Rangiranje najboljih hipoalergenih smjesa za novorođenčad s popisa

Mladi roditelji često traže pomoć od pedijatara kada primijete da tijelo djeteta ne podnosi određeni proizvod. Loša reakcija na laktozu, mlijeko ili sojin protein nije problem s hipoalergenskim smjesama za novorođenčad. Posebna prehrana nije namijenjena samo liječenju, već i prevenciji beba. S ovom hranom možete smanjiti opterećenje lijekom na tijelo i eliminirati simptome alergija na hranu.

Što je hipoalergena smjesa

Hipoalergene mješavine su hrana namijenjena hranjenju male djece. Koristi se ako je otkrivena negativna reakcija organizma na uobičajenu hranu. Prilagođeno sadrži sve korisne tvari koje je djetetovom tijelu potrebno za potpuni rast. Između velikog broja opcija možete odabrati ono što je najprikladnije za određenu bebu.

Indikacije za uporabu hipoalergenih smjesa

Koristi se u sljedećim slučajevima:

 1. Neinfektivni proljev, akutna crijevna infekcija - sindrom probave i apsorpcije hranjivih tvari.
 2. Alergijska reakcija tijela na bjelančevine koze i kravljeg mlijeka. Koristi se kao tretman i prevencija.
 3. Za bebe kojima se daje miješana i umjetna hrana.
 4. Hranjenje preranog djeteta.

Karakteristične bubuljice na tijelu djeteta trebaju upozoriti roditelje. Ali to ne znači da oni sami moraju donijeti odluku kako da djeluju u toj situaciji.

Strogo je zabranjeno prijeći na hipoalergensku dijetu bez prethodnog savjetovanja s liječnikom.

Ovaj proizvod mora biti odabran prema medicinskim indikacijama.

Pedijatar prije imenovanja smjese treba pregledati bebu i poduzeti potrebne testove. Na temelju rezultata postavlja se dijagnoza i odabire se hrana.

Kako odabrati hipoalergensku smjesu

Za učinkovito liječenje važno je odabrati pravi sastav za djecu. Ima sljedeće karakteristike:

 • dostupnost lako probavljivih masti;
 • u 1 litri smjese od samo 7 g ugljikohidrata;
 • udio proteina sirutke i kazeina treba biti u rasponu od 60:40 do 80:20;
 • 1 litra gotovih proizvoda čini 12 do 14 g proteina.

Ti se podaci mogu lako provjeriti na ambalaži prije kupnje smjese. Proizvođači posebne hrane za bebe stavljaju oznaku na ambalažu - "ON" ili "GA". Obvezni sastojci u sastavu - žive mikrokulture, folna kiselina, vlakna, jod i željezo. Dobra hipoalergena mješavina u potpunosti zadovoljava dnevnu količinu folne kiseline.

Ocjenu vrhunskih hipoalergenskih spojeva vodi nizozemski proizvođač (Nizozemska). Oni poboljšavaju crijevnu mikrofloru i zaštitne funkcije imunološkog sustava. Prirodni sastojci osiguravaju puni razvoj djetetova tijela. U isto vrijeme oni imaju nedostatke - visoku cijenu, uzrokuju zatvor, a sadrže i palmino ulje. Ne preporučuje se u slučajevima netolerancije na laktozu.

Mešavine soje

Odabir iz velikog broja posebnih prehrana vrijedi obratiti pozornost na mješavine soje. Oni su dobra alternativa kravljim i kozjim proteinskim mješavinama. Kompozicije sa sojom su kontraindicirane u dojenčadi. Mogu se koristiti kad je dijete staro šest mjeseci.

U 3 od 10 djece bilježe se alergije na sojin protein. Stoga se mora paziti da se ne uzrokuje dodatna šteta umjesto koristi. Istovremeno sa smjesom od soje, daju maslac, tvrde sireve i svježi sir. Ako roditelji ne znaju koji proizvođač hrane daje prednost, bolje je savjetovati se o tom pitanju.

Miješa se s proteinskim hidrolizatima

Popis dokazanih spojeva za djecu koja imaju sklonost alergijama na hranu:

Zbog sadržaja bjelančevina hidrolizati predstavljaju novu generaciju dječje hipoalergijske prehrane. Prikazan za konzumaciju s netolerancijom na soju. Koristi se za prevenciju od rođenja dojenčadi. Nemojte uzrokovati probleme s apsorpcijom crijeva. Imaju specifičan gorak okus, pa se dijete treba koristiti postupno.

Mlijeko za kozje mlijeko

Najpopularnije za djecu:

Sastav uključuje proizvode koji se bolje apsorbiraju u probavnom traktu u usporedbi s analozima. U drugom slučaju, osnova kravljeg proteina. Iskoristite ne samo djecu s alergijama na hranu, već i savršeno zdrave. U rijetkim slučajevima uzrokuje alergijsku reakciju.

Suptilnosti hranjenja djeteta hipoalergenskom prehranom

Poučavanje djece hipoalergenskoj prehrani se ne dobiva odmah. Da biste to učinili, slijedite značajke aplikacije:

 1. Alergije na hranu u početku se možda neće manifestirati. Da biste to učinili, roditelji bi trebali znati kako prenijeti dijete na posebnu prehranu. Učinite to bolje postupno. Mala količina novog proizvoda daje se djetetu nakon običnog obroka. To je obično drugo hranjenje. Svakodnevno se povećava doza, a jednostavna hrana zamjenjuje se hipoalergenskom smjesom.
 2. Jednostavna hrana se ne smije miješati s mliječnom hranom. Prvo, beba mora jesti uobičajenu hranu, a zatim i medicinsku hranu. Za svaki prikorma potrebna je nova boca, kako ne bi miješali komponente.
 3. Alergija na običnu hranu nestaje nakon 2 tjedna redovitog hranjenja.
 4. Takav proizvod se ne preporuča davati bez savjeta pedijatra. Hipoalergena dječja hrana nije namijenjena za kontinuirano hranjenje. Trajanje prehrane određeno je težinom bolesti i stanjem djeteta.

U potonjem slučaju moguće su iznimke.

Postoje slučajevi kada su alergije na hranu prevelike.

Da bi se uklonili simptomi bolesti, potrebno je prenijeti dijete na hipoalergensku dijetu prije nego što se preseli na stol za odrasle. Ponekad liječenje traje od 1,5 do 2 godine.

Pripremljena smjesa se ne preporučuje čuvati u hladnjaku. Prije svake upotrebe bolje je napraviti novi dio. Ulijte hranu u čistu posudu, nakon što ste je sterilizirali i bradavicu. Za djecu koristite boce izrađene od stakla ili visokokvalitetnu hranu.

Za i protiv specijalizirane hrane za alergije

Medicinska mješavina vam omogućuje brzo uklanjanje alergija na hranu. Tijekom vremena koža postaje čista, stolica normalizira, dijete se veselo i veselo ponaša. Preventivne smjese sprječavaju razvoj alergija. Ako roditelji hrane bebu takvom prehranom, možete se bez problema prebaciti na redovitu hranu. Unatoč pozitivnom učinku, hrana ima nedostatke.

mane

Među minusima hipoalergijske hrane su:

 1. Imaju neugodan gorak okus, pa nije lako naviknuti dijete na njih. Gorčina je uzrokovana sadržajem slobodnih aminokiselina. Hidrolizatori seruma su mnogo neugodniji od kazeina.
 2. Visoki troškovi
 3. Nuspojave u regurgitaciji i konstipaciji.

Sastav hipoalergenske prehrane uključuje peptide i aminokiseline koje dijete ne probavlja uvijek. Zbog toga izmet može postati zelene boje.

Roditelji se ne bi trebali brinuti o tome, jer je to normalna pojava. Nedostaci se ne smatraju ozbiljnima, zbog čega treba odbiti jesti.

Preventivne hipoalergene smjese

Osim terapijskih mješavina, koristi se i profilaktička terapija. Oni su također mliječni proizvodi. Možete dati djecu od rođenja. Digestiranje je mnogo lakše, pa u rijetkim slučajevima uporaba dovodi do razvoja alergija. Na razvoj nuspojava utječe molekulska masa peptida.

zaključak

Hipoalergene terapeutske i profilaktičke smjese prikazane su na tržištu u širokom rasponu. To može varirati u sastavu, što utječe na cijenu. Teško je pronaći proizvođača čija je hrana najprikladnija za svako dijete. Takve probleme zajednički rješavaju pedijatri i alergozi.

Glavna prednost hipoalergijske prehrane je sadržaj cijepanih proteina, koji ne dovode do pojave osipa na tijelu i drugih negativnih znakova. Smjesa se sastoji od tvari koje su namijenjene punom razvoju mozga, mišića i koštanog tkiva. Pomažu jačanju imunološkog sustava i normalizaciji stolice.

http://grudnichky.ru/pitanie/gipoallergennaya-smes.html

Najbolja hipoalergena formula za dojenčad

Alergije na hranu - česta pojava kod djece u prvoj godini života. Ali ako je tijek bolesti kod onih koji su dojena korigirana majčinom prehranom, onda je situacija s umjetnim proizvodima drugačija.

Za liječenje i prevenciju potrebe hipoalergena smjesa, posebno prilagođena takvoj djeci. Oni značajno smanjuju opterećenje lijekom na malo tijelo i doprinose brzom nestanku simptoma.

svjedočenje

Odmah bi trebalo napraviti rezervu da pedijatar nakon pregleda, odgovarajuće testove i potvrdu dijagnoze postavi hipoalergene smjese za novorođenčad.

Vidjevši karakterističan osip na tijelu djeteta, majka ne bi smjela odmah donijeti vlastitu odluku o tome hoće li ga prenijeti na takvu dijetu. Prvo - anketa i tek tada - uporaba ove vrste proizvoda iz medicinskih razloga, koji uključuju:

 • alergija na hranu na bjelančevine mlijeka (krava ili koza) i soja;
 • netolerancija na gluten, koja je bitna komponenta uobičajene dječje hrane;
 • sindrom smanjene apsorpcije i probave (celijakija, crijevne infekcije, neinfektivni proljev, galaktosemija);
 • atopijski dermatitis;
 • genetska predispozicija za alergijske reakcije;
 • nezrelost probavnog sustava;
 • insuficijencija pankreasa;
 • prijevremenost;
 • pothranjenost.

Sve ove bolesti mogu se manifestirati kod djeteta od prvih dana života ili nešto kasnije. Nakon razjašnjavanja dijagnoze, pedijatar odlučuje prebaciti dijete na drugu prehranu. Istovremeno, hipoalergena formula za dojenčad koja im je dodijeljena može biti terapeutska ili profilaktička, ovisno o ozbiljnosti manifestacija bolesti.

Na suvremenom tržištu hipoalergene smjese za djecu prikazane su u širokom rasponu. Roditelji moraju biti sposobni razumjeti ga kako bi bebu prenijeli na željenu vrstu hrane.

U slučaju sumnje i neodlučnosti, uvijek možete kontaktirati svog pedijatra ili dječjeg alergologa za pomoć. Klasifikacije se mogu temeljiti na potpuno različitim kriterijima.

Na odredište

 • Profilaktički - propisuju se ako dijete ima predispoziciju za alergijske reakcije.
 • Terapeutski i profilaktički visoko prilagođeni - u prisutnosti manjih simptoma bolesti.
 • Adaptirana terapijska hipoalergena smjesa koristi se u slučaju teške kliničke slike, u prisustvu urtikarije na tijelu, anafilaktičkog edema grkljana i ekstremiteta, bronhospazama, kratkog daha.

U obliku oslobađanja

 • Suha hipoalergena smjesa u obliku praha. Ekonomičan. Dugo je spremljeno. Prodaje se u staklenkama ili kartonskim kutijama. To je glavni masovni udio tih proizvoda na tržištu. Zahtijeva razrjeđivanje s vodom u dozama navedenim u uputama.
 • Koncentrirana tekućina. Razrijedi se s vodom u omjeru od 1 do 1. Mnogo je prikladnije miješati nego prah. Dugo vremena nije pohranjena.
 • Gotov proizvod, koji zahtijeva samo grijanje. Zgodan na cesti. Razrjeđivanje vodom nije potrebno, ne stvaraju se kvržice. Ima visoku cijenu.

O sadržaju proteina sirutke s kazeinom

Sastav takvih proizvoda uključuje kazein i proteine ​​sirutke u različitim omjerima. Ovisno o sadržaju tih komponenti razlikuju se sljedeće vrste hipoalergenih smjesa:

 • Visoko hidrolizirana sirutka.
 • Visoko hidrolizirani kazein.
 • Djelomično hidroliziran profilaktički.
 • Niska hidroliza.

Protein sirutke dobro se apsorbira u djetetovo tijelo i donosi hipoalergensku mješavinu sa sadržajem u svojstvima majčinog mlijeka.

Po sastavu

Roditelji one djece čija je reakcija na bjelančevine kravljeg mlijeka identificirana trebaju znati koje su hipoalergene smjese u sastavu:

 • Soja non-mliječni hypoallergenic mješavine, imenovan ne ranije od 5 mjeseci.
 • Hipoalergena mliječna mješavina s proteinskim hidrolizatima dodijeljena je onoj djeci koja imaju sklonost alergijama i probavnim smetnjama: daju je od rođenja, ali ima blago specifičan okus kojem se novorođenčad postupno koristi.
 • Hipoalergena mješavina kozjeg mlijeka, vrlo korisna i bolje apsorbirana od strane djece.

Postoji mnogo klasifikacija i samo trebate odabrati jedan proizvod. Liječnik bi vam trebao reći koja je hipoalergena smjesa za novorođenčad bolja u vašem slučaju. U slučaju blage kliničke slike, korisna je profilaktička prehrana s niskom hidrolizom.

Ali ako su simptomi vrlo ozbiljni, trebali bi biti isključivo terapeutski i nužno visoko hidrolizirani. Pri odabiru obratite pozornost na sastav proizvoda.

struktura

Uz glavni aktivni sastojak (soja, kozje mlijeko, hidrolizirani protein, kazein), svaka hipoalergena formula za dojenčad sadrži i druge korisne sastojke. Njihov glavni zadatak je poboljšati probavu i ublažiti simptome bolesti.

Obavezno proučite sastav kupljenih proizvoda kako ne biste slučajno naletjeli na bilo koji drugi alergen.

Kao dodatni sastojci, proizvođači mogu koristiti:

 • sol: vrlo je malo u hipoalergenskim smjesama, tako da izlučni sustav djeteta nije preopterećen;
 • omega 3 i 6 masne kiseline pomažu ispravnom oblikovanju mozga i vida;
 • antioksidansi (najčešće tokoferol i askorbinska kiselina) jačaju imunološki sustav;
 • kalcij, fosfor i vitamin D doprinose normalnom razvoju kostura;
 • peptidi čine osjetljivost tijela na bjelančevine kravljeg mlijeka;
 • L-karnitin blagotvorno djeluje na probavu i živčani sustav;
 • taurin jača srčani mišić;
 • Inositol je neophodan za normalno funkcioniranje dišnog sustava: pomaže pri ublažavanju bronhospazma i edema grkljana u slučaju alergija;
 • Lecitin pomaže cirkulacijskom sustavu da funkcionira.

Proučavajući sastav paketa, zapamtite: najbolja hipoalergena smjesa je ona u kojoj će biti minimalno aditiva, kako ne bi izazvali novi porast bolesti kod bebe.

U pravilu, djeca koja su sklona alergijama mogu reagirati s osipom na različitim proizvodima, a ne samo s proteinima soje ili kravljeg mlijeka. Stoga budite izuzetno oprezni: uvodeći u prehranu čak i takvu naizgled sigurnu dijetu, pratite njegovo zdravlje.

Osim sastava, što još trebam tražiti pri odabiru?

Kriteriji odabira

Ako ne znate koju hipoalergenu smjesu odabrati, najprije se morate posavjetovati s liječnikom koji je postavio dijagnozu. Zasigurno će navesti nekoliko proizvoda prikladnih za vaše dijete. Studija o njima recenzije pedijatara i mama - to će vam omogućiti da objektivno mišljenje o prehrani, vagati pro i kontra.

Zapamtite: prijelaz iz jedne mješavine u drugu vrlo je dug i nepoželjan posao, stoga je bolje najprije odabrati najpovoljniju opciju. Što tražiti?

Uvijek birajte odgovarajuću prehranu prema dobi djeteta. Kako raste, potreba za hranjivim tvarima se mijenja. Dakle, sadržaj proizvoda za različita razdoblja bit će različit. Potražite brojeve na paketu:

-"1" - hipoalergene smjese za dojenčad od rođenja do šest mjeseci;
-“2” - od 6 mjeseci do 1 godine;
-"3" - nakon 1 godine.

Ako se odlučite između skupog i jeftinog miksa sa sličnim sastavom, to ne vrijedi uvijek preplaćivati. Mnogi vjeruju da je vrhunski proizvod kvalitetniji. U praksi se ispostavlja da tijelo djeteta nije uzimalo luksuzne proizvode, već je pozitivno reagiralo na masovno tržište.

Dakle, ovaj kriterij odabira ne bi trebao vas zbuniti, iako možete navigirati gledajući ocjenu hipoalergenih smjesa, gdje su naznačene približne cijene.

 • Datum proizvodnje

To je jedna od najvažnijih opcija odabira. Ako se rok upotrebe na pakiranju završi, kupnju treba napustiti. Od trenutka otvaranja pakiranja do potpunog konzumiranja može potrajati 2-3 tjedna, a roba će se morati odbaciti, jer će postati kasno. Uzmite ovaj proizvod za buduću uporabu također se ne isplati. Kupite male pakete.

Obratite pažnju na sve ove točke kako biste odabrali dobru, visokokvalitetnu dječju hranu za dugo razdoblje hranjenja. To će omogućiti da ne prolazimo kroz različite marke u potrazi za najboljom opcijom.

Da, i za mali želudac, mrvice će biti bolje ako se u početku privikne na bilo koji proizvod, koji kasnije neće morati mijenjati. Uostalom, vrlo je teško prebaciti se s uobičajene smjese na hipoalergensku: taj proces će trajati mnogo vremena.

Pravila hranjenja

Da bi se dijete podučilo hipoalergijskoj mješavini, roditelji moraju znati značajke njegove uporabe.

 1. Zabranjeno je davati takve proizvode bez pedijatra. Samo na temelju istraživanja i zdravlja djeteta može utvrditi je li moguće konstantno hraniti dijete hipoalergenom smjesom. Ako je to samo profilaktički, teško je to učiniti. Ako je bolest prevelika i hitno je potrebno ublažiti simptome, ponekad morate sjesti na takvu dijetu do prijelaza na stol za odrasle (1,5-2 godine).
 2. Ako je beba od rođenja umjetni umjetnik i majka unaprijed zna da ima predispoziciju za alergije, trebala bi o tome obavijestiti liječnika. Možda će odmah dopustiti korištenje profilaktičkog ili terapeutskog proizvoda.
 3. Ako se bolest nije odmah manifestirala, majka bi trebala proučiti shemu kako preći na hipoalergensku smjesu. To se radi postupno. Prvo, 30 ml novog proizvoda dodaje se dodatnoj prehrani uz uobičajenu prehranu pri 2. hranjenju. Tada se doza postupno povećava. Prvo, odvija se cijelo drugo i posljednje hranjenje. Zatim - sve ostalo.
 4. Što se tiče pitanja je li moguće miješati hipoalergensku mješavinu s normalnom mješavinom, definitivno ne. U početku - poznati proizvod u zasebnoj boci. Nakon toga, već je - uz dodatak medicinske prehrane u drugom spremniku.
 5. Rezultati liječenja bit će vidljivi tek nakon 2-3 tjedna.

Svi roditelji moraju uzeti u obzir još jednu vrlo važnu točku. Pitanje je li alergija na hipoalergensku mješavinu može biti apsurdno i glupo, iako nije.

Ako dijete ima reakciju na soju, a vi ste za njega stekli upravo sojin proizvod - osip i druge manifestacije bolesti se ne mogu izbjeći. Ista se stvar može dogoditi s dodatnim sastojcima.

Vidi također: "Pravila za hranjenje novorođenčeta u vremenu i količini."

klijenata

Vođa naše ocjene hipoalergene smjese - «Alfare» iz tvrtke «Nestle» (Švicarska)

Kako se ne biste izgubili u raznovrsnosti robnih marki i marki dječje hrane, popis hipoalergenih smjesa za novorođenčad pomoći će vam da napravite pravi izbor. On će vas orijentirati u zemljama podrijetla i rasponu cijena.

To su proizvodi koji su se dokazali u ovoj niši, dobili su mnogo zahvalnih povratnih informacija od mladih mama i prošli su klinička ispitivanja i dobili odobrenje pedijatara.

Hipoalergena mješavina za novorođenčad

 1. Alfare. Nestle. Švicarska. 19 dolara.
 2. Friso Pep AC. Friesland Foods. Nizozemska. 16 dolara.
 3. Friso Pep. Friesland Foods. Nizozemska. 16 dolara.
 4. Frisolac HA 1. Friesland Foods. Nizozemska. 11 dolara.
 5. HiPP Combiotic HA 1. HiPP. Njemačka. 11 dolara.
 6. Hipp GA 1. HiPP. Njemačka. 11 dolara.
 7. Humana GA 1. Humana. Njemačka. 14 dolara.
 8. Kabrita. Hyproka. Nizozemska. 14 dolara.
 9. NAN GA 1. Nestle. Švicarska. 10 $
 10. Nestogen. Nestle. Švicarska. $ 8.
 11. Nutramigen. Mead Johnson Prehrana. SAD. 6 $.
 12. Nutrilak HA. Nutritek. Rusija. $ 8.
 13. Nutrilak peptid STZ. Nutritek. Rusija. 9 dolara.
 14. Nutrilon HA 1. Nutricia. Nizozemska. 10 $
 15. Alergije na Nutrilon Pepti. Nutricia. Nizozemska. 14 dolara.
 16. Nutrilon Pepti TSC. Nutricia. Nizozemska. 16 dolara.
 17. Pregestimil. Mead Johnson Prehrana. SAD. 6 $.
 18. Similac Alimentum. Abbott. Irska / Danska / Španjolska. 9 dolara.
 19. Similac Hypoallergenic. Abbott. Irska / Danska / Španjolska. 11 dolara.
 20. Dadilja. Bibikol. Novi Zeland. 11 dolara.

Sada znate razliku između hipoalergenske smjese i uobičajene: u njoj se alergen (najčešće bjelančevina kravljeg mlijeka) zamjenjuje drugom, mekšom i sigurnijom komponentom.

To mogu biti proteini sirutke, kazein, soja ili kozje mlijeko. Spašava djecu koja od prvih dana života pate od ove bolesti te su prisiljena koristiti specijalizirano liječenje i preventivnu prehranu kako bi izbjegli komplikacije.

Najbolje što svaka majka može dati novorođenčetu je majčino mlijeko. Postoje situacije u kojima majka nema takvu mogućnost (nedonoščad, nedostatak majčinog mlijeka, nedostatak majčinog mlijeka ili kontraindikacija za majku dojenje).

Samo prije nekoliko desetljeća, to je bio veliki problem. Danas je glavni problem svake majke čija je beba pomiješana ili potpuno umjetno hranjena, odabir najbolje i najkvalitetnije mješavine za bebu.

Prije donošenja ocjene najboljih mješavina za novorođenčad vrijedno je unaprijed reći: sva djeca su različita. Dakle, ono što će biti na prvom mjestu za jednog bit će u posljednjem za drugo. To, štoviše, ocjena temelji se na pokazateljima zdrave djece i bebe s osobnim karakteristikama (alergije, regurgitacije) nisu uključeni ovdje.

1. Friso (Friso). Mješavina koja je pomogla mnogim mama da izbjegne probleme s malom težinom i problemima s trbušnim mišićima u dojenčadi potpuno se riješi problema. Najbolji mix do kraja 2016.

Cijena: od 350 rubalja za 400 grama; od 780 rubalja za 800 grama.

 1. Ima nekoliko vrsta (serija), zahvaljujući kojima će svaka majka moći za svoje dijete odabrati željeni sastav i korisna svojstva.
 2. To su odobrili ruski pedijatri i naširoko se koristi u rodilištima, rehabilitacijskim centrima, odjelu za neonatalnu reanimaciju, kao iu skrbi o maloj porođajnoj težini i nedonoščadi.
 3. Niz anti-refluksa pomaže djeci da se nose s čestim povraćanjem. Bori se o samom uzroku. Omogućuje podešavanje probave i stolice djeteta.
 4. Smjese se lako otapaju u vodi, bez stvaranja grudica.
 5. Postoji posebna serija za djecu alergičnu na protein krava, kao i za djecu s alergijama.
 6. Jedini nedostatak je odsutnost suhe mješavine bifidobakterija u klasičnoj seriji (Frisolak).

2. Nutrilon (Nutrilon). Suha adaptirana mliječna formula namijenjena prehrani djece od prvih dana života do tri godine. Glavna prednost smjese je dostupnost. Lako se može naći čak iu običnom hipermarketu.

Cijena: od 390 rubalja za 400 grama; od 860 za 800 grama.

 • Smjesa je dostupna u nekoliko oblika: mlijeko i kiselo mlijeko.
 • Ima nekoliko serija, među kojima su: alergene, s aminokiselinama (za djecu s teškim alergijama na hranu), fermentirano mlijeko (za bebe s osjetljivom probavom), Pepti Gastro (za bebe s oštećenom intestinalnom apsorpcijom i nepodnošljivost hrane), Pre (za prijevremeno rođene bebe i male bebe) čija je težina manja od 1800 grama).
 • Smjesa je vrlo pogodna za pripremu.
 • Prema proizvođačima, to pomaže djetetu da se nosi s kolikama, no u stvarnosti se ispostavlja da to nije više od marketinškog trika.
 • Smjesa je visoke kvalitete, ali prisutnost palminog i kokosovog ulja nadilazi sve prednosti smjese.

• Nan (NAN). Smjesa je u obliku suhog praha za kuhanje i spremna tekućina. Osim mliječne formule za dojenčad, ona proizvodi i mliječne majke za dojenčad (dopušta majkama s niskim udjelom masti i niskom hranjivom vrijednosti majčinog mlijeka povećati njihovu kvalitetu i hranjivu vrijednost - obogatiti ih vitaminima).

Cijena: od 135 rubalja za 200 grama gotove smjese; od 430 rubalja za 400 grama; od 890 rubalja za 800 grama; od 2320 rubalja za 70 vrećica za mlijeko.

 1. Mješavina dobrog, izdržljivog i praktičnog pakiranja. Ima sve što je potrebno za kuhanje (mjerna žlica).
 2. Mješavina je s vremenom prošla test kvalitete - čak iu post-sovjetskim vremenima pedijatri su savjetovali mame takvih smjesa, ali ih je moglo donijeti samo iz Njemačke.
 3. Proizvođači tvrde da mješavina sadrži sve potrebne vitamine i minerale za pun razvoj beba. Zapravo, postoje male pogreške u količini vitamina u 100 grama smjese.
 4. Nedostaci se mogu pripisati i nepotrebno precijeniti, pjena tijekom pripreme proizvoda i mala pogreška u mjernoj žlici.
 5. Na isti način kao i mnoge mješavine imaju nekoliko serija, ali su nekoliko puta manje nego u prethodnim.

3. Similak. Mješavina je među tri najbolje mješavine za 2016. godinu. Jedini nedostatak ove mješavine je da ne može stati dijete. Međutim, djeca koja su pogodna za mješavinu ne znaju za probleme s probavom ili nedostatkom vitamina.

Cijena: od 270 rubalja za 400 grama; od 940 rubalja za 900 grama.

 1. Mješavina ima nekoliko serija: Isomil (mliječna formula bez laktoze, za bebe s alergijom na kravlje bjelančevine), Comfort (za djecu s problemom kolikusa i konstipacije), hipoalergena (za djecu sklonu alergijama), Antirefluks, Niska laktoza, NeoShur (za prijevremenu i malu težinu) djeca), Premium (klasična).
 2. Velika prednost ove mješavine (koju proizvođači navode na prednjoj strani pakiranja) je da je to mješavina bez palminog ulja.
 3. Preporučuju stručnjaci i naširoko se koriste u ruskim dječjim bolnicama i neonatalnoj reanimaciji.

4. Nenny. Jedna od najboljih mliječnih formula za kozje mlijeko. Smjesa je mnogo bolja nego inače. Smatra se među pedijatrima i neonatolozima vrlo prilagođenoj smjesi.

Cijena: od 1250 za 400 grama; od 2300 po 800 grama.

 • Kozje mlijeko je mnogo zdravije, a time i mješavina na njoj.
 • Kozje mlijeko kod djece ne uzrokuje alergije. Smjesa je potpuno hipoalergena i prikladna za svu djecu.
 • Smjesa ima veliku nutritivnu vrijednost.
 • Jedini nedostatak je cijena i činjenica da je mješavina prikladna samo za zdravu djecu.

U nastavku je sažeta tablica koja svrstava najbolju prilagođenu mliječnu formulu za bebe. Ovdje su samo tri najbolje mješavine predstavljene prema neovisnim stručnjacima.

Važno je napomenuti da je drugo mjesto podijeljeno između dvije marke odjednom - to je zbog činjenice da je jedna od mješavina na kozje mlijeko.

http://medic-03.ru/luchshie-gipoallergennye-smesi-dlya-novorozhdennyh-reyting/

Ocjena najboljih hipoalergenih smjesa za dječju hranu

Ako je vaše dijete sklone alergijama, onda je u svojoj prehrani poželjno uvesti hipoalergene smjese, jer su obično bez mliječnih proizvoda i sadrže hidrolizat proteina. Na tržištu postoji veliki raspon takve dječje hrane, a ponekad roditelji, pogotovo neiskusni, vrlo teško pronalaze pravi izbor. Pročitajte, nego što se različite vrste hipoalergenih proizvoda razlikuju jedna od druge, koje su njihove osobine. To će vam pomoći da donesete ispravnu odluku.

Što je hipoalergena smjesa

Svaka mama želi hraniti bebu samo majčinim mlijekom, ali iz raznih razloga ponekad nije moguće. U takvoj situaciji spašava posebna dječja hrana. Međutim, ako se alergija nađe u djetetu, to dovodi mlade roditelje u stanje šoka. Vi ne bi trebali paničariti, jer su moderni proizvođači uzeli u obzir ovu situaciju i pustili hipoalergenske smjese za novorođenčad.

Kako se prehrana razlikuje od obične? Hipoalergena mješavina za novorođenčad ima i druge sastojke u svom sastavu, u pravilu nema prirodnih mliječnih proizvoda. Posebno je dizajniran tako da, jednom u tijelu mrvica, ne izaziva alergijske reakcije i može se koristiti za liječenje, tijekom remisije i za profilaksu. Postoji nekoliko vrsta hipoalergijske hrane:

 1. Formula bez mlijeka za dojenčad. Pogodno za djecu koja imaju apsolutnu netoleranciju na kravlje mlijeko. Sadrži protein soje.
 2. Bez laktoze i niske. Namijenjen djeci s netolerancijom na laktozu. Koristi se kod proljeva i crijevnih infekcija.
 3. Prilagođeni protein. Dizajniran za djecu s teškim alergijama na mlijeko, cističnu fibrozu, nedonoščad i djecu koja ne dobivaju na težini.
 4. Mliječni proizvodi bez fenilalanina. Dizajniran za djecu s fenilketonurijom.
 5. Bez glutena. Za djecu koja imaju potpunu netoleranciju prema žitaricama.

Smjese su dostupne u sljedećim oblicima:

 1. Suha. Prašak s ekonomičnom potrošnjom i dugim vijekom trajanja. Razrijedite s vodom u omjeru navedenom na ambalaži.
 2. Tekućina je koncentrirana. Razrijediti vodom jedan na jedan, pohraniti dugo.
 3. Završen. Ova se energija smije grijati.

Hipoalergijske terapijske mješavine

Imenuje ih stručnjak (alergolog ili pedijatar), ako dijete ima alergije na hranu ili druge poremećaje. Temelji se na kravljem mlijeku visokog stupnja hidrolize (razgradnje) proteinskog supstrata. Ljekovite mješavine za djecu s alergijama sadrže vitamine, elemente u tragovima, minerale. Propisani su za:

 • alergije na hranu blage, umjerene, teške;
 • problemi s probavom i apsorpcijom (mogu biti uzrokovani operacijom crijeva, kroničnim proljevom, insuficijencijom gušterače, cističnom fibrozom i drugim stanjima);
 • pothranjenost;
 • sindrom apsorpcije u crijevima teškog oblika.

Terapijske smjese mogu biti:

 1. Serum. Oni sadrže peptide dobivene tijekom razgradnje proteina sirutke. Takve proizvode karakterizira visoka biološka vrijednost.
 2. Kazein. S peptidima podijeljen kazein.
 3. Soja.

Preventivne hipoalergene smjese

Hrana za djecu koja imaju povećan rizik od alergija (na primjer, zato što je imaju jedan ili oba roditelja). Preventivna hipoalergena smjesa sadrži djelomično hidrolizirani mliječni protein, koji se lakše cijepa. Takva prehrana propisana je za:

 • povećan rizik od alergija;
 • prva reakcija na kravlje mlijeko;
 • dugotrajna remisija nakon alergije.

Nan hipoalergena

Ovaj se proizvođač dokazao na tržištu dječje hrane. Hipoalergena Nan mješavina se smatra profilaktičnom, ali je također pogodna za blage alergije. Ima sljedeće značajke:

 • cijena: 320-690 rubalja za 400 g;
 • Sastojci: djelomično hidrolizirani protein sirutke, laktoza, polinezasićene masne kiseline, lakto- i bifidobakterije, maltodekstrin (u Nan-2 proizvodu);
 • za koju dob: Nan-1 od rođenja do pola godine, Nan-2 od 6 mjeseci do godinu dana, Nan-3 od 12 mjeseci;
 • Pros: brzo se otapa, ugodnog okusa, praktično bez gorkog okusa za hipoalergensku hranu, prisutnost masnih kiselina, siguran sastav, prikladno pakiranje s mjernom žlicom, ekonomična potrošnja;
 • Cons: skupo, moguće zatvor i izmet zelene boje.

Nutrilon je hipoalergen

Proizvođač dječje hrane proizvodi nekoliko vrsta proizvoda za djecu s visokom osjetljivošću na hranu. Hipoalergena mješavina Nutrilon je po sastavu vrlo sličan majčinom mlijeku i prikladan je za prevenciju bolesti. Ima sljedeće karakteristike:

 • cijena: 400 g troškovi 650-800 str.
 • Sastojci: djelomično hidrolizirani mliječni proteini, masne kiseline, laktoza, palmino ulje, prebiotici, sojin lecitin, vitamini, minerali, taurin;
 • za koju dob: Nutrilon br. 1 od 0 do 6 mjeseci, br. 2 - od pola godine;
 • Pros: prebiotici proizvode snažan imunitet, masne kiseline doprinose normalnom razvoju središnjeg živčanog sustava, mozga, vizualnih funkcija, prehrani sprječava crijevne infekcije; prikladno pakiranje;
 • kontra: skupo, ponekad uzrokuje kršenje stolice.

Similacna hipoalergena

Proizvodi ove marke proizvedeni su u Španjolskoj. Hypoallergenic mix Similac ima mnogo pozitivnih povratnih informacija od roditelja koji su ga koristili, ali neka djeca ne pristaju. Popis glavnih karakteristika:

 • cijena: 615-770 str.
 • Sastojci: djelomični proteinski hidrolizat, vitamini, laktoza, minerali, lutein, biljna ulja, nukleotidi, masne kiseline, prebiotici, maltodekstrin;
 • za koju dob: №1 - do pola godine, №2 - od 6 mjeseci do godinu dana;
 • Prednosti: smanjuje rizik od nadutosti, doprinosi punom razvoju mozga, podupire normalnu crijevnu mikrofloru, dobro djeluje na stvaranje živčanog sustava, kao dio palminog ulja;
 • Cons: Neka djeca ne stanu i uzrokuju poremećaje crijeva.

Nije hipoalergena

Nestle proizvodi. Smjesa Nestozhen hypoallergenic sastav što bliže majčinom mlijeku žene. Mnogi roditelji preferiraju ovu marku zbog pristupačne cijene, dobrog sastava. Međutim, postoje i negativne kritike od majki, što ukazuje da takva dijeta nije odgovarala njihovom djetetu. Opis:

 • cijena: 270-490 str.
 • sastav: proteinski hidrolizat, prebiotici, maltodekstrin, vitamini, minerali;
 • za koju dob: od rođenja;
 • Pros: ugodan miris, slatki okus, brzo rastavljen, pristupačna cijena, obilje korisnih komponenti u sastavu osigurava puni razvoj djetetova tijela;
 • Protiv: neugodna ambalaža, ne sva pogodna hrana, neki izazivaju tešku konstipaciju i bol u trbuhu.

Nutrilak hipoalergeni

Odmah je vrijedno napomenuti da su recenzije ovog proizvoda dvosmislene. Hipoalergena mješavina Nutrilak ima gorak okus više od svojih kolega, pa neka djeca apsolutno ne žele jesti. Glavne karakteristike snage:

 • cijena: 200-410 rubalja;
 • sastav: niska laktoza, maltodekstrin, djelomično probavljeni protein sirutke, prebiotici, arahnoidni i dokosaheksaenoični omega-3-6 masne kiseline, nukleotidi, probiotici, vitamini, lutein, palmino ulje;
 • za koju dob: №1 - 0-6 mjeseci, №2 - više od pola godine;
 • Pros: niska cijena, komponente smjese imaju pozitivan učinak na mozak, živčani sustav, kosti i mišićno tkivo djeteta;
 • Cons: ponekad ne stane, gorak okus i neugodan miris.

Bellakt hypoallergenic

Proizvodi bjeloruske tvrtke. Mješavina Bellakt hypoallergenic pušten na tržište za dugo vremena i uspio dobiti puno obožavatelja među roditeljima.

 • cijena: 240-450 rubalja;
 • Sastojci: maltodekstrin, prebiotici, djelomično hidrolizirani proteini sirutke, biljna ulja, minerali, vitamini, aminokiseline, nukleotidi;
 • za koju dob: broj 1 do pola godine, broj 2 od 6 do 12 mjeseci;
 • Pros: niska cijena, bez konzervansa, boja, pojačivača okusa, lako probavljiva, ne iritira crijeva, pomaže riješiti se kolika, potiče zdrav rast i razvoj djeteta.
 • Cons: neka djeca imaju netoleranciju na sastojke ove smjese.

Friso hypoallergenic

Proizvod se smatra profilaktičkim jer sadrži djelomično hidrolizirani mliječni protein. Prema brojnim pregledima roditelja, Friso hipoalergena mješavina smatra se jednom od najboljih na tržištu, iako pripada visokom cjenovnom segmentu. Značajke:

 • cijena: 620-850 str.
 • sastav: djelomično hidrolizirani protein kravljeg mlijeka, masne kiseline, nukleotidi, prebiotici, hranjive tvari, elementi u tragovima, minerali, vitamini, kalcij, laktoza, biljna ulja, kalij, maltodekstrin, taurin, karnitin, kolin.
 • za koju dob: broj 1 do pola godine, broj 2 do godinu dana;
 • Prednosti: je profilaktička i proizvodi glatku toleranciju na kravlje mlijeko, pridonosi pravilnom razvoju mozga, organa vida, poboljšava imunitet, poboljšava crijevnu mikrofloru, vrlo pogodan ekonomičan paket s fotografijom s detaljnim opisom sastava;
 • Cons: U vrlo rijetkim slučajevima, nije pogodan za djecu, ali to je zbog okusa, a ne na komponente.

Hipoalergena beba

U liniji dječje hrane ove tvrtke nalazi se fermentirani mliječni proizvod pogodan za osjetljive mrvice, ali se ne može prije nego upozoriti da su ocjene o njemu previše dvosmislene. Ovaj prah dobro uočavaju neke bebe, dok se za druge alergija samo povećava. Hipoalergena mješavina Baby ima sljedeće značajke:

 • cijena: 430-650 str.
 • sastav: laktoza, vitamini, elementi u tragovima, djelomični hidrolizat mliječne bjelančevine, masne kiseline, škrob, hranjive tvari, elementi u tragovima, biljna ulja,%
 • za koju dob: od rođenja do jedne godine;
 • Pros: ukusna, lako rastopljena, pomaže djetetu da brzo raste i razvija se.
 • Cons: visoku cijenu, mnogi ne stane.

Kako odabrati hipoalergensku smjesu

Ako ste u bebi primijetili znakove alergije ili znate da on ima sklonost prema njoj, tada bi najrazumnija odluka bila posjetiti liječnika. Poželjno je da odaberete hipoalergensku smjesu pod njegovim vodstvom i nadzorom, osobito ako ste prvi put suočeni s ovim problemom. Možete kupiti proizvode u uobičajenim supermarketima, ljekarnama ili naručiti u katalogu online trgovine s dostavom. Postoji nekoliko savjeta koje svakako trebate koristiti prilikom kupnje određene hrane:

 1. Potrebna vam je hidrolizirana formula za dojenčad, označena s "HA" ili "ON".
 2. Poželjno je da pripravak ne uključuje kokosovo ulje, repičino ulje ili palmino ulje.
 3. Provjerite datum proizvodnje i rok trajanja.
 4. Svaka nova mješavina se postupno unosi u prehranu bebe, promatrajući njegovu reakciju. Držite poseban dnevnik hrane i imajte na umu sve što se odnosi na hranjenje. Zapišite koji je po vašem mišljenju hipoalergena smjesa bolja, napravite usporednu analizu.
 5. Nemojte često mijenjati smjesu, tijelo se mora prilagoditi svakom proizvodu, ali je potrebno vrijeme.
 6. Odaberite proizvod za hranjenje u skladu s dobi djeteta. U pravilu, djeca od rođenja do šest mjeseci moraju uzeti kutije s oznakom "1", starije od 6 mjeseci - s "2", nakon godinu dana - "3". Ako je dijete prerano ili premalo, kupuje mješavine s oznakama "0" ili "Pre", ali samo nakon konzultacije s liječnikom. U svakoj dobi potreba za hranjivim tvarima u mrvicama je različita.
 7. Prilikom kupnje ne oslanjajte se na cijenu, već na sastav. U elitnom i masovno-tržišnom mixu mogu postojati apsolutno identične komponente. Studija recenzije drugih mumija i ocjene razumjeti što je proizvod. Jeftina hrana također može biti visoke kvalitete.

Video: hipoalergijske mješavine za bebe

Recenzije

Miroslava, 29 godina

Nikada nije bilo problema s hranjenjem sina, ali mojoj kćeri postalo je teško od prvih dana. Majčino mlijeko nije bilo. Obična alergija na hranu išla je i pomagala nam je mješavinu soje za djecu. Dok smo išli na ovaj izbor, isprobali smo veliku količinu proizvoda, ali ni najskuplji nisu pomogli. I na hrani sa sojom alergija je odmah počela prolaziti.

Ekaterina, 24 godine

Naš sin ima predispoziciju za alergije, jer pedijatar odmah preporučuje odabir posebnih smjesa. Pokušao je Tiny, Nestozhen, obojica nisu stala. Dijete je počelo plakati iz jednog mirisa. Odlučili su zamijeniti Frisoa, iako to nije jeftino. Konačno, naša beba počela je jesti s apetitom, a mi smo s olakšanjem ispustili cijelu našu obitelj.

Alexandra, 32 godine

Do šest mjeseci hranio sam kćer i sve je bilo u redu, a onda je nestalo mlijeko. Kupio sam običnu hranu Nutrilak i nakon nekoliko dana prijema poškropio sam obraze. To je pomogla mješavina kravljeg proteina Similac, koju je preporučio pedijatar. Alergije su postupno prolazile, međutim, bilo je teško naviknuti kćer na takvu prehranu zbog gorčine u okusu.

Elizaveta, 26 godina

Samo su mješavine aminokiselina za djecu s Nutrilonom prikladne za mog sina. Pokušali smo mnoge druge, ali nešto nije u redu sa svakim od njih: ili osip ne nestane, onda problemi počinju s stolicom. Odlučili smo se zadržati na aminokiselini Nutrilone, jer zdravlje našeg djeteta nije nešto s čime treba eksperimentirati.

http://sovets.net/11392-gipoallergennye-smesi.html

Popis hipoalergenih smjesa za novorođenčad

Ako dijete ima sklonost alergijskim reakcijama, onda je najbolje u svoju prehranu uvesti hipoalergene smjese za novorođenčad. U pravilu ne sadrže mlijeko, već se sastoje od proteinskog hidrolizata. Do danas, popis takvih smjesa je ogroman. Zbog toga je neiskusnim roditeljima vrlo teško napraviti pravi izbor. U ovom članku ćemo govoriti o tome kako se hipoalergene mješavine za novorođenčad razlikuju jedna od druge.

Što su hipoalergene smjese

Svaka mama želi hraniti svoje dijete isključivo majčinim mlijekom, ali postoje situacije kada to nije moguće. A onda morate ući u dječju dijetu posebnu hranu za bebe. Ali događa se da se alergija pojavi na komponenti djeteta. Naravno, ovi mladi roditelji vode u stanje šoka. Ali nemojte paničariti prerano. Suvremeni proizvođači uzeli su u obzir ovu situaciju i razvili posebnu hipoalergensku mješavinu za novorođenčad.

Što je hipoalergena smjesa za novorođenčad različita od normalne? Odgovor je jednostavan. Razlika u sastavu. U pravilu nema prirodne mliječne bjelančevine. Osmišljene su tako da pri ulasku u dječje tijelo ne izazivaju alergijske reakcije. Pa ipak, mogu se koristiti za profilaksu i za liječenje tijekom remisije.

Vrste hrane hipoalergene

Postoji nekoliko vrsta hipoalergijske hrane:

 1. Mješavine za bebe bez mlijeka. Sadrži protein soje. Pogodno za djecu koja uopće ne podnose kravlje mlijeko.
 2. Bez laktoze i niske laktoze. Dizajniran za bebe koje ne podnose laktozu. Koristi se kod crijevnih infekcija i proljeva.
 3. Protein je prilagođen. Namijenjen djeci s cističnom fibrozom, teškim oblikom alergije na mlijeko, za prerano i loše dobivanje tjelesne težine.
 4. Mliječni proizvodi bez fenilalanina. Koristi se za djecu s fenilketonurijom.
 5. Bez glutena. Koriste se za djecu s potpunom netolerancijom prema žitaricama.

Smjesa se može proizvesti u sljedećim oblicima:

 1. Suha. Razrijedite s vodom u omjeru navedenom na pakiranju. To je prah s dugim vijekom trajanja i ekonomičnom potrošnjom.
 2. Koncentrirana tekućina. Ne zadugo. Razrijedi se s vodom u omjeru 1: 1.
 3. Završen. Takve se mješavine zagrijavaju i spremne za jelo.

Hipoalergene mješavine za novorođenčad medicinske

Takve smjese propisuje pedijatar ili alergolog, ako dijete ima alergije na hranu ili neka druga kršenja. Temelji se na kravljem mlijeku visokog stupnja cijepanja (hidrolize) proteinskog supstrata. Sastoje se od minerala, elemenata u tragovima i vitamina. Imenovani su u sljedećim slučajevima:

 1. S apsorpcijskim sindromom u crijevima, koji ima ozbiljan oblik.
 2. Pothranjenost.
 3. Problemi s apsorpcijom i probavom. Mogu biti uzrokovane cističnom fibrozom, insuficijencijom gušterače, kroničnim proljevom, crijevnim operacijama i drugim uvjetima.
 4. Alergije na hranu različite težine.

Medicinske smjese mogu biti:

 1. Soja.
 2. Kazein. S razdijeljenim pesticidima kazeina.
 3. Serum. Oni uključuju pesticide koji su dobiveni razgradnjom proteina sirutke. Ove proizvode karakterizira visoka biološka vrijednost.

Hipoalergenske smjese za profilaktičku primjenu novorođenčadi

Ova hrana za takvu djecu koja imaju visoku razinu rizika za pojavu alergijske reakcije. Sastav hipoalergenske profilaktičke mješavine uključuje djelomično hidrolizirani mliječni protein, koji je lakše probavljivu cjelinu. Slična prehrana bebama propisana je u sljedećim situacijama:

 1. Dugo razdoblje remisije nakon alergija.
 2. Pojavila se reakcija na kravljem mlijeku.
 3. Povećani stupanj pojave alergijske reakcije.

Vrste hipoalergenih smjesa za novorođenčad

Nan hipoalergena

Na tržištu dječje hrane ovaj se proizvođač dobro pokazao. Smjesa Nan hypoallergenic smatra se profilaktičkom, ali se može koristiti i za blage alergije.

Osobine koje posjeduje Nan hipoalergena smjesa:

 1. Cons: visoka cijena (za 400 grama od 320 do 690 rubalja); fekalije zelene nijanse i brave su moguće.
 2. Pros: ekonomična potrošnja, prikladno pakiranje uz prisutnost mjerne žlice, siguran sastav, prisutnost masnih kiselina, gotovo bez gorčine, što je karakteristično za hipoalergensku hranu, ugodan okus i brzo otapanje.
 3. Dob: Nan-1 se koristi od rođenja do 6 mjeseci, Nan-2 - od 6 do 12 mjeseci, Nan-3 - tijekom 12 mjeseci.
 4. Sastojci: maltodekstrin (u Nan-2), bifidobakterije i laktobacili, polinezasićene masne kiseline, laktoza, djelomično hidrolizirani protein sirutke.

Nutrilon je hipoalergen

Ovaj proizvođač dječje hrane istodobno proizvodi nekoliko vrsta smjesa za djecu s preosjetljivošću na hranu. Sastav Nutrilon hypoallergenic vrlo je sličan majčinom mlijeku i prikladan je za prevenciju bolesti.

Karakteristike hipoalergenske smjese Nutrilon:

 1. Cons: skupo (za 400 grama morat će platiti od 650 do 800 rubalja), u nekim slučajevima, može uzrokovati kršenje stolice.
 2. Pros: zgodno pakiranje, sprječava pojavu crijevnih infekcija, masne kiseline pridonose pravilnom razvoju vidne funkcije, mozga i središnjeg živčanog sustava, prebiotici doprinose razvoju snažnog imuniteta.
 3. Dob: Nutrilon-1 se koristi od rođenja do šest mjeseci, a Nutrilon-2 je stariji od 6 mjeseci.
 4. Sastav smjese je sljedeći: taurin, minerali, vitamini, sojin lecitin, prebiotici, palmino ulje, laktoza, masne kiseline, mliječni proteini, djelomično hidrolizirani.

Hipoalergena Similac

Ovi proizvodi se proizvode u Španjolskoj. Većina roditelja koji hrani svoje mrvice ovom smjesom ostavlja mnoge pozitivne kritike. Ali postoje i takve bebe, čiji organizam to ne opaža.

Značajke Similac:

 1. Kontra: nije pogodan za neke bebe i može uzrokovati crijevne uzrujanost.
 2. Pros: ne postoji palmino ulje u sastavu, ima dobar učinak na razvoj i formiranje središnjeg živčanog sustava, podržava normalnu crijevnu mikrofloru, doprinosi normalnom punom razvoju mozga, smanjuje rizik od nadutosti.
 3. Starost: Similac-1 se primjenjuje do 6 mjeseci, Similac-2 - od 6 do 12 mjeseci.
 4. Sastav proizvoda je sljedeći: maltodekstrin, prebiotici, masne kiseline, nukleotidi, biljna ulja, lutein, minerali, laktoza, vitamini, djelomično hidrolizirani protein.
 5. Cijena ove mješavine kreće se od 615 do 770 rubalja.

Nehipoalergena 1

Nestogen proizvode proizvodi Nestlé. Hipoalergena smjesa Nestozhen što je bliže moguće u sastavu dojke. Većina roditelja preferira Nestozhen zbog dobrog sastava i pristupačnih cijena. Ali neke majke kažu da mješavina Nerođenog nije prikladna za njihovo dijete. Značajke:

 1. Cons: neudoban pakiranje, može izazvati bol u trbuhu i teškim zatvor.
 2. Pros: dijete tijelo može u potpunosti razviti zbog obilja hranjivih tvari u sastavu, razumnu cijenu (od 270 do 490 rubalja), brzo pripremljeni, slatki okus i ugodan miris.
 3. Dob: primjenjuje se od rođenja.
 4. Sastojci: minerali, vitamini, maltodekstrin, prebiotici, proteinski hidrolizat.

Hipoalergijski Nutrilak

Ovaj proizvod ima različite ocjene. Ova mješavina ima jaku gorčinu, zbog čega je većina beba odbija koristiti. Smjesa ima takve značajke:

 1. Cons: loš miris, gorak okus, nije pogodan za sve bebe.
 2. Pros: tvari koje su u sastavu ove dječje hrane imaju pozitivan učinak na mišićno i koštano tkivo djeteta, živčanog sustava i mozga, niske cijene (od 200 do 410 rubalja), nedostatak palminog ulja.
 3. Dob: nutrilak-1 se primjenjuje od rođenja do šest mjeseci, a nutrilak-2 - od šest mjeseci i stariji.
 4. Sastojci: lutein, vitamini, probiotici, nukleotidi, masne kiseline (dokosaheksaenoična i omega-3-6-arahnoidna, prebiotici, djelomično probavljeni proteini sirutke, maltodekstrin, laktoza (u minimalnoj količini).

Hipoalergijski Bellakt

Ova formula za dječju hranu proizvodi se u Bjelorusiji. Tržište je odavno postojalo i ima sljedeće karakteristike:

 1. Cons: moguće je individualna netolerancija na neke komponente koje čine smjesu.
 2. Pros: promiče zdrav rast i razvoj djeteta, pomaže riješiti se kolika, ne iritira crijeva i lako se apsorbira u djetetovo tijelo, ne sadrži takve tvari kao: pojačivač okusa, boje, konzervansi, ima nisku cijenu (od 240 do 450 rubalja).
 3. Dob: Bellakt-1 se koristi od 0 do 6 mjeseci, a Belact-2 od 6 do 12 mjeseci.
 4. Sastojci: nukleotidi, aminokiseline, vitamini, minerali, biljna ulja, djelomično hidrolizirani proteini sirutke, prebiotici, maltdekstrin.

Friso hypoallergenic

Ovaj proizvod pripada tipu profilakse. To je zbog činjenice da u svom sastavu postoji djelomično hidrolizirani protein mlijeka. Ova mješavina je skupa, ali se može smatrati jednom od najboljih (prema roditeljima). Friso ima takve karakteristične značajke:

 1. Nedostaci: postoje slučajevi kada nije pogodan za djecu zbog okusa, ali ne zbog svojih sastavnih komponenti, to je skupo (od 620 do 850 rubalja).
 2. Pros: ekonomičan, vrlo zgodan pakiranje, pomaže u poboljšanju crijevne mikroflore, jača imunitet, pridonosi pravilnom razvoju organa vida i mozga, a kravlje mlijeko proizvodi glatku toleranciju, profilaktičko je.
 3. Dob: Freeso-1 se primjenjuje do 6 mjeseci, a Freeso-2 - do 12 mjeseci.
 4. Sastojci: kolin, karnitin, taurin, maltodekstrin, kalij, biljna ulja, laktoza, kalcij, vitamini, minerali, elementi u tragovima, hranjive tvari, prebiotici, nukleotidi, masne kiseline, djelomično hidrolizirani proteini kravljeg mlijeka.

Hipoalergena beba

U tvrtki za dječju hranu "Baby" nalaze se fermentirani mliječni proizvodi koji su pogodni za mrvice s visokim stupnjem osjetljivosti. Ali ne upozoriti na dvosmislen povratne informacije o ovom proizvodu je jednostavno nemoguće. Neka djeca perfektno percipiraju ovaj prah, a naprotiv, za neke će samo pojačati alergijsku reakciju. Smjesa Baby ima sljedeće karakteristike:

 1. Cons: nije pogodan za mnoge, ima visoku cijenu (od 430 do 650 rubalja).
 2. Pros: pomaže djetetu da brzo raste i brzo se razvija, lako se otapa, ima dobar okus.
 3. Dob: od 0 do 12 mjeseci.
 4. Sastojci: biljna ulja, mikroelementi, hranjive tvari, škrob, masne kiseline, djelomično hidrolizirani mliječni proteini, vitamini, laktoza.

Kako odabrati hipoalergensku mješavinu za novorođenčad

Ako ste primijetili znakove alergijske reakcije kod novorođenčeta, ili znate sa sigurnošću da je on sklon tome, onda će posjet stručnjaku biti najprikladnije rješenje. Bit će u redu ako odaberete hipoalergensku mješavinu pod njegovim nadzorom, a osobito ako ste se prvi put susreli s tim. Proizvodi se mogu kupiti u online trgovinama, ljekarnama ili supermarketima. Prilikom kupnje takvih proizvoda treba voditi sljedeće savjete:

 1. Odaberite formule za dojenčad koje se hidroliziraju s oznakama "HA" ili "HA".
 2. Sastav ne smije biti palmino, uljno uljno ili kokosovo ulje.
 3. Obratite pozornost na rok trajanja i datum proizvodnje.
 4. Mješavinu u prehrani novorođenčeta treba uvoditi postupno i voditi računa o njegovoj reakciji. Napravite poseban dnevnik hrane u kojem ćete označiti sve što se odnosi na hranjenje. Ako ste koristili nekoliko mješavina hipoalergenih, provedite usporednu analizu.
 5. Prečesto se smjesa ne smije mijenjati u drugu. Djetetovom tijelu treba vremena da se prilagodi novom proizvodu.
 6. Proizvod za hranjenje odabire se prema dobi djece. Označi "1" - smjesa je namijenjena za djecu od rođenja do šest mjeseci, "2" - od 6 do 12 mjeseci, "3" - više od 12 mjeseci. Ako je beba preslaba ili preuranjena, za nju je kupljena hrana s oznakom "Pre" ili "0". Ali to se radi samo nakon savjetovanja sa stručnjakom. Potreba za određenim hranjivim tvarima je različita i ovisi o starosti mrvica.
 7. Kada kupujete dječju hranu, tada se oslanjajte na sastav, a ne na cijenu. Sastav jeftine i skupe hrane može biti apsolutno identičan.
http://mama.guru/detskie-zabolevaniya-i-medikamenty/allergiya-i-ee-lechenie/spisok-gipoallergennyh-smesey-dlya-novorozhdennyh.html
Više Članaka O Alergenima