Kalcijev glukonat

Djevojke, koje su dali djeci kalcij glukonat? Kako dati? Što ste odlučili dati? Imamo 1,3 godine, počeli smo nemirno spavati noću, možda zube, a možda i nedostatak kalcija, kako razumjeti. Komarovsky je pogledao, ali želim vaše povratne informacije. Hvala vam.

Objavljeno 10. prosinca 2015., 16:32

35 komentara

Tatusia 10. prosinca 2015., 16:43

Oprostite Calciusu, bez vitamina D, nije moguće dati. W. tilki bubrežna troska.

Katjona 10. prosinca 2015., 21:14

Kalcijev glukonat otapa se čak iu hladnoj vodi.

Malishi 10. prosinca 2015., 16:43

Opljačkala sam djevojčicu kalcijevim glukonatom. 0,5 litara prirodnog mlijeka nagrívala na grdus_v 60-70 (duzhe je toplo, ale nije kip "yatok), uzeo sam 2 tablete kalcinium glukonata i pio u mlijeko. Vonu zraj kriv za syrkom.

Myshka 10. prosinca 2015., 18:51

Hvala na receptu! pokušat ćemo! i onda pijemo vitamin D i pripisujemo kalcijev glukanat, ali nismo odlučili kako ga uzimati. sir će biti, po mom mišljenju savršen!

Tatyana 10. prosinca 2015., 16:46

Također sam napravio sir, ali ne i kalcijev glukonat, već klorid u ampulama i mlijeku.

Malishi 10. prosinca 2015., 16:48

nema razloga za izlazak, previše sjaja u sirovcima

Tani85 10. prosinca 2015., 16:48

Dao sam jednu pilulu dnevno. Propisala je neurologa. Prije toga, prema Sulkovichu, morate proći analizu urina kako biste utvrdili ima li dovoljno kalcija u tijelu. Ali! Želim vam reći da nam nije pomogao. Možda je dijete upravo takav lik. Općenito, liječnik je rekao da se kalcij (ako ga tijelo treba) apsorbira, ako ga nema, onda se jednostavno izlučuje, tj. ne može povrijediti dijete. Pokušajte potražiti druge brige.

Lynxx 10. prosinca 2015., 16:53

+++kalcij na jednom mjestu)))

zubi.
Dajem kalcijev glukonat, dodajem ga kefiru, moram ga piti mjesec dana tako da se barem nešto može naučiti. Naš stomatolog kaže da je bolje jesti voće i džepove, ribu. Mi smo 2 godine i samo smo se zaljubili u heljdu prije mjesec dana. Tako da kalcijev glukonat, 1 tab. Odlučio sam ga dati sam, ne svaki dan, ali dajem ga 5 puta tjedno.
Postoje mame koje sami skuvaju skutu i dodaju im ampule s kalcijevim kloridom - ne znam kako se odvija proces.

marolga1 10. prosinca 2015., 16:54

Citra Calcemin. Liječnik je imenovan nakon što je pregledao krv.

LexyKosmetics 10. prosinca 2015., 17:06

Što si ti, majko ?! Što je kalcijev glukonat?! Želite bubreg dijete na biljke.
Akvadetrimski maksimum ili bilo koja tekućina vitamina D

I onda bubrezi? Gledajte ili čitajte Komarovskog.

MaryVN 10. prosinca 2015., 17:16

Svaka pedijatar za svaki ORZ kalcijev glukonat preporučuje poboljšanje djelovanja lijekova. 1 tableta tri puta dnevno. Kada malo nije bilo godinu dana, onda pola pilule tri puta dnevno. Ali trebate se posavjetovati s liječnikom. Puno smo se znojili za vrijeme spavanja, dobili smo vitamin D.

bybynichka 10. prosinca 2015., 17:20

Posavjetujte se s pedijatrom. Reći će vam treba li vašem djetetu kalcij iu kojim razmjerima. Ovo nije igračka, nego medicinski lijek s vlastitim indikacijama, nuspojave.

bybynichka 10. prosinca 2015., 17:34

Maria, kalcijev glukonat je medicinski lijek. I kako svi lijekovi imaju nuspojave! Dijete nije laboratorijski štakor na kojem može provesti eksperiment! I da sam ja Komarovsky, ja sam liječnik

bybynichka 10. prosinca 2015., 17:35

To je ako je netko previše lijen za Google:
Nuspojave:
Kod parenteralnog (premošćivanje probavnog trakta) primjene u rijetkim slučajevima, mučnina, povraćanje, proljev, spor puls.
kontraindikacije:
Hiperkalidemija (povišeni kalcij u krvi), ateroskleroza, sklonost trombozi (stvaranje krvnog ugruška u posudi).
- Više na: http://www.piluli.kharkov.ua/drugs/drug/1593/#sthash.RKk4jbq0.dpuf

Nisam se s tobom prepirao da ovo nije lijek.
Sami napisao - "Kada parenteralnog (zaobilazeći probavni trakt) uprave u rijetkim slučajevima."
Ako ste liječnik, možete pročitati da se radi o tabletama, a ne o injekcijama.

Melisenta_2 10. prosinca 2015., 17:29

Pili smo kalcijev glukonat 2 tjedna, četvrtinu 2 puta dnevno, ali moja kćerka imala je limfni čvor u preponama blago povećan zbog vaginitisa. Po mom mišljenju, kalcij nije dao ništa, svejedno, samo mjesec dana kasnije limfni čvor se vratio u normalu.

vera_vera 10. prosinca 2015., 17:47

Imamo kalcij D, kalcij i vitamin D, jer se kalcij ne apsorbira bez vitamina D. I liječnik nam ga je prepisao.

vera_vera 10. prosinca 2015., 17:48

A kalcij u ampuli je velik, davan je jednom, u vezi s reakcijom na DTP, a liječnik nam ga je dao!

Onixa 10. prosinca 2015., 17:47

ali moja kćer je imala višak kalcija u tijelu! i bilo je apsolutno nemoguće dati bilo kakve umjetne dodatke, i slučajno sam to doznao

vera_vera 10. prosinca 2015., 17:51

Suvišak kalcija prijeti preranim osifikacijom hrskavičnog tkiva, po našem mišljenju nije u vrijeme kada kralježnica s kostima raste i oblikuje, već već okruši.

Vasilisa_3 10. prosinca 2015., 17:58

ako je obitelj saznala za takve pojedinosti. onda idite kod liječnika.
sve će biti u redu

Onixa 10. prosinca 2015., 22:48

zato svi vitamini dajemo po savjetu liječnika.. normalno

Alecsa 10. prosinca 2015., 18:03

Bolje je otići liječniku ako niste sigurni da ne možete stvoriti dijete s hiperkalcemijom (prekomjerna količina kalcija), to su konvulzije. Trebate biti oprezni.

Neonilla 10. prosinca 2015., 18:27

Djeca kalcijevog glukonata propisuju samo liječnici. Stvarno je teško probaviti se u tabletama bez vitamina D. Dobili smo alkoholne ampule 1: 1 s vodom za alergije kada smo imali 5 mjeseci.

Katjona 10. prosinca 2015., 21:17

Dao sam djetetu, počeo je lakše spavati, rezultat je bio vidljiv već za tjedan dana, dao je 1 mjesec, Vit D nije dao ni jednom, bili smo na IW-u, on je bio u miksu.

Dashyta27 10. prosinca 2015., 10:10

Također mislim da se ne može bez liječnika. Ne želim samoliječenje. Hvala svima na komentarima, inače bi ti novopečeni priparati voljeli djetetu dati nešto, ali pitanje je je li to potrebno. Mi smo nekako odrasli bez njega i normalno.

Lerik 10. prosinca 2015., 22:17

Zašto ne uzeti test krvi na kalcij i smiriti se?

Onixa 10. prosinca 2015., 22:48

Dashyta27 10. prosinca 2015., 22:50

Je li plaćeno ili ne? Je li to samo otići u kliniku i proslijediti je, ili je na neki način namjerno pozvana?

Lerik 11. prosinca 2015., 00:05

Plaćeni - Razina kalcija u krvi. oko 50 UAH Preuzeto iz vene. bolje od pilula za gutanje. možda nisu potrebni :)

vera_vera 11. prosinca 2015., 00:48

A bez analize nema što progutati, a onda će iz preobilja biti još gore, a rano okoštavanje tkiva će učiniti njegovo prljavo djelo, a onda definitivno nije 50gr. će morati potrošiti.

http://kashalot.com/club/post-939161/

Kalcijev glukonat monohidrat 0,5 g CJSC MediSorb - referenca

Zubi rastu kao gljive u bebi nakon kalcijevog glukonata :)

Nismo imali zube do 10 mjeseci. Uopće nisam puno brinuo, ali sam razmišljao o tome. Pedijatar nije rekao ništa za napraviti, rekao je da se penju, penju se, uskoro izlaze. Tako je govorila s 5 mjeseci :) A onda su mi dvojica poznanika rekla bez riječi o kalcijevom glukonatu da se djeci mora dati i dati nužno. Pogledao sam Komarovskog, a onda sam u Kovalkovljevoj knjizi naišao na pravilnu prehranu. Činjenica da se obični kalcijev glukonat ne otapa u vodi su sva kopilad farmaceutskih tvrtki. Ali negdje, ne sjećam se gdje, čuo sam da trebaš staviti sok od limuna na smrvljenu pilulu. Tako je odlučeno.

Tečaj je dobio cijeli paket (20 tableta) - jednu tabletu dnevno. s limunovim sokom. 4 zuba su izašla već u sredini čopora :) Tako brzo je pomoglo. Zatim još 4. Zatim su prestali davati. A zubi su također prestali rasti :)

Sada smo godinu i pol. Prije toga hodali su s 8 zuba, iako su njihovi vršnjaci već imali zalogaj. Opet sam se sjetio kalcijevog glukonata. I opet, usred tutu, ušuljali su se zubi, još 4 komada, i još jedan uspon! Nevjerojatno je kako brzo djeluje kalcijev glukonat i kako je to potrebno za bebe. I vrlo je čudno što nam pedijatar nikada nije rekao za njega.

http://irecommend.ru/content/zuby-rastut-kak-griby-u-malysha-posle-glyukonata-kaltsiya

djeca kalcijevog glukonata.

Mame koje svojoj djeci daju kalcijev glukonat. Koja doza djeteta 1,5 godina? reci mi tko daje što?

očito nitko :) jer bez vitamina D je beskorisno :)

Jeste li ga dobili?

zašto? postoje vitamini s kalcijem +

kupiti redovite vitamine. Kalcijev smetaj se nalazi u bubrezima.

Nedavno sam dao 3/3 pilule 3 puta dnevno kako je propisao liječnik u bolnici.

))) Usput, nemamo alergije, ali u liječenju ovog ARD-a, također smo noću propisali Eden (koji znam kao lijek za alergije) kao antihistaminik.

imamo Eden u vrijednosti od 48 UAH 100 ml)

Neću tražiti, nisam dao ni jednom ((

zubi rastu onoliko koliko je potrebno za rast, a kalcij je također opterećenje bubrega.

http://www.baby.ru/blogs/post/336020341-94327185/

Dr. Komarovsky o kalcijevom glukonatu

Normalna količina kalcija potrebna je djetetovom tijelu tako da se kostur kostiju normalno razvija, tako da su zubi i kosa zdravi. S pitanjem je li moguće davati kompenzacijske lijekove djeci, uključujući kalcijev glukonat, roditelji se često obraćaju autoritativnom pedijatru i TV voditelju, autoru članaka o dječjem zdravlju, Evgeniju Komarovskom.

O problemu

Nedostatak kalcija u djece, prema Evgeny Komarovsky, obično se javlja zbog činjenice da su crijeva poremećena apsorpcijom ove tvari, te nije dovoljno opskrbljena hranom. Ako se od roditelja traži da nahrane svoju djecu da imaju dovoljno kalcija, 99% mama i tata odgovorit će s mlijekom i mliječnim proizvodima. To je zabluda, kaže Jevgenij Komarovski. Ako je dijete alergično na protein krava, što samo po sebi nije rijetkost, onda je sasvim moguće bez mlijeka. Željenu tvar se nalazi dosta u povrću, začinskom bilju, ribi.

Nedostatak je sve izraženiji zbog nedostatka vitamina D. Također, ovo stanje je karakteristično za djecu s nekim oboljenjima štitne žlijezde.

Načini za rješavanje problema puno, kaže Komarovsky. Prehranu je potrebno zasititi hranom bogatom kalcijem, provoditi više vremena na suncu kako bi se uklonio nedostatak vitamina A. t

Osim toga, možete uzeti "kalcijev glukonat", dobri stari, provjereni i generacijski lijek.

O lijeku

Kalcijev glukonat je prah koji je vrlo topiv u vodi. Gotovo 9% je kalcij. Možete ga uzeti i za djecu do godinu dana. Postoji mnogo načina, počevši od gutanja i završavanja intravenskim injekcijama.

Lijek se preporučuje za osteoporozu, rahitis, uz dugotrajnu upotrebu diuretika i antiepileptika, s problemima u stvaranju krvi i raznim alergijskim reakcijama - od urtikarije do atopijskog dermatitisa i angioedema. Lijek se također može propisati u određenim patologijama jetre, uključujući toksične lezije.

Proizvođači također pokazuju da je lijek koristan za djecu tijekom intenzivnog rasta, jer u ovom trenutku, kalcij je uvijek malo nedostaje.

Komarovsky o drogi

Kalcijev glukonat, prema Evgeniju Komarovskom, nedavno je potpuno nepravedno kritiziran. Postoje mišljenja da ga dječji organizam praktički ne asimilira, pa ga nema smisla piti. To je zabluda, kaže liječnik.

To je jedan od najpoznatijih lijekova na svijetu, a njegovi liječnici ga cijene zbog sposobnosti da se dobro apsorbira u crijevima.

Lijek se može koristiti kao hitna pomoć u slučaju konvulzija u prisutnosti nedostatka kalcija, i treba ga primijeniti intravenski. U svim drugim slučajevima, to možete učiniti s unutarnjim prijemom, tj. Dati djetetu jesti.

Proizvođači su se pobrinuli da djeca rado uzmu alat. A sada možete kupiti pilule s okusom voća i kakaoa. Dr. Komarovsky upozorava na intramuskularno davanje lijeka djeci. Ova metoda je relevantna samo za odrasle!

Teško je točno reći gdje je nastao mit o beskorisnosti kalcijevog glukonata. Najvjerojatnije, Komarovsky je siguran, stvar je u pogrešnom doziranju lijeka. Odrasli piju to nije previše zgodno, jer za prikupljanje dnevne doze trebate popiti 60 tableta!

Djeci se preporučuju "razumnije" količine lijeka:

  • do 1 godine - 3 tablete od 500 mg;
  • Od 1 do 4 godine - šest tableta iste doze;
  • od 5 do 9 godina - od 6 do 12 tableta;
  • nakon 10 godina, prosječno 18 tableta dnevno.

Komarovsky savjetuje podijeliti dnevnu dozu na 4 doze i dati lijek pola sata prije jela ili jedan i pol sata nakon obroka.

Proizvođači ističu zatvor, iritaciju probavnog sustava, aritmiju, kao nuspojavu, ali Komarovsky tvrdi da su u praksi nuspojave tijekom primjene rijetke. Djeca to obično dobro podnose.

Kao dobar savjet, Komarovsky preporučuje konzumiranje lijeka u navedenim dozama samo kada je nedostatak kalcija kod djece potvrđen laboratorijskim testovima krvi. U svim drugim slučajevima (za profilaksu i “za svaki slučaj”), djetetu možete dati 1 tabletu tri puta dnevno, prema potpuno poznatoj i razumljivoj shemi za većinu roditelja.

Ne možete dati lijek na sve, ali jednostavno hranite dijete pravim proizvodima.

U svakom slučaju, nije potrebno propisati lijekove djeci samostalno, čak i na prvi pogled bezopasne, poput kalcijevog glukonata. Propisati je posao liječnika. Vjerujte svojim liječnicima!

http://www.o-krohe.ru/komarovskij/glyukonat-kalciya/

Kalcijev glukonat

Oblici oslobađanja

Upute za kalcijev glukonat

Kalcijev glukonat - regulator metabolizma kalcija i fosfora, lijek koji kompenzira nedostatak kalcija u tijelu. Nedostatak ovog elementa u tragovima vrlo je čest i jedan od najozbiljnijih u smislu metaboličkih učinaka manjka hranjivih tvari. Situacija je komplicirana tradicionalno kasnom dijagnozom i, kao posljedica toga, kašnjenjem korektivnih mjera. Rani znakovi nedostatka kalcija kod ljudi uključuju grčeve u mišićima, utrnulost prstiju i nogu, razdražljivost i kognitivno oštećenje. Nedostatak kalcija koji ostaje bez terapijske intervencije podrazumijeva poremećaje metabolizma, uključujući osteopenija (smanjenje mineralne gustoće kostiju) i njena teža forma je osteoporoza, koja uvelike povećava rizik od prijeloma kostiju. Osim toga, nedostatak kalcija ubrzava razvoj ateroskleroze. Štoviše, ishrana siromašna mineralima, koju karakterizira nedostatak kalcija, kalija, magnezija, cinka, selena, opterećena prekomjernim natrijem, zasićenim masnoćama i "lošim" (brzim) ugljikohidratima može u konačnici dovesti do pretilosti, dijabetesa, kardiovaskularnih i onkološke bolesti. Istovremeno, kao što pokazuju rezultati eksperimentalnih i kliničkih studija, korekcija nedostatka kalcija značajno smanjuje rizik od ovih bolesti. Učinkovitost mjera usmjerenih na uklanjanje nedostatka kalcija ovisi o različitim čimbenicima, uključujući oblik kalcija koji ulazi u tijelo, količina utrošene tekućine, motorni način rada i loše pacijentove navike. U tom smislu, dobro osmišljena kompenzacija lijeka zbog nedostatka kalcija dodatna je rezerva za poboljšanje javnog zdravlja. Ovdje je potrebno raspršiti povjerenje pristaša „svih prirodnih“ da je moguće nadomjestiti nedostatak kalcija samo konzumiranjem hrane bogate mikroelementnim podacima.

Prvo, potrebno je istaknuti činjenicu da jedan i isti proizvod (npr. Svježi sir), ovisno o izvoru njegovog porijekla, može sadržavati različite količine kalcija. Drugo, čak i hrana bogata kalcijem ne sadrži toliko toga. Na primjer, da biste ispunili dnevnu potrebu za kalcijem, morate popiti 1 litru mlijeka dnevno, pojesti 1100 g kiselog vrhnja ili 1 kg skute. Ne može svatko priuštiti takvu dijetu. Još jedna nijansa: neki proizvodi, osim "naslaga" kalcija, bogati su i drugim vrlo neupotrebljivim tvarima. Na primjer, švicarski sir sadrži mnogo zasićenih masti, što uzrokuje aterosklerozu. Stoga je u većini slučajeva uzimanje lijekova kalcijem, od kojih je jedan kalcijev glukonat, mnogo racionalnije i sigurnije. Ovaj lijek je uključen u formiranje kostiju, proces hemokagulacije, podržava nesmetano funkcioniranje srca, potiče prijenos živčanih impulsa. Na temelju unosa kalcijevog glukonata, kontraktilnosti mišićnih vlakana tijekom mišićne distrofije (miopatije) poboljšava se miastenija, a propusnost zidova krvnih žila se smanjuje. Usput, posljednje svojstvo kalcijevog glukonata omogućuje da se on primi kod raznih alergijskih bolesti, od u ovom slučaju, postavlja se prepreka na način da alergeni ulaze u krvotok. To znači da visoka razina kalcija smanjuje vjerojatnost akutnog imunog odgovora. Kada se daje intravenski, kalcijev glukonat stimulira simpatički živčani sustav, stimulira proizvodnju adrenalina od strane nadbubrežnih žlijezda, a također ima umjereni diuretički učinak.

Kalcijev glukonat dostupan je u dva oblika doziranja: tablete i otopine za intravenozno i ​​intramuskularno davanje. Preporučuje se davanje kalcij-glukonata u otopini u djetinjstvu samo intravenozno.

http://protabletky.ru/calcium-gluconate/

Kalcijum glukonat dječje recenzije

Poruka Syringa »Uto Svibanj 28, 2013 17:28

postoji takva teorija da se u razdoblju aktivnog rasta javlja manjak kalcija i to se odražava u stanju živčanog sustava - dijete postaje hirovita, slabo spava. Možete pokušati dati glukonat, sigurno neće biti gore. Pola tablete dnevno - zdrobite i dajte malo vode u žlicu

Poruka Prosto_prelest »Uto Jun 04, 2013 13:20

Poruka Tanya-Tanya »Uto Jun 04, 2013 13:43

Post Cherry12358 "Uto Jun 04, 2013 14:05

Poruka Tanya-Tanya »Uto Jun 04, 2013 14:15

Sleep baby i kalcijev glukonat

Poruka Annyuttka »Čet Jun 13, 2013 12:32

Liuova poruka ”Thu Jun 13, 2013 12:36

Točno. Smrvite tabletu i razbolt u vodi ili majčino mlijeko, dajte žlicu.

***************
Tema će kasnije biti dodana općoj temi o kalciju u odjeljku "Lijekovi".

Poruka Annyuttka »Čet Jun 13, 2013 12:37

Post od Elena_Victoria »Pet lip 28, 2013 15:57

Poruka DNE »Sat Jun 29, 2013 14:38

Kalcijev glukonat ima i antihistaminsku komponentu, ako se ne varam. I mogu, a ne liječnik.

Dodano nakon 1 minute 38 sekundi:

Dokazano je da čak i mali nedostatak kalcija u tijelu povećava pojavu alergija. To se može objasniti činjenicom da kalcij smanjuje propusnost krvnih žila, što sprječava ulazak alergena u krvotok. Prema tome, s povećanjem koncentracije kalcija u stanicama, manja količina antigena ulazi u krv, čime se smanjuje vjerojatnost imunološkog odgovora.

Kalcijev glukonat u slučaju alergija pomaže nadoknaditi nedostatak kalcija u tijelu i potiče zacjeljivanje.

Sada često kažu da kalcijev glukonat nije učinkovit. To je zbog prisutnosti na tržištu skupljih lijekova koje je potrebno prodati. A dobar stari glukonat sa svojom smiješnom cijenom je značajan konkurent.

Poruka Po prvi put majka »Sub Lip 29, 2013 20:09

Moguće je i čak i potrebno, nastavite!

Dodano nakon 5 minuta i 35 sekundi:

Imamo takvu situaciju: djetetu damo kalcijev glukonat 1 tabletu dnevno 3 tjedna, ali prekid između tečajeva ne djeluje isto (3 tjedna). Dijete odmah postaje razdraženo i nemirno, noću ne spava dobro pa ne možemo uzeti pauzu dulje od 10 dana - ne možemo izdržati besane noći. Ispostavlja se da s kratkim prekidom sin stalno uzima kalcij, ne šteti zdravlju djeteta?

http://www.komarovskiy.net/forum/viewtopic.php?t=165start=270

djevojke koje su dali kalcijev glukonat djetetu?

doza djeteta 1,2

ali iskreno govoreći, ne sjećam se u kojoj sam dobi počela davati. Moja djeca ih jako vole i pokušavam zamijeniti lijekove vitaminom što je više moguće s proizvodima

Oh, barem jedna osoba nije hodočasnica ljekarne. inače sam mislio da na ovom svijetu više nema razumnih ljudi.
I jaja od prepelice, da, pa, također sam osušila koru, uzemljila je i bacila prstohvat na djecu i mene, također dobro za kalcij.

Vrlo dobro KALTSINOVA, kalcij je dobar za rastući organizam, posebno za formiranje koštanog sustava, ali imajte na umu da je gotovo neprobavljiv, pa ako vam daje zdrobljena ljuska prepelica jaja, učinak će biti super! I kalcijev glukonat je općenito prošlog stoljeća, besmislica POSEM OIL s nuspojavama.

Kalcijev glukonat treba uzimati u kombinaciji s onima koji sadrže magnezij, fosfor i vitamin D3, inače će kalcij uzrokovati štetu, naime, bit će deponiran u bubrezima u obliku pijeska.

Preparate kalcija za djecu u ovoj dobi najbolje je uzeti u obliku sirupa koji sadrži ili vitamin D ili u kompleksnoj vitaminskoj terapiji (Multitabs, Kinder Biovital).

Djevojke. Vašem poslu, možete dati kalcijev glukonat, ali nemojte otrovati svoju djecu!
onda ćete pisati-pomoć, osjećamo se loše!

http://sovet.kidstaff.com.ua/question-83690

Kalcijum glukonat dječje recenzije

GW1_98 13. rujna 2010. u 13:25

nezaboravne sjajne oči sjajne oči 5
Ostavljeno 7.857 postova od 19. srpnja 2007
FD: -16010
13. rujna 2010. u 17:20 sati

Napredni Magridos Magridos 0
Od 11. svibnja 2006
FR: 19724
13. rujna 2010. u 21:42

GW1_98 14. rujna 2010. u 00:03

Napredne mame crvene mame Reds 0
Ostavljeno 500 poruka od 6. ožujka 2009
FD: 10553
14. rujna 2010. u 11:38

vlad @ mir2 14. rujna 2010. u 10:51

Legenda o forumu Baka Mo baka Mo 0
Ostavio / la 6451 poruka od 01 kol 2010
FR: -24205
14. rujna 2010. u 23:58

Napredni Magridos Magridos 0
Od 11. svibnja 2006
FR: 19724
15. rujna 2010. u 12:54 sati

nezaboravne sjajne oči sjajne oči 5
Ostavljeno 7.857 postova od 19. srpnja 2007
FD: -16010
15. rujna 2010. u 16:01

Napredni Magridos Magridos 0
Od 11. svibnja 2006
FR: 19724
15. rujna 2010. u 17:19

sjajne oči, shvaćam da postoje 2 mišljenja - moja i ispravna (medicinska)

1) Ne bih uvodio sir na HB prije 1 godine, ali pod uvjetom da sama majka redovito jede kalsesoderzhaschih proizvoda i dijete hoda najmanje dva sata dnevno. Naš pedijatar kaže da se pola godine uvodi kao svadbeni sir.
2) Naš liječnik daje uputnicu za analizu urina prema Sulkovichu. Na temelju rezultata ovih analiza stavio se rahitis. Je li nedostatak kalcija samo rahitis? Vjerojatno ne. Naravno, takvi znakovi rahitisa kao ćelavih nijansi, znojavih nogu nisu otkazani od strane naših liječnika.
3) Mislim da je to u normalnom rasponu, ali ja bih prošao testove.
4) S tim sam se dugo borio s našim liječnicima i čak sam napisao forum na ovu temu. Moj sin je bio ćelav. Prema Sulkovichu, da bi se proslijedio urin, analiza je dobra. Noge i stopala nisu se znojile, ali na temelju ćelavih područja SAMO liječnik je dijagnosticirao Rachet prvog stupnja i propisao puno meda. Nakon savjetovanja s drugim pedijatrom odlučio sam da ne smijem biti uznemiren i nisam hranio dijete drogom.

Veteran ryngi ryngi 11
Ostavljeno 4.723 postova od 20. rujna 2007
FR: 75588
ICQ 16. rujna 2010. u 16:22

vlad @ mir2 17. rujna 2010. u 01:05

GW1_98 17. rujna 2010. u 01:39

nezaboravne sjajne oči sjajne oči 5
Ostavljeno 7.857 postova od 19. srpnja 2007
FD: -16010
17. rujna 2010. u 15:14

Počeo sam s prethodnim postom s riječima - "pažnja, pitanje" počelo s razlogom
Riječ je o pitanjima koja bi svaka majka trebala postaviti (čak i samoj sebi), koja su na recepciji postavljena nerazumljiva imenovanja, koja pokušavaju uvući u neku vrstu uskog okvira ili jednostavno djeluju prema načelu “Tako sam se navikla”. Što se događa? Sumiram malo:
1. ako je dijete na HB-u, majka je potpuno nahranjena, dijete dobiva na težini / visini, ima odgovarajući dnevni režim, ali do sada (za 8 mjeseci) još nema zube, to ne znači da morate propisati kalcijev glukonat;
2. saznati postoji li nedostatak kalcija, ne treba se usredotočiti ni na jedan parametar, a najbolje - proći testove;
3. ako je dijete zdravo i ima čak i osnove zuba (ispod ćemo pokušati shvatiti kako to otkriti), ali još uvijek nema zuba, onda ne bi trebala paničariti - citirala sam vrijeme erupcije

O prikormu - Uvijek sam mislio da je sve što damo djetetu osim HB ili IV mamac, i također

Ako liječnik propisuje kalcijev glukonat u odsutnosti zuba, s čime se on povezuje?

vlad @ mir2, čini se da ste povezani sa stomatologijom, prosvijetlite, molim vas, kako znate o počecima zuba?

http://vip.karelia.pro/Glyukonat-kaltsiya-grudnichku-t242129.html-sid=72d3fb3fa65408ed770653c9

Kalcijum glukonat dječje recenzije

To čitati na mjestu Komarovsky
pitanje

Dječak, 7,5 mjeseci, od kojih posljednjih 1,5 - plače u snu noću. Smiruje se ili ako malo podučava, ili ako se probudi (a to znači da neće spavati za mene ili njega barem još jedan sat). I tako nekoliko puta u noći gotovo svake noći. Koji bi to bili razlozi za to, je li moguće učiniti nešto s njom ili ponizno trpjeti dok “i to će proći”?

Najvjerojatniji uzrok je povećanje tonusa živčanog sustava zbog povećane tjelesne potrebe za kalcijem. Počevši od 5-6 mjeseci, dijete ima vrlo aktivan proces rasta kostiju općenito, a posebno zubi. Ponekad kalcij nije dovoljno s hranom, a smanjenje razine u krvi često se manifestira alergijskim reakcijama i povećanom živčanom razdražljivošću. Navedeno je najlogičnije objašnjenje zašto je to bilo dobro prije, ali sada je loše. Što učiniti Pa, sve u svemu, i stvarno će proći. Za male... Budite sigurni da poslužite kalcij - 2 tablete dnevno kalcijevog glukonata ili glicerofosfata (gnječite i dodajte hrani) - 2-3 tjedna, zatim 1 tableta dnevno 1 mjesec. Nakon 2 tjedna prijema, odlučite pitanje pedagoškim metodama i odlučite jednom zauvijek - tko pobjeđuje. Ovisno o odluci koju je donijela ili ne odustati - neka plače ili ponizno pati.

U tom smislu, pitanje pedijatara netko propisao kalcij za bebu?

http://2009-2012.littleone.ru/archive/index.php/t-3641303.html

Kalcijev glukonat za djecu - Komarovsky recenzije: indikacije, kontraindikacije, nuspojave, doziranje

Kalcij je jedan od najvažnijih elemenata u tragovima u ljudskom tijelu. Potrebno je da kosti i zubi pravilno rastu. Stoga bi kalcij trebao biti prisutan u prehrani dojenčadi i adolescenata. Element u tragovima regulira rad mišića i srca, a utječe i na zgrušavanje krvi. Mineralno se nakuplja u tijelu, a zatim se koristi tijekom cijele godine. Stoga se Komarovsky kalcijev glukonat preporuča djeci da se redovito koriste za održavanje normalne razine elemenata u tragovima u tijelu.

svjedočenje

Prije nego počnete uzimati lijek, Komarovsky preporučuje da kontaktirate stručnjaka i položite potrebne testove. Istraživanja će pokazati razinu minerala u krvi, nakon čega će postati jasno da li beba treba uzeti kalcij.
Lijek se propisuje u sljedećim slučajevima:

  • Niska razina kalcija u tijelu;
  • hipokalcemija;
  • Kršenje kože;
  • rahitis;
  • Brz rast zuba;
  • Oštećenje jetre;
  • Bolest bubrega;
  • dermatoze;
  • Lom kosti;
  • Astma.

Ako se sumnja na jednu od gore navedenih bolesti, Komarovsky preporučuje kontaktiranje s pedijatrom koji će propisati potreban tretman.

Element u tragovima dodjeljuje se djeci u kombinaciji s drugim lijekovima u liječenju atopijskog dermatitisa. Element u tragovima obnavlja strukturu kože i smanjuje iritaciju. Kod urtikarije i alergija mali pacijenti često češljaju kožu, što usporava zacjeljivanje i povećava upalu. Stoga Komarovsky uključuje kalcijev glukonat za alergije u složenom liječenju.

Komarovsky ne preporučuje kalcijev glukonat za prehladu za djecu, jer Kliničke studije su pokazale da mineral ne utječe na tijek prehlade: ARVI ili ORZ.

Liječnik savjetuje kalcijev glukonat za prehladu kod djece samo ako je prehlada uzrokovana alergijama.

Obrazac za izdavanje

Element u tragovima prodaje se u tabletama u dvije doze: 250 mg i 500 mg. Djeca preferiraju tablete slatkog okusa: voće ili kakao. Glavna tvar je kalcijev glukonat, dodatno se dodaju talk, škrob i kalcijev stearat. Arome za okus (kakao ili voćni okusi) koriste se u tabletama za žvakanje. Za injekcije se proizvodi 10% otopina u ampulama od 5 mg.
Na pitanje kako dati kalcijev glukonat djetetu, Komarovsky odgovara:

  • 0-1 godine - 3 tablete od 500 mg ili 6 mg od 250 mg;
  • 1-4 godine - 6 tableta od 500 mg;
  • 5-9 godina - 10 tableta od 500 mg;
  • 10-14 godina - 16 tableta od 500 mg.

Dnevna doza je poželjna kako bi se podijelila na 3-5 primanja. Djecu treba davati u obliku tableta ili prije obroka, ili 1-1,5 sata nakon obroka, pijući mlijeko.

Ako je djetetu potrebno dati injekciju, to se radi isključivo intravenozno. Otopina treba biti na sobnoj temperaturi. Doza ovisi o dobi djeteta. Do 14 godina daje se od 0,1 do 5 mg svaka 2-3 dana. Intramuskularne injekcije bebama se imenuju u rijetkim slučajevima.

Lijek ima mnogo analoga. Komarovsky preporučuje uzimanje lijeka od jednog proizvođača tijekom cijelog liječenja.

kontraindikacije

Lijek je kontraindiciran kod sljedećih bolesti:

  • Individualna nesnošljivost;
  • ateroskleroza;
  • hypercoagulation;
  • sarkoidoza;
  • Zatajenje bubrega.

Dr. Komarovsky preporučuje kalcijev glukonat djeci od 1 do 3 godine da uzmu 1000 mg dnevno. Zdravo dijete dobro apsorbira 20-30% elementa u tragovima iz hrane. Stoga, vrijedi više koristiti namirnice bogate kalcijem: svježi sir, kefir, tvrdi sirevi, jogurt, jaja, paprike, krastavci, sjemenke sezama, suncokret, bundeve, grah, badem, zobena kaša, riba, kupus. Limunska i mliječna kiselina, kao i vitamin D, povećavaju probavljivost elemenata u tragovima.

Nuspojave

Kalcij rijetko uzrokuje nuspojave. Međutim, tijelo djece drugačije reagira na lijek. Dugotrajna uporaba lijeka može uzrokovati sljedeće bolesti:

  • konstipacija;
  • proljev;
  • mučnina;
  • povraćanje;
  • Slabost mišića;
  • Poremećaj srčanog ritma.

U slučaju jednog ili više simptoma s gore navedenog popisa, morate prestati uzimati lijek i kontaktirati svog okružnog pedijatra.

http://vospitulya.ru/razvitie-detey/zdorovye/lekarstva/glyukonat-kaltsiya-otzyvy-komarovskogo.html
Više Članaka O Alergenima