti, prozirni, s mirisom anisa (60 ili 120 mg u tamnim staklenim bocama, u kartonskoj kutiji 1 bočici s mjernom štrcaljkom).

Aktivni sastojak - Ebastin:

  • 1 obloženu tabletu - 10 ili 20 mg;
  • 1 tableta liofilizirana - 20 mg;
  • 5 ml sirupa - 5 mg.
  • Obložene tablete: mikrokristalna celuloza, magnezijev stearat, kukuruzni škrob, polietilen glikol 6000, hidroksipropil metil celuloza, titanov dioksid, strukturirana natrijeva karboksimetil celuloza, laktoza monohidrat;
  • Liofilizirane tablete: želatina, aspartam, manitol, okus mente;
  • Sirup: neohesperidin dihidrokalcon, glicerol hidroksistearat, anethol, mliječna kiselina 85%, natrijev propil parahidroksibenzoat, natrijev hidroksid, glicerol, otopina sorbitola 70%, dimetilpolisiloksan, natrij metil parahidroksibenzoat, destilirana voda.

Farmakološka svojstva

Kestin pripada kategoriji blokatora H1-receptori histamina. Ima antialergijsko djelovanje, brzo eliminira oticanje tkiva, sprječava grčeve glatkih mišića bronhija zbog histamina, smanjuje izlučivanje. Lijek brzo i dugo vremena eliminira simptome povezane s alergijskim reakcijama: osjećaj pečenja kože i sluznice, svrbež. Nuspojava sedacije u primjeni Kestina praktički je odsutna.

farmakodinamiku

Ebastin pripada blokatorima H1-histaminski receptori produženog djelovanja. Nakon oralne primjene lijeka, uočen je izražen antialergijski učinak nakon 1 sata i traje više od 48 sati. Kada se Kestin liječi 5 dana, antihistaminsko djelovanje traje 72 sata zbog djelovanja aktivnih metabolita. Uz produljenu terapiju, periferna N blokada1-histaminski receptori se održavaju na visokoj razini bez pojave tahifilaksije.

Lijek nema izražen sedativni i antikolinergički učinak i ne prodire u krvno-moždanu barijeru. Kestin ne mijenja QT interval na elektrokardiogramu kada se uzima u dozi od 100 mg, što je 5 puta više od standardne dnevne doze (20 mg).

farmakokinetika

Nakon oralne primjene, ebastin se brzo apsorbira i gotovo se potpuno metabolizira u jetri, formirajući aktivni metabolit karbastin. Nakon jedne doze od 20 mg Kestina, maksimalni sadržaj karbastina u krvnoj plazmi bilježi se nakon 1-3 sata i iznosi 157 ng / ml.

Uz dnevni unos lijeka u dozama od 10-40 mg, ravnotežna koncentracija ebastina se postiže za 3-5 dana, ne ovisi o uzetoj dozi i iznosi 130-160 ng / ml. Ebastin i karbastin vežu se na proteine ​​plazme više od 95%.

Poluživot karbastina varira od 15 do 19 sati. 66% preuzete doze izlučuje se putem konjugata preko bubrega.

Jedenje ne utječe značajno na kliničke učinke Kestina. Kod starijih bolesnika, farmakokinetički parametri se ne mijenjaju značajno. U bubrežnoj insuficijenciji poluživot se povećava na 23-26 sati, a kod zatajenja jetre povećava se na 27 sati. Međutim, razina lijeka u krvi ne prelazi terapijske vrijednosti.

Indikacije za uporabu

  • Urtikarija (uključujući one uzrokovane kućanstvom, hranom, epidermalnim, medicinskim, peludnim i insektnim alergenima, kao i izloženost hladnoći, suncu, itd.);
  • Sezonski i / ili cjelogodišnji alergijski rinitis (uzrokovan hranom, kućnim, medicinskim, epidermalnim i / ili peludnim alergenima);
  • Ostali alergijski uvjeti i bolesti uzrokovani povećanim otpuštanjem histamina.

kontraindikacije

Za sve oblike doziranja Kestina:

  • trudnoća;
  • dojenje;
  • Preosjetljivost na lijek.

Dodatno za tablete, obložene:

  • Netolerancija na laktozu, nedostatak laktaze, malapsorpcija glukoze-galaktoze;
  • Dijete do 12 godina.

Dodatno za liofilizirane tablete:

  • fenilketonuriju;
  • Dječja dob do 15 godina.

Prema uputama, Kestin treba koristiti s oprezom u bolesnika s hipokalemijom, povećanim QT-intervalom, jetrenom i / ili bubrežnom insuficijencijom.

U obliku sirupa, osim toga, lijek se propisuje s oprezom djeci mlađoj od 6 godina.

Upute za uporabu Kestin: metoda i doziranje

Obložene tablete

Kestin treba uzimati oralno jednom dnevno u bilo koje prikladno vrijeme, bez pozivanja na obroke:

  • Tablete u dozi od 10 mg: odrasli i djeca iznad 12 godina - 1-2 kom. po danu;
  • Tablete u dozi od 20 mg: odrasli i adolescenti stariji od 15 godina - 1/2 tableta dnevno, djeca od 12 do 15 godina - ½ tablete.

Liofilizirane tablete

U ovom obliku doziranja, Kestin treba držati u ustima dok se potpuno ne otopi, bez obzira na obroke. Nema potrebe za pranjem tableta.

Liofilizirane tablete propisane su za odrasle i adolescente starije od 15 godina, 1 kom. 1 put dnevno.

Pri rukovanju lijekom preporučuje se pridržavanje sljedećih mjera opreza kako bi se izbjeglo oštećenje tableta: ne uklanjajte tabletu iz blistera pritiskom; pakiranje se mora otvoriti laganim podizanjem slobodnog ruba zaštitnog filma, zatim uklanjanjem filma, lagano stisnuti tabletu.

sirup

Kestin treba uzimati peroralno jednom dnevno u bilo koje prikladno vrijeme, bez obzira na obroke.

  • Djeca 6-12 godina: 5 ml;
  • Tinejdžeri 12-15 godina: 10 ml;
  • Adolescenti stariji od 15 godina i odrasli: 10-20 ml.

Maksimalnu dnevnu dozu od 20 mg može propisati samo liječnik.

Nuspojave

  • Živčani sustav: 1-3,7% - pospanost, glavobolja; manje od 1% - nesanica;
  • Probavni sustav: 1-3,7% - suhoća oralne sluznice; manje od 1% - mučnina, dispepsija, bol u trbuhu;
  • Dišni sustav: manje od 1% - rinitis, sinusitis;
  • Ostalo: manje od 1% - alergijske reakcije, astenični sindrom.

predozirati

Znakovi umjerenog učinka na središnji živčani sustav (umor) i autonomni živčani sustav (suhoća sluznice usne šupljine) uočeni su samo pri uzimanju Kestina u visokim dozama (300–500 mg, što je 15-25 puta veća od preporučene doze).

U slučaju predoziranja potrebno je ispirati želudac i stalno pratiti vitalne funkcije tijela, te propisati simptomatsko liječenje. Specifični antidot za ebastin nije poznat.

Posebne upute

Za djecu od 6-12 godina poželjno je propisati Kestin u obliku sirupa (5 mg dnevno) ili obloženih tableta (u dozi od 10 mg (1 tableta 10 mg ili ½ tableta 20 mg) na dan).

Dnevna doza za bolesnike s oštećenjem funkcije jetre ne smije prelaziti 10 mg.

U terapijskim dozama lijek ne utječe negativno na sposobnost koncentracije i brzinu reakcija. Međutim, u slučaju nuspojava na dijelu središnjeg živčanog sustava, preporuča se opreznost pri upravljanju vozilom i obavljanju potencijalno opasnih vrsta rada.

Koristite u starosti

Stariji bolesnici ne trebaju prilagodbu doze Kestina.

Interakcije lijekova

Kestin se ne smije koristiti istodobno s eritromicinom i ketokonazolom, budući da postoji mogućnost produljenja QT intervala.

Ebastin ne utječe na diazepam, cimetidin, indirektne antikoagulante, teofilin, etanol i lijekove koji sadrže etanol.

analoga

Kestinovi analozi su: Fenistil, Dimedrol, Diazolin, Dialin, Diprazin, Pipolfen, Suprastin, Supradin, Tavegil, Bravegil, Semprex, Astelong, Astemizol, Gismanal, Mibiron, Stemiz, Zodac, Alterc, Alterc, Alterc, Alterc, Alterc, Alterc, Alterc, Alst t Loradin, Loratadin, Tirlo, Intal, Kromoheksal, Lekrolin, Tayled Mint.

Uvjeti skladištenja

Čuvati izvan dohvata djece na temperaturi: obložene tablete - do 30 ºS, liofilizirane tablete - do 25 ºS, sirup - 15-25 ºS.

Rok trajanja obloženih tableta i liofiliziranih tableta - 3 godine, sirup - 2 godine.

Uvjeti prodaje u ljekarni

Otpušta se bez recepta.

Osvrti na Kestin

Lijek je naširoko koristi za prevenciju i liječenje bolesti alergijske prirode. Prevladava pozitivna povratna informacija o Kestinu: za mnoge pacijente kojima je dijagnosticirana cjelogodišnja ili sezonska alergijska bolest, pomaže pri suočavanju s neugodnim simptomima.

Međutim, lijek nije prikladan za neke pacijente i neučinkovit je u sprječavanju alergijskih reakcija i suzbijanju njihovih pojava. Stoga liječnici preporučuju individualni odabir terapije Kestinom za svakog pacijenta.

Većina pacijenata koji uzimaju lijek u preporučenim dozama ne suočavaju se s nuspojavama, ali postoje izvještaji da se kod nekih pacijenata manifestiraju kao suha usta, letargija i pospanost.

Cijena Kestina u ljekarnama

Približna cijena za Kestin u obliku film-obloženih tableta s dozom od 10 mg je 216-237 rubalja (za paket od 5 kom.) Ili 377–407 rubalja (za paket od 10 komada). Moguće je kupiti lijek u ovom obliku doziranja od 20 mg za 457–497 rubalja (za paket od 10 komada).

Liofilizirane tablete Kestin koštat će oko 497–514 rubalja (za paket od 10 komada). Lijek u obliku sirupa nije komercijalno dostupan.

http://www.neboleem.net/kestin.php

Pregledi Kestin tableta

H-blokator histamina1- receptore dugog djelovanja. Upozorava na grčeve glatkih mišića uzrokovane histaminom i povećanu propusnost krvnih žila.

Nakon uzimanja lijeka, izraženi antialergijski učinak započinje nakon 1 sata i traje 48 sati, a nakon 5-dnevnog liječenja Kestinom ®, liofilizirane tablete s 20 mg antihistaminske aktivnosti ostaju 72 sata zbog djelovanja aktivnog metabolita.

Kod dugotrajne primjene održava se visoka razina periferne blokade histamina H.1-bez razvoja tahifiloksina. Lijek nema izražen antiholinergički i sedativni učinak.

Nije uočen učinak lijeka Kestin ® liofiliziranih tableta od 20 mg po QT intervalu EKG-a u dozi od 100 mg, 5 puta preporučenoj dnevnoj dozi (20 mg).

farmakokinetika

Nakon gutanja brzo se apsorbira i gotovo potpuno metabolizira u jetri, pretvarajući se u aktivni metabolit karbastin. Nakon jedne doze od 20 mg lijeka, maksimalna koncentracija karbastina u krvnoj plazmi doseže se za 1-3 sata i iznosi prosječno 157 ng / ml. Masna hrana ubrzava apsorpciju karbastina (koncentracija u krvi se povećava za 50%) i presistemski metabolizam (stvaranje karbastina).

Uz dnevni unos lijeka, ravnotežna koncentracija se postiže za 3-5 dana i iznosi 130-160 ng / ml. Vezanje na proteine ​​plazme ebastina i karbastina je više od 95%.

T1/2 karbastin se kreće od 15 do 19 sati, 66% lijeka se izlučuje u obliku konjugata putem bubrega.

Farmakokinetika u posebnim kliničkim situacijama

Kod starijih bolesnika, farmakokinetički parametri se ne mijenjaju značajno.

Kod zatajenja bubrega T1/2 povećava se na 23-26 sati, a kod zatajenja jetre - do 27 sati, ali koncentracija lijeka ne prelazi terapijske vrijednosti.

Oblik ispuštanja, sastav i pakiranje

Tablete liofilizirane bijele ili gotovo bijele, okrugle.

http://protabletky.ru/kestine/

Recenzije Kestina, Nikomeda

5 - 0

4 - 0

3 - 0

2 - 0

1 - 0

Već nekoliko godina imam alergijsku reakciju na cvjetanje, čim izađem u šetnju parkom ili šumom, ili čak samo prolazim pored cvjetnih stabala, moje cijelo tijelo počinje strašno svrbjeti, na tijelu se pojavljuju mrlje i alergijski rinitis. Naravno, sve to ne doprinosi mom raspoloženju.
Nakon još jednog putovanja liječniku, otpušten sam iz Kestina,

U pakiranju od 10 tableta, malih okruglih tableta, lako se proguta.

Uzeo sam ih po 1 tabletu dnevno, kako je navedeno u uputama.

Za cijelo vrijeme primjene, nisam primijetio nikakve nuspojave, a lijek je pomogao nositi se s alergijama.

U mojoj obitelji nitko nikada nije patio od alergija. Ali sve se događa prvi put. Moj se muž razbolio, samo se prehladio. U tom trenutku uopće nije mogao biti bolestan, važan posao i ne samo. Moj suprug je počeo da se liječi, pio hrpu lijekova. I ja sam se pitao zašto toliko. Ali on je samo mahao mojim argumentima.

I tako su ga liječili, a navečer je dobio dobru alergiju u obliku velikih i svijetlih crvenih mrlja po cijelom tijelu. Moj muž je bio u panici. Ljekarna je preporučila Kestina. Kad sam saznao da je cijena čak i potresen - za pet tableta gotovo 400 rubalja. No, ljekarnik je uvjerio, rekao je da su tablete vrlo dobre. Doista, nakon prve pilule, alergije su počele nestajati. Sljedećeg jutra moj je muž uzeo još jednu pilulu i za večeru je nestalo sve crvenilo. Hladnoća se i dalje morala liječiti kod kuće nekoliko dana. Više se moj muž ne ponaša ovako.

http://imho24.info/recommendation/15142/

Pregledi Kestin tableta

Tretmani alergije Nycomed Kestin - recenzije

Komarac u uhu ili oku? Baci paniku! I uzmite Kestin - najbolji lijek za alergije. Upozorenje: fotografija nije za one slabijeg srca!

Želim vas odmah upozoriti da se fotografija može preplašiti.

Sadržaj:

Jednom, u samom trenutku buđenja gladnih komaraca, probudio sam se rano ujutro u tri sata iz nekog neudobnog stanja. Nešto nije u redu. Nisam htjela ići na zahod, nisam htjela ponovno spavati. Tada je počela osjećati nekakvu napetost na licu, na usni.

Kestin: najbolji od najboljih od najboljih, gospodine!

Imam oko 7 alergena na sve, od prašine do alergija na hranu i peludne groznice. Posljedice nisu smrtonosne, ali ugodno male: nos je začepljen, rinitis, svrbež očiju i vodenasto, u traheji i bronhijama grozda, na koži raznih vrsta osipa. Kestin je moj prvi antihistaminik.

Izliječio me od neočekivane manifestacije čudne alergije! +++ fotografija

U lipnju ove godine bio sam obuzet neobičnim fenomenom. Cijeli mjesec imao sam čudno kihanje (uglavnom na ulici, s vjetrom) i bale (ispričavam se za detalje, ali bez njih?!). Mislio sam da mi je hladno i uskoro će sve proći.

Učinak nije izražen. Daje neugodne nuspojave.

Posljednjih nekoliko godina alergije su se pogoršale. nazofarinks je počeo "kinkati". Isprva nisam shvatio da je to alergija, mislio sam da sam se samo prehladio jer je grlo oštro crvenilo, onda je bilo obilno salivacije, bilo je teško disati i to je bilo polaganje nosa.

Pomogao mi je puno, slika mojih alergija

Prvo sam na koljenu imao crvene mrlje, nisam obraćao pažnju, jer su se pojavljivale samo ujutro i navečer, a nakon 2 mjeseca primijetio sam da na oba koljena imam crvene mrlje, a onda su se ta mjesta pojavila na laktovima i rukama, i u svibnju 2015. već u rukama.

All Najbolje od svega su se nosili s alergijama na koži pa čak i bez nuspojava!

Dobar dan svima! Morao sam se nositi s Kestinom u razdoblju teških kožnih alergija. Nakon dugog perioda postoperativnih zavoja, koža je počela reagirati na antiseptičke otopine koje sadrže alkohol.

Sjetite se tipičnih alergija i astme.)

Pozdrav svima! Danas ćemo govoriti o Kestin alergiji. Kao što je moj alergolog rekao, "Kestin" ne uzrokuje pospanost, i to općenito znači novu generaciju.

Pomaže kod alergija

Pozdrav svima! Želim razgovarati o novoj generaciji anti-alergija, imam sezonsku i to je samo neka vrsta noćne more i užas. Počinje krajem svibnja i traje do sredine srpnja.

Pa, ne znam. Urtikarija i angioedem reagirali su čudno.

Zdravo, dragi prijatelji! Danas će moj pregled biti posvećen tabletima. Sa 22 godine, bio sam alergičan na sedam godina iskustva. Uz to, nikada nije bila sklon alergijama. Čak ni u djetinjstvu nije bilo dijateze.

Placebo za "urednu sumu"

Nedavno sam imao strašnu alergiju na kućnu prašinu. Pročitao sam recenzije u mrežama i pogledao sve lijekove. Pomislio sam, kad jednom odaberem lijek 4. generacije, sigurno će mi pomoći i trajno osloboditi simptoma. Neposredno prije kupnje lijeka Kestin, kupio sam Diazolin.

Pregled obitelji alergija

Imamo cijelu obitelj s alergijama, koji su alergični na što. Pitanje djelotvornih sredstava koja će svima odgovarati više je nego nužnost. I moj suprug i ja pokušali smo različite mogućnosti, ali kako bismo i on i ja to imali - nije bilo to, i ne bi bilo nuspojava, tako da ne bih osjećao apatiju i...

Ni ovo ni ono

U jednom od posjeta dječjem dermatologu zbog pogoršanja atopijskog dermatitisa, propisani su nam antihistaminici "Kestin" u tabletama. Liječnik je odmah skrenuo pozornost na činjenicu da se djeca mogu koristiti nakon 6 godina, ali budući da nam dozu dva puta smanjuje, možete koristiti i malu djecu.

Pronašao sam uzrok alergije i lijek

Već sam pisao o svojoj bolesti i kako mi je Skin-Cap pomogao u hitnim slučajevima. Kad je liječnik propisao Kestina, već sam bio očajan. Štoviše, uvijek sam mislila (od djetinjstva) da imam alergiju na hranu. Štoviše, izražen je atopijskim dermatitisom. Čini se da je sve logično.

Br. 1 za alergije.

Pozdrav svima! Doživio sam alergije čim sam nabavio perzijsku mačku. Živi s roditeljima i uvijek, kad dođem k njima, počinje strašna alergija na vunu! Odlazim crvenim očima, šuga i kihanje neprestano Kestin je postao rješenje!

Pomoćnik. koji nikada nije iznevjerio.

U ovom pregledu, želim vam reći o alergiji Kestin. Bio sam propisan od strane alergologa kad sam započeo jaku alergiju na prašinu od koje sam patio nekoliko tjedana. Imao sam alergijski rinitis i nisam mogao ni pravilno spavati.

Kihanje s iskustvom)

Pozdrav svima, danas bih želio razgovarati o alatu koji me štedi dugi niz godina. To je alergijska pilula "Kestin". Njihova cijena se kreće od 200 do 500 rubalja, ovisno o broju tableta (obično uzimam 10). Za početak imam strašnu alergiju na biljke (pollinoze).

Kestin

Opis od 25. kolovoza 2014

  • Latinski naziv: Kestine
  • ATX kod: R06AX22
  • Aktivni sastojak: Ebastin (Ebastine)
  • Proizvođač: Nycomed Danmark ApS (Danska)

struktura

Različiti medicinski oblici Kestina imaju sljedeći sastav:

  • Kestin tablete u filmskoj ljusci - 1 tableta sadrži 20 mg aktivne tvari (ebastin) i pomoćne tvari: magnezijev stearat, mikrokristalnu celulozu, preželatinizirani kukuruzni škrob, laktozu monohidrat, natrijevu kroskarmelozu, hipromelozu, titanov dioksid, makrogol 6000; sastav ljuske uključuje: hidroksipropilmetilcelulozu, polietilen glikol 6000, titanov dioksid;
  • Kestin tablete u filmskoj školjci - 1 tableta sadrži 10 mg aktivne tvari (Ebastin) i pomoćnih tvari, a sastav ljuske je isti kao u tabletama od 20 mg;
  • Kestin tablete se liofiliziraju (za resorpciju u usnoj šupljini) - 1 tableta sadrži 20 mg aktivne tvari (ebastin) i pomoćne tvari: želatinu, manitol, aspartam, aromu mente;

Obrazac za izdavanje:

  • Okrugle tablete bijele boje u ljusci filma s gravurom "E20" na jednoj strani. Dostupno u kartonskoj ambalaži (1 pakiranje od po 10 komada).
  • Okrugle bijele tablete u filmskoj ljusci s gravurom "E10" na jednoj strani. Dostupno u kartonskoj ambalaži (1 pakiranje od po 10 komada).
  • Okrugle bijele tablete u filmskoj ljusci s gravurom "E10" na jednoj strani. Dostupno u kartonskoj ambalaži (1 pakiranje od po 5 komada).
  • Okrugle liofilizirane (za sisanje u ustima) tablete su bijele. Dostupno u kartonskoj ambalaži od 10 komada u jednom blisteru.

Farmakološko djelovanje

Kestin pripada grupi blokatora H1-histaminskih receptora. Njegovo glavno djelovanje je antialergijsko. Lijek brzo ublažava edeme tkiva, smanjuje izlučivanje, upozorava na histamine izazvane grčeve glatkih mišića bronha. Brzo i trajno ublažava alergije na svrab, paljenje kože i sluznice. Kestin praktički nema bočnu sedaciju.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Aktivni sastojak lijeka Ebastin blokira H1-histaminske receptore koji se nalaze u tkivima, što inhibira reakciju organa i tkiva na histamin. H1-histaminski receptori nalaze se u glatkim mišićima unutarnjih organa i zidovima krvnih žila. Ulaskom u interakciju s tim receptorima, histamin uzrokuje smanjenje glatkih mišića ovih organa, povećava propusnost krvnih žila, potiče stvaranje i izlučivanje sluzi žlijezde nosne šupljine, kao i biološki aktivne tvari uključene u razvoj alergijskih reakcija.

Ebastin upozorava i slabi sve učinke uzrokovane histaminom, sprječava razvoj alergijskog edema, smanjuje crvenilo, peckanje i svrbež, odnosno sprječava razvoj i olakšava tijek alergijskih reakcija. Mehanizam djelovanja ebastina je natjecanje s histaminom u interakciji s H1-histaminskim receptorima organa i tkiva. Budući da je afinitet ebastina prema njima manje izražen od afiniteta histamina, on ga ne istiskuje, nego djeluje samo s slobodnim ili oslobođenim receptorima. Stoga, Ebastin djeluje bolje kao profilaktičko sredstvo, a kada je alergijska reakcija već počela, nije toliko učinkovita.

Kao i svi H1-blokatori histaminskih receptora, ovaj lijek ima prilično visok stupanj afiniteta za H1-histaminske receptore, što osigurava brzi terapijski učinak: nakon gutanja, učinak lijeka nastupa nakon sat vremena i traje 48 sati. Nakon liječenja posljedica lijeka traje još tri dana zbog činjenice da se aktivni metabolički produkti (metaboliti), u koje se ebastin raspada u jetri, postupno uklanjaju iz tijela. Povlačenje metabolita Ebastina odvija se kroz bubrege.

Indikacije za uporabu Kestina

Liječenje se provodi uz sljedeće bolesti i stanja:

  • s alergijskim sezonskim ili cjelogodišnjim rinitisom ili konjuktivitisom uzrokovanim bilo kojim alergenom;
  • s urtikarijom i angioedemom uzrokovanim bilo kojim alergenom, kao i fizičkim čimbenicima (sunčevo zračenje, pregrijavanje, hladnoća itd.);
  • kod drugih bolesti i stanja uzrokovanih povećanim sadržajem histamina.

Kontraindikacije za Kestin

Lijek nije propisan:

  • u slučaju preosjetljivosti tijela na tvari koje ulaze u sastav Kestina;
  • tijekom trudnoće i dojenja;
  • djeca: tablete s filmskim ljuskama - do 12 godina, tablete liofilizirane - do 15 godina;
  • s fenilketonurijom - tablete liofilizirane.

Uz oprez, lijek se propisuje za oštećenu funkciju bubrega i jetre, kao i za bolesnike s ishemičnom bolesti srca i hipokalemijom. Budući da kod nekih pacijenata može uzrokovati pospanost i smanjenu koncentraciju, tijekom liječenja ne bi smjeli voziti automobil.

Nuspojave Kestina

Lijek dobro podnosi bolesnik i rijetko daje nuspojave. Međutim, oni mogu biti:

Kestin - upute za uporabu

Tablete u filmskoj ljusci uzimaju se oralno jednom dnevno (unos možda nije povezan s hranom). Odraslim i adolescentima starijim od 15 godina ne treba davati više od 20 mg (1-2 tablete od 10 mg ili ½ - 1 tableta od 20 mg). Tinejdžeru se propisuje 10 mg (1 tableta 10 mg ili ½ tableta 20 mg) 1 put dnevno.

Upute za uporabu Kestin preporučuje uporabu liofiliziranih tableta za resorpciju u usnoj šupljini (stavite ih na jezik, gdje se tableta brzo upija). Prihvaćanje pastila također nije povezano s hranom, te tablete se ne smiju uzimati. Dodijelite liofilizirane tablete odraslima i adolescentima starijim od 15 godina u istoj dozi kao i tablete u ovojnici. Tablete su lomljive, pa ih izvadite iz blistera s oprezom kako ne bi oštetili.

Predoziranje Kestinom

Kod predoziranja Kestinom povećavaju se svi njegovi nuspojave. U tom slučaju trebate odmah isprati želudac i popiti nekoliko tableta aktivnog ugljena. Ako se stanje ne popravi, morate nazvati hitnu pomoć.

Interakcija Kestina s drugim lijekovima

Kestin tablete u filmskoj ovojnici nisu kompatibilne:

Liofilizirane tablete nisu kompatibilne s ketokonazolom i eritromicinom, ali se mogu koristiti istovremeno s teofilinom, indirektnim antikoagulansima, cimetidinom, diazepamom i lijekovima koji sadrže alkohol.

Uvjeti prodaje

Kestin je izdao lijek bez recepta.

Uvjeti skladištenja

Svi Kestin oblici doziranja trebaju se čuvati na tamnom, suhom i izvan dohvata djece na temperaturi ne višoj od 25 ° C.

Rok trajanja

Lijek se skladišti 3 godine pod gore navedenim uvjetima.

Analogi Kestina

Analogi su lijekovi različitih medicinskih skupina koje se koriste za liječenje istih bolesti. Kestin analozi su lijekovi iz grupe:

Osvrti na Kestin

Kestin se široko koristi za prevenciju i liječenje alergijskih bolesti i stanja. Većina pregleda za ovaj lijek je pozitivna: Kestin pomaže mnogim ljudima da se nose s sezonskim i cjelogodišnjim alergijama.

Međutim, postoje i takvi pacijenti kojima se Kestin nije uklapao: ne upozorava ih na razvoj alergijskih reakcija i ne smanjuje njihov izgled. To svojstvo antialergijskih lijekova dobro je poznato liječnicima: oni moraju biti odabrani pojedinačno za svakog pacijenta.

Postoje pregledi da Kestin ima nuspojave u obliku letargije, pospanosti i suhih usta. No, takvi pregledi su rijetki, budući da većina pacijenata ne osjeća nuspojave uzimanja preporučenih doza Kestina.

Kestin Price

Kestin tablete u Moskvi:

  • Kestin tablete u filmskoj ljusci od 20 mg br. 10 - od 390 do 479 rubalja;
  • Kestin tablete u filmskom omotaču od 10 mg № 10 - od 332 do 389 rubalja;
  • Kestin tablete u filmu ljuske od 10 mg № 5 - od 183 do 213 rubalja;
  • Kestin tablete se liofiliziraju (za resorpciju) na 20 mg broj 10 - od 436 do 519 rubalja.

Kestin.ru (kestine.ru)

Kestinov proizvođač, japanska farmaceutska tvrtka Takeda, na svojoj internetskoj stranici posvećenoj ovom lijeku, osim detaljnih uputa i odgovora na pitanja o Kestinu, provodi praćenje peludi u svim regijama Rusije (projekt su razvili ruski znanstvenici zajedno sa stručnjacima farmaceutske tvrtke Takeda).

Praćenje kestina i peludi usko je povezano, budući da potonje omogućuje da saznate sve o cvjetnim biljkama u svim dijelovima naše zemlje. Točne informacije o cvatnji u određenom području biljke koje uzrokuju sezonske alergije (pollinoze) omogućit će bolesnicima koji pate od alergija da na vrijeme odu na sigurnije mjesto ili da odbije putovanje u opasna područja. Ako je nemoguće izbjeći kontakt s alergenima, spasit će se antialergijski lijekovi, uključujući Kestin.

  • Online Pharmacy Rusija Rusija
  • Online Pharmacy Kazahstan Kazahstan

WER.RU

ZdravZona

Ljekarna IFC

biosfera

Smanjena učinkovitost, mučnina, vrtoglavica. Alergija - curi nos.

Tamara: lijek je izvrstan za razliku od bilo koje dive, tenotena i noopepta.

Admin: Želim kupiti rješenje za injekciju u gradu Ufi

Maria: Zapravo, čini se da toliko ljudi koji imaju migrene imaju toliko mišljenja. I.

Inna: Također sam odlučila ići na zdravlje, kontrolirati hranu kako bih dobila više povrća i voća.

Svi materijali koji su prezentirani na web-stranicama služe samo u informativne i informativne svrhe i ne mogu se smatrati tretmanom koji je propisao liječnik ili dovoljan savjet.

Administracija web-mjesta i autori članaka nisu odgovorni za bilo kakvu štetu ili posljedice koje mogu nastati prilikom korištenja materijala web-lokacije.

Recenzije za Kestin

Oblik izdavanja: Tablete, sirup

Antonina Ivanovna dodala je Kestinu pozitivne povratne informacije

Ne samo da ublažava simptome, nego i liječi alergije.

Već godinama sam alergičan na labuda i pelin, kao i na ambroziju i cvjetanje suncokreta. U alergijskom centru, kada su pregledani, rekli su da sami odaberu lijek prema njihovoj reakciji i senzacijama. Bez lijekova ne mogu, temperatura raste, počinju napadi astme, odnosno curi nos i crvene oči - to nije najneugodnije s alergijama. Pokušao sam mnogo toga. Kestin je imao dobar dojam. Ona počinje djelovati u roku od sat vremena, potrebno je poduzeti, bez obzira na hranu, tu je graviranje na tabletama, nećete brkati ni s čim. Nikada nije bilo nikakvih nuspojava, osim neznatnih suha usta, ali uopće ne obraćam pozornost na to. U snu od tih tableta ne teži, što je posebno ugodno. Pijem već nekoliko godina i iskreno ću reći da se simptomi smanjuju iz godine u godinu. Možda ovaj kumulativni učinak lijeka.

Tatyana je dodala Kestinu negativnu povratnu informaciju

Kestin je moj spasitelj od alergija. Zamislite da mirno spavate noću i da vas jedan komarac ujede, na usni, probudi se osjećajući otečenost i nelagodu, ode do ogledala, pogleda nije za slabašne. Ne mogu govoriti, jeo sam s velikim poteškoćama, držim Kestina u kompletu za prvu pomoć, osobito u proljeće i ljeto. Popio sam jednu pilulu, učinak se odmah pojavio kad je oteklina oslabila, nakon 3-4 sata sve je nestalo. Tablete nisu jeftine, samo ih je 10 u paketu, ali ne zahtijevaju svakodnevnu administraciju, zadržavam ih u slučaju pogoršanja. Ona također pomaže kod alergijskog rinitisa, zadovoljan sam, nema pospanosti, uzeti u bilo koje vrijeme, nakon jela ili prije, ne ometa život, ići u posao. Idem na put i znam da to neće uspjeti.

Alina je Kestinu dodala pozitivne povratne informacije

Malo ublažava simptome, nema više

Ne odgovara svima ovaj lijek. Kestin je bio pijan više od tjedan dana, nisam primijetio nikakva posebna poboljšanja. Možda je postalo malo lakše, smanjeno oticanje grla. No istodobno su se pojavile letargija i mučnina. Stalna suha usta, pospanost tijekom dana. Možda Kestin djeluje na određene alergene. Jednom sam morao nazvati hitnu pomoć. Liječnik je rekao da nitko ne može pogoditi koji je antialergijski lijek potreban u određenom slučaju. Dao sam još jednu injekciju. Odmah je sve prošlo. Kestin kao nuspojava može uzrokovati curenje nosa i suzne oči. Ne može se uzimati s mnogim lijekovima, na primjer, s antibioticima. Kestin je pogodan za održavanje tijela, ne ublažava akutne napade.

Anna je Kestinu dodala pozitivne povratne informacije

Izvrsni alergijski lijekovi

Kestin koristim već više od deset godina. Ne mogu zamisliti kako sam živio bez njega, jer sam alergičan na prašinu i pelud i druge stvari, sastanke s kojima se ne mogu izbjeći, žive u gradu. Odmah moram reći da se tijekom ovih deset godina Kestinova učinkovitost uopće nije smanjila, niti je došlo do učinka navikavanja. Djeluje brzo, potpuno uklanja simptome alergija. Svake godine njegova vrijednost raste, ali ništa ne možete učiniti. Traženje zamjene za njega još uvijek nije želja. Možete uzeti u bilo koje doba dana, gladni i puni. I nema potrebe da se bojite nuspojava, hrana se neće tražiti natrag.

Olga je dodala Kestinu pozitivne povratne informacije

Vrlo brzo otklonite alergije

Naučila sam svu ljepotu alergije kad sam uhvatila lošu prehladu u najneprikladnijem trenutku. Naravno, htjela sam što prije izaći i bez razmišljanja o posljedicama počela sam uzimati hrpu različitih lijekova. Reći ću da sam prvog dana dobio šik alergiju. Cijelo tijelo bilo je prekriveno jarko crvenim pjegama, panika me preplavila. Ljekarnik je preporučio Kestina. Kad sam vidio cijenu, zamalo sam se onesvijestio, ali ljekarnik je rekao da je lijek vrlo dobar i da će me sigurno spasiti. I zamislite, nakon prve alergije na pilule počelo se smanjivati. Drugog dana uzeo sam još jednu pilulu i alergija je nestala.

Rita je dodala neutralan pregled

Puno novca za ništa

Alergičan sam s iskustvom. Tijekom godina isprobala sam veliku količinu proizvoda po različitim cijenama i iz različitih zemalja proizvođača. Nažalost, mnogi lijekovi mi ne pomažu. Među njima je bio Kestin. Najneugodnija stvar je da sam za ovaj lijek morao dati više od petsto rubalja, a ovo je samo deset tableta. Oni su ugodni, odmah rastvoreni, ali obećano olakšanje, u mom slučaju, nije došlo. Štoviše, osjećala sam se pospano, pojavila su se suha usta. Nekim antialergijskim lijekovima treba vremena da se nakupljaju u tijelu, ali u ovom slučaju, nakon deset tableta, nije bilo rezultata.

. LekReviews.com / Sve informacije su prikazane samo u informativne svrhe i ne mogu se koristiti kao preporuka za liječenje.

Osvrti na lijek Kestin

Pokupili smo prave recenzije Kestina, koje objavljuju naši korisnici. Najčešće, pregled su napisale majke mladih pacijenata, ali opisuju i osobnu povijest upotrebe lijeka na sebi.

- alergijski rinitis različitih etiologija (sezonski i / ili tijekom cijele godine);

- urtikarija raznih etiologija, uklj. kronična idiopatska.

rasprava

Pa, ako je mehanizam doveden, neće se smiriti tako brzo, ja ne pomažem ništa osim Kestina i Tayleda na Allrgu. bronch.astme pshikala, vrlo dobro pomogao. Bila sam mu prepisana na klinici gdje sam tek počela s bronhijem, a astma je liječena na pozadini alergija. Postaje sve teže s djecom, teže je s kapljicama, pomažem uz moju pomoć. I što drugo savjetovati, ne znam, i neću. od njih.

. Claritin Nije kompatibilan s dojenjemTelfast Nije kompatibilan s dojenjem Fervex S pažnjom Suprastin Nije kompatibilan s dojenjem Zyrtek Nije kompatibilan s dojenjemKestin Nije kompatibilan s dojenjem Sredstva koja se koriste za bolesti probavnog sustava Ranitidin (gistak) Nije kompatibilan s dojenjem; Kompatibilan s dojenjem Gastrocepin Kompatibilan s dojenjem Omeprazol, nije kompatibilan s dojenjem Almagel Kompatibilan s dojenjem DojenjeVikalin, desmol Kompatibilan s dojenjemRenny Kompatibilan s dojenjemDe-nol Nije kompatibilan s dojenjemVenter C ost.

. i aqualore je spašen, Aquamaris, onda nisu pomogli, prebacili su se na Quix, a onda je prestao pomagati, prebacivala se na nazivin kapi za novorođenčad, zatim u rasadnik nasivin, zatim na estinsku djecu, a zatim na odrasle. Nakon tjedan dana počeo je kapati djeca. Dok on pomaže. Kapljem na minimum, ali bez kapi na bilo koji način.

Zhannochka, da što zyrtek. On mi ne pomaže dugo vremena. I Kestin je vidio 20 mg tablete. On je jači. Nekako je to pomoglo. Usput, jeste li odveli Nostenku liječniku?

. dr. Dobri stari Dimedrol))) Tozh kada je vidio))) I neki pomasti namazali su mu nos. tijekom razdoblja cvjetanja.. ali ne sjećam se što... je dano u alergijskom centru, čini se prema receptu.. Izvrsno znači - Kestin. Pa uklanja edem, pa sam i dalje pravi suprastin)

. sp; prue prilike, posjetite dermatologa, samo je bolje ne nasumce, inače sam jednom došla u ured s osipima na licu, nisu ni gledali muškarce i postavljali hormonsku elok, kestin i nešto drugo.

Strašno sam alergičan. tijekom trudnoće bilo mi je dopušteno piti kestin, to je isti loratodin. pomogao, ali ne jako. Fenistil mi je pomogao u kapima. može čak i kiddies nakon 5 tjedana života)))))) učvrstiti. alergija na trudnoću je vrlo teško! sretno vam

. alergija nestaje (jer se sluz opere). Vlažan hladan zrak. Da se ujutro i navečer hoda pod tušem, glavna stvar je da se pelud ispere iz kose; Kestin je ovog proljeća pomogao (rastopio se na jeziku), ali je održao tečaj 2 tjedna, a zatim se naviknuo i nije pomogao

i imaju malo. Kestin mi je pomogao i injekcije. i filtar Sti. te u uobičajenoj poliklinici.

Ja sam samo kestin i spašavam, tabletu svaki drugi dan, to stvarno samo pomaže)

Od alergija pijem Kestin, ostatak ne pomaže.

Imam istu stvar - čim se snijeg otopi, počinje od ožujka do travnja do lipnja. Doktoricu pilula kategorički sam zabranio (bez antihistaminika - suprastin, kestin, itd.), Ali su lokalno dopustili Opatanolu i hidrokortizonskoj masti da očima ispuste oči - to puno pomaže - prije, stvarno mi je zgazilo oči na užas. I Nasonex sprej u nos - jednom dnevno. Ima kontraindikacija posvuda tijekom trudnoće, ali liječnik je rekao da je u ovom slučaju to.

. To je slučaj da se mnogi antihistaminici već dugo koriste u praksi, već je pojašnjeno iskustvom da su oni bezopasni, ali nema službenih studija na temelju kojih se upute mogu mijenjati. Kestin je inače izvrstan lijek druge generacije, nema većinu nuspojava antihistaminika. 2 - antihistaminici, osim za uklanjanje alergija, propisani su za bilo koji upalni proces, gdje postoji edem i izravno upala. Primjerice, propisana mi je genitalija za herpes. U nastanku upalnog procesa sudjeluju ista protutijela kao i kod formiranja imunološkog odgovora. 3 - još uvijek patite od sinusitisa, jer se sve što radite prepirete s liječnikom.

. dojenje sterilTelfast Nije kompatibilan s dojenjemFervex s oprezomSuprastin Nije kompatibilan s dojenjem Zyrtek Nije kompatibilan s dojenjemKestin Nije kompatibilan s dojenjem Sredstva koja se koriste u bolestima probavnih organaRanitidin (gistak) Nije kompatibilan s nesukladnim s dojenjem Gastrocepin za dojenje Kompatibilan s dojenjem Omeprazol Nije kompatibilan s dojenjemAlmagel Kompatibilan s dojenjemVicalin, de Smola kompatibilna s Renniejem za dojenje Kompatibilan s dojenjemDe-nol Nije kompatibilan s.

Imam istu stvar, ali ne na brezi, ali za sve - čim se snijeg otopi, počinje od ožujka do travnja do lipnja. Doktoricu pilula kategorički sam zabranio (bez antihistaminika - suprastin, kestin, itd.), Ali su lokalno dopustili Opatanolu i hidrokortizonskoj masti da očima ispuste oči - to puno pomaže - prije, stvarno mi je zgazilo oči na užas. I Nasonex sprej u nos - jednom dnevno. Ima kontraindikacija posvuda tijekom trudnoće, ali liječnik je rekao da je u ovom slučaju to.

Bliiin, Olenka, Balinsky !! Kad sam bila stimulirana, ginekolog je propisao Monural - može biti trudna, mirno je propisala. Tada sam također imenovao Kestina i smrdljivi fitopast, to je sve lako pomoći, onda odmah hrast i mn, ali vi, kao što vidim, već su prošli. Užasna bol cistitisa, etozh hellish... piti čak i monural to će vam pomoći barem misliti i ne histerično se boriti od boli.. pomoglo je još jedno toplo toplije, ako kod kuće nemate grijač, ne znam, pokušajte zagrijati sol u tavi, zamotajte šal i pridaju uzročnom mjestu, ne u maternici, već kao da su mi gaćice do dna (i ginekolog riješio s jakim.

Kestin mi je pomogao. ali ne znam mogu li njegova djeca

. Apevt je rekao, ali iz nekog razloga opet sam se riješio ove gnjileže.Te droge se ne mogu liječiti tijekom trudnoće.Neke najnovije tablete mi ne pomažu, ni zyrtek, ni kestin, cetirizin, niti telfast, pogotovo jer sada neću riskirati njihovo piće, moram ići kod alergologa, još jednog c.

Suprastin lijek prve generacije, sada već postoji drugi i treći.. oni pomažu za duže razdoblje i gotovo odmah.. moj suprug sada također pati (lipanj-srpanj), pije Kestin.. Mislite li kapi u oči? to je beskorisno, lijek se gotovo odmah ispire iz očiju za zalijevanje = (Nasonex pomaže Fliksonaze ​​u nosu. Na web stranici http://www.allergology.ru/monitoring.aspx postoji nadzor peludi, pokazuje koliko je prašine, pomaže kod planiranja najezde u prirodu.. sada koprive cvatu, mi smo na divljini ili pješice = (alergičan sam, znam.

Već mjesec dana pijem Kestin, Zyrtec, Claritin, to je beskorisno, crvenilo samo slabi ili svrbi, ali problem ostaje, a ponekad i ne gori.

Kestin

Ekaterina Ruchkina 10. srpnja 2014

Opis i upute za lijek Kestin

Kestin je lijek protiv alergija. U svom sastavu je tvar Ebastine. Tretman Kestinom ima brz i dugotrajan učinak. Nakon uzimanja preporučene doze, simptomi alergije počinju nestajati nakon jednog sata. Ovo stanje traje oko dva dana. Nakon pet dana korištenja lijeka, učinak suzbijanja alergija traje još tri dana. Važna prednost ovog antihistamina je u tome što nema sedativni učinak, kao ni učinak na srčani ritam.

Kestin se proizvodi u različitim farmakološkim oblicima pogodnim za liječenje pacijenata različitih skupina. To mogu biti tablete različitih doza, sirup. Upute lijek Kestin izvješćuje da ga treba koristiti jednom dnevno. Smetnje ne utječu na učinkovitost lijeka. Odrasli i tinejdžeri u dobi od petnaest godina mogu dobiti 20 mg Kestina. Tinejdžeri u dobi od dvanaest do petnaest godina - 10 mg. Djeca osnovnoškolskog uzrasta - 5 mg lijeka. U bolesnika s zatajenjem jetre dnevna doza je ograničena na 10 mg.

Kestin je kontraindiciran u:

  • Trudnoća i dojenje;
  • Neki poremećaji metabolizma ugljikohidrata;

Pacijentima u osnovnoj školskoj dobi Kestin se daje u sirupu.

Nuspojave i predoziranje kestinom

Kod uzimanja ovog antihistamina mogu se razviti glavobolje, neki pacijenti imaju suha usta, umor i pospanost. Mnogo rjeđe su prijavljivane smetnje probavne smetnje, bolovi u trbuhu, slabost, nesanica, rinitis.

Ako uzmete dozu od nekoliko desetaka puta veću od preporučene, možete osjetiti osjećaj umora, suhe sluznice. Simptomatsko liječenje.

Osvrti na Kestin

Postoje osvrti na Kestin i odrasle pacijente, te roditelje djece kojima je propisan ovaj lijek. Nekima je pomogao održati zdravlje i preživjeti teška razdoblja za osobe koje pate od alergija. No ima i onih koji nisu osjetili poseban učinak lijeka.

- Sviđa mi se Kestin. Prilično učinkovit. Dovoljno je piti tabletu jednom dnevno. Naravno, najviše trebate pokušati izbjeći alergene.

- Shvatio sam da sam alergičan na prašinu. No, bojala se uzeti Suprastin, jer je od njega tako pospanost da je nemoguće raditi. Savjetovali su da se Kestin - novi lijek. Doista, za tri dana sam se počela osjećati normalno. Sada je uvijek sa mnom da pobjegnem od napada.

Ali postoje i dokazi da Kestin nije bio dovoljno uspješan:

- Dok sam sjedila kod kuće i vidjela tog Kestina, osjećala sam se zadovoljavajuće. Iako sam primijetio neke nuspojave - usta su mi bila suha, htjela sam spavati. Ali bilo je vrijedno dolaska u prirodu (alergična sam na pelud) - grlo me je bolilo, nos mi je potonuo kao nikad prije!

- Kestin je propisan djetetu s atopijskim dermatitisom. Doza je smanjena, jer nismo stariji od šest godina. Ali ovaj lijek nije imao nikakvog učinka.

Možda je u posljednjem slučaju ulogu odigrala redukcija doze. Sudeći po recenzijama, možemo reći da Kestin učinak nije univerzalan. Ali mnogima donosi olakšanje. Potrebno je odabrati antihistaminike i režime liječenja s alergologom. Tada ćete moći brzo postići najbolji učinak.

Ocijeni titl, prijevod Kestin!

Povratne informacije i komentari

Prijavite se kao korisnik

Recenzije

  • 1 Catherine Ruchkina

Novi komentari: 3

2 Dmitrij Sidelnikov

Novi komentari: 3

Tehnika mršavljenja Dr. Bormental

Novi komentari: 3

Novi komentari: 3

5 Catherine Ruchkina

Novi komentari: 3

6 Dmitrij Sidelnikov

Kestin /

20. travnja 2015. u 10:03

Snažan, ali ne i savršen.

9. lipnja 2016. u 13:56

Kestin: ističe se čak i od analoga četvrte generacije

5. svibnja 2015. u 14:59

U priručniku piše da Kestin pomaže kod alergijskog rinitisa, koji je uzrokovan prašinom, cvatnjom i sl., S urtikarijom.

Znam kako se koprivnjača, nije pokušao, ali kad sam alergičan na cvatnju

Nisam pomogao (imam peludnu groznicu - to je alergija na cvatnju

korov, koji se manifestirao sredinom srpnja i traje do kraja kolovoza). tako

Evo, koliko nisam pio te tablete, u različitim dozama, nisam pomogao,

curenje iz nosa, kihanje, grebanje i ostajanje. Ovaj lijek za sijeno

groznica nije prikladna. Zertek mi pomaže. Ali više o tome u drugom pregledu.

Isto želim reći, prije nego što odaberem lijek

alergolog, tamo ćete testirati na alergene i točno ćete znati što

Kestin

, Tablete, liofilizirane, bijele ili gotovo bijele, okrugle.

Pomoćne tvari: želatina - 13,00 mg, manitol - 9,76 mg, aspartam - 2,00 mg, okus mente - 2,00 mg.

10 kom. - mjehurići (1) - pakiranja od kartona.

H-blokator histamina1- receptori dugog djelovanja. Upozorava na grčeve glatkih mišića uzrokovane histaminom i povećanu propusnost krvnih žila.

Nakon uzimanja lijeka, izraženi antialergijski učinak počinje nakon 1 sata i traje 48 sati, a nakon 5-dnevnog liječenja Kestinom, tablete s liofiliziranom 20 mg antihistaminskom aktivnošću traju 72 sata zbog djelovanja aktivnog metabolita.

Kod dugotrajne primjene održava se visoka razina periferne blokade histamina H.1-bez razvoja tahifiloksina. Lijek nema izražen antiholinergički i sedativni učinak.

Nije uočen učinak Kestina na liofilizirane tablete od 20 mg po QT EKG intervalu u dozi od 100 mg, 5 puta preporučenoj dnevnoj dozi (20 mg).

Nakon gutanja brzo se apsorbira i gotovo potpuno metabolizira u jetri, pretvarajući se u aktivni metabolit karbastin. Nakon jedne doze od 20 mg lijeka, maksimalna koncentracija karbastina u krvnoj plazmi doseže se za 1-3 sata i iznosi prosječno 157 ng / ml. Masna hrana ubrzava apsorpciju karbastina (koncentracija u krvi se povećava za 50%) i presistemski metabolizam (stvaranje karbastina).

S dnevnim unosom lijeka, ravnotežna koncentracija se postiže za 3-5 dana i mlada je / ml. Vezanje na proteine ​​plazme ebastina i karbastina je više od 95%.

T1/2 karbastin se kreće od 15 do 19 sati, 66% lijeka se izlučuje u obliku konjugata putem bubrega.

Farmakokinetika u posebnim kliničkim situacijama

Kod starijih bolesnika, farmakokinetički parametri se ne mijenjaju značajno.

Kod zatajenja bubrega T1/2 Doc se povećava, a kod zatajenja jetre - do 27 sati, ali koncentracija lijeka ne prelazi terapijske vrijednosti.

- urtikarija raznih etiologija, uklj. kronična idiopatska.

- razdoblje dojenja (dojenje):

- dob djece do 15 godina;

- preosjetljivost na lijek.

Lijek je namijenjen resorpciji u ustima, bez obzira na obrok.

Odraslim osobama, djeci i adolescentima starijim od 15 godina propisuje se 20 mg (1 liofilizirana tableta) 1 put / dan. Tijek liječenja određen je nestankom simptoma bolesti.

U starijih bolesnika nije potrebno prilagoditi dozu.

U bolesnika s oštećenom funkcijom bubrega nije potrebno prilagoditi dozu.

S manjim i umjerenim zatajenjem jetre, lijek se može koristiti u uobičajenoj dozi. U slučaju ozbiljne disfunkcije jetre, dnevna doza Ebastina 10 mg ne smije se prekoračiti.

Posebne mjere opreza pri rukovanju lijekom

1. Kako biste izbjegli oštećenje tableta, ne uklanjajte tabletu iz blistera pritiskom. Otvorite paket laganim podizanjem slobodnog ruba zaštitnog filma.

2. Uklonite zaštitnu foliju.

3. Pažljivo istisnite lijek, ne dodirujući ga.

Pažljivo uklonite pilulu i stavite je na jezik gdje će se brzo otopiti. Nema potrebe za pićem vode ili druge tekućine. Smetnje ne utječu na učinak lijeka.

Od živčanog sustava: od 1% do 3,7% - glavobolja, pospanost; manje od 1% - nesanica.

Na dijelu probavnog sustava: od 1% do 3,7% - suhoća oralne sluznice; manje od 1% - dispepsija, mučnina, bol u trbuhu.

Na dijelu dišnog sustava: manje od 1% - sinusitis, rinitis.

Ostalo: manje od 1% - astenični sindrom; moguće su alergijske reakcije.

Simptomi umjerenog djelovanja na CNS (umor) i autonomni živčani sustav (suhoća oralne sluznice) mogu se pojaviti samo u visokim dozama (mg, što je više od terapijske doze).

Liječenje: u slučaju predoziranja, ispiranje želuca, kontrola vitalnih tjelesnih funkcija, preporučuje se simptomatsko liječenje. Ne postoji poseban antidot za ebastin.

Ne uzimajte Kestin tablete liofilizirane 20 mg istodobno s ketokonazolom i eritromicinom (povećani rizik od produljenog QT intervala).

Kestin tablete liofilizirane 20 mg nisu u interakciji s teofilinom, indirektnim antikoagulansima, cimetidinom, diazepamom, etanolom i lijekovima koji sadrže etanol.

Ebastin može iskriviti rezultate testova alergije na koži. Stoga se preporuča provesti takve testove ne ranije od 5-7 dana nakon prekida primjene lijeka.

Utjecaj na sposobnost upravljanja motornim transportom i upravljačkim mehanizmima

U slučaju nuspojava iz središnjeg živčanog sustava, može doći do minimalnog smanjenja sposobnosti pacijenata za vožnju vozila i sudjelovanje u drugim potencijalno opasnim aktivnostima koje zahtijevaju povećanu koncentraciju i psihomotorne reakcije.

Lijek treba čuvati izvan dohvata djece na temperaturi ne višoj od 25 ° C. Rok trajanja - 3 godine.

Da biste postavili pitanje o projektu ili kontaktirali urednike, koristite ovaj obrazac.

Recenzije Kestina, Nikomeda

Nakon još jednog putovanja liječniku, otpušten sam iz Kestina,

U pakiranju od 10 tableta, malih okruglih tableta, lako se proguta.

Za cijelo vrijeme primjene, nisam primijetio nikakve nuspojave, a lijek je pomogao nositi se s alergijama.

Ovaj lijek je bijela pilula, bez okusa i mirisa. Potrebno je uzeti 1 tabletu dnevno. Učinak se promatra 30 minuta nakon nanošenja, može trajati oko 2 dana. Nakon tjedan dana korištenja, tijelo počinje dulje odoljeti alergenima (do 3-4 dana).

Rezultat je vidljiv gotovo odmah: gubi se svrab i pečenje, crvenilo i iritacija nestaju, poboljšava se opće stanje tijela. A s pogoršanjem i sezonskom pojavom, te s kroničnim alergijama, ovaj je proizvod najbolji lijek!

Recenzije: Kestin

  • Almiral S.A., Norveška
  • Datum isteka: do 01.05.2019
  • Almiral S.A., Norveška
  • Datum isteka: do 01.02.2020
  • Almiral S.A., Norveška
  • Datum isteka: do 01.02.2020
  • Almiral S.A., Norveška
  • Datum isteka: do 10.1.2018

Ocjene kupaca za Kestin

Dobar dan Kestin mi pomaže, isprobava mnoge lijekove, ali jedan razumni alergičar mu ga prepiše. Dosta!

Imao sam puno svih vrsta tableta, nema nuspojava samo na Claritin i Erius, ali oni mi ne pomažu, alergičar je propisao Kestin, pomaže u upravljanju alergijama, ali nuspojave smanjuju me, noge, ruke, nos, usne, to jest, noge, ruke, nos, usne, to jest, noge zamrzavanje, pojavljuju se zimice, i tako cijeli dan, moje raspoloženje je nestalo, uvijek postoji neka vrsta tjeskobe.

Alergičan sam već više od 10 godina. Liječnik je savjetovao Kestina (koristiti tsetrinom), izgubljenog novca. Ne samo da je skup i ne pomaže uopće. Nastavit ću s tsetrinom, za mene je tsetrin bolji, ali općenito nema takvih lijekova koji bi potpuno uklonili alergijsku reakciju. Nisam naišao (čak i na savjet liječnika)

Kestin mi ubrzano raspadne - stvarno brzo i vrlo učinkovito. Doslovno u roku od pola sata počinje raditi. Najbolji dio je da ne samo brzo, nego i kvalitativno pomaže - bez nuspojava i svega toga. Sa zadovoljstvom čekam proljeće, ali ne oprezno kao i obično.

Najbolji, po mom mišljenju, lijek za alergije, osobito za sezonske manifestacije, pomaže iu liječenju kronične urtikarije.

Izvrsna priprema za alergijski sezonski rinitis. Svakog proljeća patim od curenja iz nosa, svrbeža, suznih očiju. Nažalost, ona je testirala alergiju - alergiju na pelud breze. Kestin je zdrav, štedi vas od svih simptoma bez uobičajenog za "zastarjele" lijekove, kao što su pospanost i umor. Za mene, kao ljubitelja automobila, ovo je iznimno važno.

Također sam se zaustavio u Kestineu. Moj glavni problem bio je u tome što je to bilo dremljivo stanje zbog pilula takve skupine. Ali s kestinom, sačuvan je jasan um, ali učinak je jednostavno šik, alergije su nestale, a učinak je jednostavno jednostavan, traje dva dana.

Za mene, to je lijek broj jedan! Idealno za svakoga - brzo uklanja sve simptome, možete ga uzeti tijekom cijele godine, nema ograničenja. Na recepciji lijeka ne utječe na ljepotu!

Jedini lijek za alergiju na sunce, zahvaljujući kojem sada mogu sigurno otići na more i kupati se i sunčati, puno je pomogao.

Alergičan sam na životinje i na cvjetanje, patim od toga. Kestin mi se svidio brže od drugih lijekova, učinak je mnogo bolji od njega, djeluje brzo i nema nuspojava.

Moj muž je prošao kroz nekoliko lijekova prije nego što je pronašao onaj koji mu pomaže s alergijama, a Kestin je uvijek u kovčegu s lijekovima. I ja sam ga uzeo u proljeće, kada je breza procvala. Dobra pomoć.

Sezonska alergija me čini sretnom zbog svojih posjeta oko 7-8 godina, posljednje 3 godine sam uzimala Kestin, počinje djelovati u roku od pola sata nakon uzimanja pilule: b. Kihanje, slinavost, virit i crvene oči, bol u grlu, pospanost i drugi problemi ostaju samo memorije

Čim sam proljeće i cvatnje tako odmah sljudim s rijekom, kijam bez zaustavljanja. A istina je da se poboljšanje događa odmah, osim što pospano povećava svoju pospanost, iako malo.

Imao sam sezonsku alergiju dugi niz godina, ali ovdje su sve granice cvjetale i dijagnosticiran mi je pre-asthmatic uvjet. Bez obzira na to koliko sam pilula popila, još sam se gušila i čak se noću probudila od gušenja. Moj suprug mi je kupio ovaj lijek kako ga preporučuju njegovi astmatičari. Odmah nisam pomogao, tri dana, ali učinak se dugo čuvao, mogu disati s punom dojkom, čak ni uobičajena urtikarija ne puzi na kosu mačke.

Lijekovi abecednim redom

** Dostava se obavlja samo za povlaštenu kategoriju građana na temelju čl. 2 Saveznog zakona Ruske Federacije od 9. siječnja 1997. N 5-FZ "O pružanju socijalnih jamstava herojima socijalističkog rada i punim kavalirima Reda radničke slave" (izmijenjen 2. srpnja 2013.) i čl. 1.1 Zakona Ruske Federacije od 15. siječnja 1993. N "o statusu heroja" Sovjetskog Saveza, Heroji Ruske Federacije i puni gospodo Reda slave. Svi nalozi se formiraju u ljekarni (licenca) i prikupljaju ih kvalificirani farmaceuti.

Kestin - upute za uporabu, pregledi, analozi i oblici oslobađanja (tablete 10 mg i 20 mg, sirupi ili kapi) lijeka za liječenje urtikarije, rinitisa i drugih manifestacija alergije u odraslih, djece i tijekom trudnoće. Sastav i alkohol

U ovom članku možete pročitati upute za uporabu lijeka Kestin. Predstavljeni su pregledi posjetitelja stranice - potrošači ovog lijeka, kao i mišljenja liječnika stručnjaka o korištenju Kestina u njihovoj praksi. Veliki zahtjev za aktivnijim dodavanjem povratnih informacija o lijeku: lijek je pomogao ili nije pomogao u uklanjanju bolesti, kakve su komplikacije i nuspojave primijećene, što proizvođač možda nije naveo u bilješci. Analozi Kestina u prisutnosti raspoloživih strukturnih analoga. Koristi se za liječenje urtikarije, rinitisa i drugih manifestacija alergije u odraslih, djece, kao i tijekom trudnoće i dojenja. Sastav i interakcija lijeka s alkoholom.

Kestin - antialergijski lijek. Nakon uzimanja lijeka unutar izraženog antialergijskog djelovanja započinje nakon 1 h i traje 48 sati, a nakon 5-dnevnog liječenja Kestinom antihistaminsko djelovanje traje 72 sata zbog djelovanja aktivnih metabolita. Lijek nema izražen antiholinergički i sedativni učinak. Nije bilo učinka Kestina na QT-interval EKG-a u dozi od 100 mg, što je 5-10 puta više od preporučene dnevne doze.

Ebastin + pomoćne tvari.

Nakon gutanja brzo se apsorbira i gotovo potpuno metabolizira u jetri, pretvarajući se u aktivni metabolit karbastin. Masna hrana ubrzava apsorpciju (koncentracija u krvi se povećava na 50%). Jedenje ne utječe na kliničke učinke Kestina. Ne prodire u krvno-moždanu barijeru. Izlučuje se bubrezima%, u obliku konjugata.

  • sezonski i / ili cjelogodišnji alergijski rinitis (uzrokovan kućanstvom, peludom, epidermalnom, hranom, alergenima lijekova);
  • urtikarija (može biti uzrokovana kućanstvom, peludom, epidermalnom, hranom, insektima, alergenima droge, izlaganjem suncu, hladnoći itd.);
  • alergijske bolesti i stanja uzrokovana povećanim otpuštanjem histamina.

Tablete, obložene 10 mg i 20 mg.

Tablete su liofilizirane 20 mg.

Sirup (ponekad pogrešno nazvan kapi).

Unutra, bez obzira na obrok.

Odraslim i djeci iznad 12 godina propisuje se 1 mg (1-2 tablete) lijeka jednom dnevno.

Kod kršenja funkcije jetre dnevna doza ne smije prelaziti 10 mg.

Lijek je namijenjen resorpciji u ustima, bez obzira na obrok.

Odraslim osobama, djeci i adolescentima starijim od 15 godina propisuje se 20 mg (1 tableta zamrznuta sušena) 1 put dnevno. Tijek liječenja određen je nestankom simptoma bolesti.

U starijih bolesnika nije potrebno prilagoditi dozu.

U bolesnika s oštećenom funkcijom bubrega nije potrebno prilagoditi dozu.

S manjim i umjerenim zatajenjem jetre, lijek se može koristiti u uobičajenoj dozi. U slučaju ozbiljne disfunkcije jetre, dnevna doza Ebastina 10 mg ne smije se prekoračiti.

Posebne mjere opreza pri rukovanju lijekom:

  1. Da ne bi došlo do oštećenja tableta, tabletu ne uklanjajte iz blistera pritiskom. Otvorite paket laganim podizanjem slobodnog ruba zaštitnog filma.
  2. Uklonite zaštitnu foliju.
  3. Pažljivo stisnite lijek, ne dodirujući ga.

Pažljivo uklonite pilulu i stavite je na jezik gdje će se brzo otopiti. Nema potrebe za pićem vode ili druge tekućine. Smetnje ne utječu na učinak lijeka.

  • Djeca od 6 do 12 godina: 5 mg (5 ml) 1 put dnevno.
  • Djeca od 12 do 15 godina: 10 mg (10 ml) 1 put dnevno.
  • Odraslim i djeci iznad 15 godina propisuje se 1 mg (10-20 ml) jednom dnevno.

Kestin se uzima bez obzira na obrok.

  • glavobolja;
  • pospanost;
  • suhoća oralne sluznice;
  • dispepsija;
  • mučnina;
  • nesanica;
  • bolovi u trbuhu;
  • astenični sindrom;
  • sinusitis;
  • rinitis.
  • preosjetljivost na lijek;
  • trudnoća, dojenje;
  • djeca do 12 godina (pilule), do 15 godina (liofilizirane tablete);
  • nedostatak laktaze
  • netolerancija na laktozu
  • malapsorpcija glukoze-galaktoze.

Koristiti tijekom trudnoće i dojenja

Kestin je kontraindiciran tijekom trudnoće i dojenja.

Tablete su kontraindicirane u djece mlađe od 12 godina. Liofilizirane tablete kontraindicirane su u djece mlađe od 15 godina. Sirup se koristi s oprezom u djece mlađe od 6 godina.

Koristite s oprezom u bolesnika s povećanim QT-intervalom, hipokalemijom, s renalnim i / ili zatajenjem jetre.

Utjecaj na sposobnost upravljanja motornim transportom i upravljačkim mehanizmima

U slučaju nuspojava iz središnjeg živčanog sustava, može doći do minimalnog smanjenja sposobnosti pacijenata za vožnju vozila i uključivanje u druge potencijalno opasne aktivnosti koje zahtijevaju povećanu koncentraciju pažnje i brzinu psihomotornih reakcija.

Ne preporučuje se uzimanje lijeka Kestin istodobno s ketokonazolom i eritromicinom (povećani rizik produljenja QT intervala).

Lijek Kestin ne stupa u interakciju s teofilinom, indirektnim antikoagulansima, cimetidinom, diazepamom, etanolom (alkoholom) i lijekovima koji sadrže etanol.

Analogi lijeka Kestin

Strukturni analozi lijeka aktivne tvari Kestin nije. Lijek sadrži u svom sastavu jedinstveni aktivni sastojak Ebastin.

Analogi terapijskog učinka (sredstva za liječenje urtikarije):

http://my-travel-egypt.ru/kestin-tabletki-otzyvy/
Više Članaka O Alergenima